Golf 5 1.9tdi 105 - Трудно пали затоплен?
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Golf 5 1.9tdi 105 - Трудно пали затоплен?
Втулката на редуктора почти никой не я сменя, защото ги е страх да не счупят пластмасовата капачка на редуктора, а роторът реално там лагерува и е най-важната. Та съгласен съм с Гопа за пишман майсторите, но има и други неща, като смазване и почистване на зъбните колелца на редуктора, зачистване с финна шкурка на колектора на ротора, цялостно почистване на стартера отвътре от праха, които също играят роля. Глупостите за основните и биелни лагери, новото масло на двигателя и хлопащи бутала на ktamen въобще няма да ги коментирам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Абе те майсторите не знаят как да почистят и смажат спирачен апарат, какво остава да ревизират както трябва стартер.....
- Zdravkov94
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: BKD 2005
freewaynikolay написа:Напълно съм съгласен. Аз затова си взех нов за 180лв .и го смених за 30мин . със сутрешното кафе...
Каква марка си взе? Аз мисля да пробвам със нов стартер и аз. Bosch не е каквото беше така казват доста познати. Не знам Denso май не са лоши?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля,че съм споменал по-напред в темата-Cargo е стартера...
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Защо да даваш 180 като за 80 лв сменяш всичко вътре аз моя си го направих сам смених всички втулки шалтер,четкодържател и бендикс
-
- Автомобил:
- Двигател:
freewaynikolay написа:Няма такава логика. При мен палеше перфектно на студен мотор...
Здравейте! И моята е пушка на студен старт. Майстора още се чуди какво й е!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Като казваме по-добре да се рециклира оригинален стартер, то с какви части го правим?
Аз оригинални втулки, четкодържател, шалтер, бендикс не виждам да се предлагат. Ако бъркам поправете ме. Или ако има то цените на никой няма да му харесат. После като рециклираш стартер с афтърмаркет основни части какво му остава от оригиналното...?!?
Аз оригинални втулки, четкодържател, шалтер, бендикс не виждам да се предлагат. Ако бъркам поправете ме. Или ако има то цените на никой няма да му харесат. После като рециклираш стартер с афтърмаркет основни части какво му остава от оригиналното...?!?
- vanesto
Оригинални няма, но има четки например с щемпъла на бош, които са на фирма, произвеждаща за бош, и реално с нищо не се различават от тези за първоначалноо вграждане. Втулки също. С шалтерите е същото, има качествени марки, като ZM. С бендиксите е същото. Има и рециклирани шалтери и бендикси, също са добри. Реално стартерът ти става като нов. Докато когато вземеш Карго има голяма вероятност вътре всичко да е китайско или турско.
Последна промяна от vanesto на Чет 15 май 2025 16:45, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
A каква е вероятността всички тези части дето изреждаш да не са китайски или турски? Според мен тази вероятност е нулева...
- vanesto
Гаранцията е щемпъла на съответната фирма върху частта, и номера. На китайските какъв щемпъл има?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Какъвто пожелаеш.
Бош-Мош, все тая.

Бош-Мош, все тая.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Мхм, така е. Поръчайте еднотипни чаркола много бройки и китаеца ще попита какъв бранд/номер да лепне на тях. И какво кажеш, това ще получиш . Политиката им е , който плаща, той поръчва музиката.
- vanesto
Голяма фирма вносител трудно ще рискува да си съсипе репутацията и бизнеса като цяло, да поръчва китайски реплики на известни марки. Още повече, че това е и подсъдимо. Дребни измекярски фирми може и да има, ама то реално измамници има навсякъде по света, не само в Бг.
freewaynikolay написа:A каква е вероятността всички тези части дето изреждаш да не са китайски или турски? Според мен тази вероятност е нулева...
Както и е нулева ,да не са китайски нещата ,във стартера за 180 лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Запазил съм опаковката на новия стартер за 180лв. поради гаранцията.
[
][/url]
Според отбелязаното спокойно можем да кажем,че Bosch си съсипва репутацията и бизнеса като застава ясно и категорично с името и марката зад един "китайски боклук".
По същата логика може да се каже и друго:
Bosch са отговорна корпорация.Предлагат множество компоненти за първоначално вграждане.След като застават ясно и кастегорично с името и марката си зад даден производител, то гарантират, че получавате добро качество...
[

Според отбелязаното спокойно можем да кажем,че Bosch си съсипва репутацията и бизнеса като застава ясно и категорично с името и марката зад един "китайски боклук".
По същата логика може да се каже и друго:
Bosch са отговорна корпорация.Предлагат множество компоненти за първоначално вграждане.След като застават ясно и кастегорично с името и марката си зад даден производител, то гарантират, че получавате добро качество...
Последна промяна от freewaynikolay на Пон 19 май 2025 19:34, променено общо 1 път.
Върни се в “Дизелови агрегати”