Golf 6, вероятен проблем с рейка
- PzKpfW
- Автомобил: Golf 6
- Двигател: CAYC
- Контакти:
Golf 6, вероятен проблем с рейка
От известно време при завой и неравности усещам леки удари в кормилото. Вчера в най-голямата жега при въртене на волана започнах да чувам и усещам виене. Даже червената лампа за хидравликата примигна за части от секундата. Някой може ли да даде разяснения по въпроса?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Golf 6, вероятен проблем с рейка
Долей хидравлична течност.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Голф 6 не е ли с електрическа рейка?
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Само американски съм виждал с хидравлична
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Колеги, я разгледайте отново рейката на това МПС.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Здравко, с електрическа е. А3ката ми е 2012(голф 6 е), електрическа рейка е. Мога да сипа хидравилична течност, ама трябва да е в казанчето за чистачките 

- PzKpfW
- Автомобил: Golf 6
- Двигател: CAYC
- Контакти:
Аз затова съм пуснал темата, понеже не знам на какъв принцип работи рейката. Но това, което усетих на волана е все едно на нормална хидравлика не и достига хидравлична течност. В същото време казанче за течност не съм виждал, а всички ремонти по колата си ги правя аз, скоростите съм ги свалял два пъти, както и DPF-а. Въпросния шум се появи няколко седмици след като започнах да усещам леко биене във волана в момент, когато завивам и пътя има неравности.
Колата я карам от чисто нова, в момента е на 346000км, не съм пипал нищо по рейка, кормилни щанги и кормилни накрайници.
Когато я поръчвах в брошурата пишеше, че разполага с електрохидравлично сервоуправление
Колата я карам от чисто нова, в момента е на 346000км, не съм пипал нищо по рейка, кормилни щанги и кормилни накрайници.
Когато я поръчвах в брошурата пишеше, че разполага с електрохидравлично сервоуправление

Най - лесно се смъква рейката като свалиш целия преден мост, после се развиват 3-4 болта и излиза цялата. Като за начало смени накрайниците, външни и вътрешни и мини реглаж задължително. След това ще видиш дали ще има подобрение и ако продължи - рециклираш. Друг вариант е да хванеш накрайниците и друг човек вътре да разклати волана - ако усещаш биене и тропане, пак е за рециклиране.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”