Добре де, прецени - кое е по-добре ?
Ремък за 30-40 лв. на 30 000 км (образно казано), или ремонт на двигателя ? Хайде, за бензиновите двигатели на VW над 1500 куб.см. съм чел че не се получават срещи между клапаните и буталата, ама струва ли си да се експериментира ?
Лично аз бих сменил ремъка по-рано. Марката не е толкова лоша; срещат кофти и Gates (ако някой реши да ги хвали напр.).
А има и много истина в думите на radotom.

пробег на ангренажен ремък?
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Блазе ви бе хора!
Моят Gates е 51лв а едната ролка е 87 лв другата май е към 30 незнам точно! Но аз съветвам ... ремък на 50 000км масалце на 10 000-11 000 ... примерно на Пассата ми с Flenor изкарах 58 000км и беше като нов когато го сваляхме но прецених че за 4-5 години не си заслужава да рискувам! А масло ..... задължително ПОНЕ полусинтетика! 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
К'ът тия, дето прескачат патрулките ли?The_Machine написа:A за шофьори с тежки подметкови условия?![]()
![]()

Те са по специален случай! При тях на всеки втори уйкенд се разрешава смяна на мотора. Ако не издържи- 10 места на старта

А относно смените: То хубаво 15-20- 25 лева, ама полвината ден, дет си оди за смяна... И то ако ти си го сменяш.
Никой не калкулира тук цена на майстор, пък май аз съм един от не-многото диваци тук, дето се учат така безотговорно на колите си

- shenko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tyo написа:На 30 000км сменям. Да ми е мирна главата!
Масло на 4 000км
колега ти направо изкърти мивките, айде за ремъка съм съгласен, ама за маслото на 4к

та колега joro_kem ако искаш да ти е мирна главата сменай го, ама задължително и ролките, аз съм късал ремък на едно Рено 5, но причината не беше в ремъка а в блокирала ролка

Последна промяна от shenko на Сря 14 мар 2007 23:56, променено общо 2 пъти.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:К'ът тия, дето прескачат патрулките ли?The_Machine написа:A за шофьори с тежки подметкови условия?![]()
![]()
![]()
![]()
Те са по специален случай! При тях на всеки втори уйкенд се разрешава смяна на мотора. Ако не издържи- 10 места на старта![]()
А относно смените: То хубаво 15-20- 25 лева, ама полвината ден, дет си оди за смяна... И то ако ти си го сменяш.
Никой не калкулира тук цена на майстор, пък май аз съм един от не-многото диваци тук, дето се учат така безотговорно на колите си
Споко , не си единствен - и мойта досега в сервиз не стъпвала (е , освен в този , който работя...

Аз как си го газя кокала почти постоянно в лютеницата , пък ремъка и стария собственик ме посъветва да го сменя...

Има ли опасност при скъсан ремък да правя клапанна салата с пресни доматки?

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
The_Machine написа:...Има ли опасност при скъсан ремък да правя клапанна салата с пресни доматки?
Мисля, че не, ама това не означава да караш сега докато може пък ако стане беля, да кажеш че аз съм виновен. Явно ръцете ти са си на мястото - вземи го смени тоя ремък, не е голяма философия (особено на фона на това, което пишеш че си правил).
Успех !
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016

Пробега влияе на износването на гумите и някой части по окачването - и само това.
Всичко друго се влияе пряко от ВРЕМЕТО на работа на двигателя /кога ли ще сложат по един "hourmeter" на двигателя?/.
Масло се сменя на 15к. км, а ако карате градско може на 8-10к. км, защо е тази разлика, ами много ясно ако в задръстванията минавате 1км за един час двигателя се чувства и всички негове консумативи се изхабяват по същия начин както и ако минете 100 км за един час - ето ви разликата в пробега от къде идва. Общото в двата случая е единия час работа а не километрите, т.е. един час се е въртял ремъка, алтернатора е работил, маслото се е плацикало и т.н.
И за съжаление докато не измислят един часовник отчиташ работата на двигателя /примерно и при какви обороти/ ще си сменяме ремъци някъде между 30к и 60к. и масло някъде между 4к