MamaMy написа:Тази сутрин ми замръзна хидравликата и нафтата. Стартера не пожела да превърти мотора и се принудих да запаля с бутане. Запали трудно, с неравномерна работа, а отдолу шурна хидравлично масло. Изчаках на място да позагрее и тръгнах. След 500м угасна. Пак на бутане запали много трудно и работеше неравномерно като педала на газта почти не му влияеше. Този път изчаках почти половин час на място като се опитвах да държа оборотите около 1500. Като отлепи стрелката тръгнах бавно и повече не съм имал проблеми. Това беше около 8ч и температура -12. Нафтата е повече от половин резервоар от евтината на бензиностанцията до блок "Марс и Венера".
Щях да сменям Ромпетрола ама уви, навик още карам с тяхната нафта. През ноща бях на работа намирам се на 10 км от Кнежа. Около река Искър. Минус 15.5 градуса на таблото, два пъти подгрях и запалих. Добре запалих, малко неравномерно може би, според колегата много добре. Може и да си въобразявам. Проблема ми беше, че докато загря колата, имах проблем. Геометрията на турбината не отваряше. Явно беше замръзнал клапан n75. Когато загря заработи и тя. Много странна работа. Клапана е нов на пиербург. Нафта от Ромпетрола. 4 нови подгревни свещи. Акумулатор 77 ампера. На 1 година. Всяка есен сменям горивен филтър щом почнат да падат температуите. След като го сменя режа стария, не виждам нищо едро, като боклучета и налепи. Филтър ман, аман и заман от тоя ман :D.