Кайзен написа:А какъв е смисъла?
Моето разбиране е, че BDC е добавка за ежедневна грижа - подобрител на горивото, която предотвратява отлаганията и подобрява изгарянето, докато другата е за по-концентрирано целенасочено почистване на горивната система и DPF. Дали има смисъл - не знам, но не ми пречи да пробвам, тъй като имам доверие на продуктите. Като цяло нямам проблеми с колата, които да решавам. Тя е на 67000 км и за момента единствено ме напрягат честите регенерации при градско каране (на около и под 200 изминати км със средна скорост 21-23 км/ч и разход около 11-12/100 особено зимата) и заради тях искам да ползвам добавка за прочистване, главно на DPF-a, който да се запази по-дълго време в кондиция.
Ползвал съм добавката на MARLY Ultra Cleaner Diesel Injection / Turbo / DPF 1.5 л. и съм доволен от нея, защото след употребата й, колата минава повече километри между регенерациите (+10-15%). Въпреки това искам да ползвам и на Bardahl и да видя дали ще има ефект.
Преди на Bardahl съм ползвал доста различни добавки, като за голяма част от тях е трудно да се усети разлика, без да се разглобява двигателя и да се мерят/тестват различни компоненти. Но доброто ми мнение за марката се формира на база на личен опит с тези, при които се видя очевидна разлика:
- Diesel injection restorer 11 - значително подобри и вкара в норми дюзите на предишна кола на брат ми Passat 1.9 TDI PD 131 к.с. Там гледахме с VCDS преди и след и определено помогна.
- FULL METAL - на 1.8 8v в Голф 2, който предеше и пушеше във високите обороти - след добавяне на тази добавка, двигателят коренно се промени. Естествено в последствие му беше направен основен ремонт, но беше факт, че добавката прави това, което пише на нея.
- Bardahl – BSF/Octane Booster - макар и на цена от близо 300 лв за литър познавам доста професионални състезатели в рали шампионата, които я използват за да намалят детонациите и да повишат мощността на състезателните си автомобили. Това се усеща и по специфичната миризма на изгорелите газове на автомобили, които ползват тази добавка.
Та така - аз добавките вече съм ги купил - чакам да ми намалее горивото в резервоара, за да ги ползвам. от любопитство намерих продуктовия лист със спецификация на съставките и мо беше интересно да се сравни с други, конкурентни добавки.