Съвети за бензинов VW Arteon

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
ChristianPetrow
Автомобил:
Двигател:

Съвети за бензинов VW Arteon

Мнениеот ChristianPetrow » Пет 24 окт 2025 23:08

Здравейте

Оглеждам се за семеен автомобил и добавих в списъка Arteon, нуждая се от съвети понеже не съм запознат с VW двигателите и болежките, ще се радвам ако може да ме ориентирате, ще съм благодарен

В момента карам бензин и мисля семейния да е бензин отново да е поне 230к.с. държа да е автомат, да има хубава музика (не знам какви са изпълненията на избор), carplay (не знам дали е поръчкова екстра), подгрев, мъртва точка, като плюс е панорамен покрив, дори ако има някой който да продава и е от Варна или околието бих бил доволен да се видим на живо

Какво бихте ме посъветвали да гледам при евентуален оглед и т.н., оглеждам се да е на макс. 120к км, за предпочитане по-малко.

Благодаря

zlostorko
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвети за бензинов VW Arteon

Мнениеот zlostorko » Съб 25 окт 2025 7:39

Скоро преминах през същото, но се спрях на версията с 190 коня. Усеща се по-пъргава спрямо старата ми атмосферка, която е същите коне. Изборът у нас на бензинови артеони е силно ограничен - буквално 3 страници с обяви в момента. За слабо място на двигателя единствено четох за пластмасата около водната помпа и регулатора на температура, която евентуално може да прокапе. Гледах коли на по реални 50к км с изтрити волани, което беше доста странно. След фейса може би са ги пооправили с новия волан, но пък там са с тъч бутони, които са малко странни и доста хора не ги харесват. Друг масов проблем са задните хромирани лайсни - много бързо им се прецаква покритието. Carplay/Android auto мисля си е стандартна екстра за всички. Детектора за коли в мъртвата точка е доста рядка екстра, поне при малките двигатели.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”