cecoa1 написа:Всичко е въпрос на нагласа, още не са свикнали хората. Моите наблюдения са, че се кара сравнително по-разумно. Горе в статията от фейса, повечето неща не ми се виждат реални, а някакви тенденциозни коментари с цел намиране на кусури. А накрая за разхода пък съвсем уби рибата... това може да стане само с нервно шофиране... При мен точно обратното, разхода падна, и то доста, може би към десетина процента.
Имал си късмет по-скоро.
Миналия понеделник по обяд и на двете отсечки за средна скорост на Тракия, лява и дясна лента вървяха почти редом с 90 и двете - на места камионите в дясни ни дърпаха..... Защо? - не мога да кажа, не видях.
Смяхме се, че това е поредната безполезна история като ще е такава работата.
railfan написа: съвсем отделно е, че глобите са неоснователни към момента и ще падат в съда, няма въведено основание и термин ‘превишена средна скорост’ в правилника още.
Е по тази логика, какъв е смисъла на цялото нещо?
Който е на пангара ще му платят дори делото, който не го интересува глоба ХХ или ХХХ лева и не може да се занимава ще си я плати и забрави.....
На втория случай ли разчита цялата идеа на глобяване за средна скорост?
Колко още пада "ефективността" като не знам си колко % били на чуждестранни граждани, които никога нямало да си платят глобите, тъй като трябвало да им се издаде фиш и прочие?