Камера в колата - видеорегистратор?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
chifut
Автомобил:
Двигател:

Re: Камера в колата - видеорегистратор?

Мнениеот chifut » Нед 02 юни 2024 14:19

Написах ти го ма кой да чете. Нулирай устройството. Ако пак не тръгне размени захранванията на кабелите и пак нулирай. Ако и тогава ако не тръгне коректно т.е. да тръгва със завъртане на ключа и да се гаси с изкл. на запалването с думите че влиза в паркинг режим след 5минути си купи оригиналено захранване.

rld
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rld » Нед 02 юни 2024 19:30

Хард ресет не съм правил. Иначе още първия път ме попита за име и парола, тоест нещо се е променило. Свързах и двете жици към захранване след контакт и работи. Не записва ако не си на контакт или нещо докосне колата. Ще проверя какво се губи при ресет през бутона и мога да опитам да върна предишното окабеляване(бушоните едвам се вадят от тези разклонители). Но мисля че причината е че кита не е оригинален

Потребителски аватар
genevaboy2
Автомобил: Arteon
Двигател: DFGA 2019
Контакти:

Мнениеот genevaboy2 » Нед 02 юни 2024 19:42

Каспър написа:Здравейте. Някой с впечатления от 70mai A810?

По всички ревюта, казват че е много добър, поръчах два, за личната и служебната кола, ще замени 70Mai А800S от който съм доволен и с който основно е сниман ютуб канала ми (но също така и със 70mai А800 и AZDOME GS63h)

( https://www.youtube.com/@swissdriving9828/videos )

Като дойдат, бъдат инсталирани и поснимат малко, ще пиша пак ... :Mr Green Fun :mrgreen

chifut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chifut » Нед 02 юни 2024 20:08

Имам комплект предна задна камера и оригинално захранване. Работеше само с обърнато наопаки захранване- плюсови кабели и без паркинг мод. След връзване както трябва и нулиране на настройките всичко тръгна както трябва.

rld
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rld » Нед 02 юни 2024 21:28

Тоест, едната жица е свързана на постоянен плюс, но не записва постоянно ли? Иначе това са инструкциите на моя, явно това 24 часово наблюдение буквално значи 24 часа нон стоп снимане. А не само при удар по колата
Прикачени файлове
Screenshot_2024-06-02-22-26-23-40_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.jpg

chifut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chifut » Пон 03 юни 2024 7:34

Въобще не тръгваше .

rld
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rld » Пон 03 юни 2024 8:41

ясно, при мен не е такъв случай. Работи и по двата начина в инструкциите, буквално както е написано

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Пет 21 ное 2025 13:49

Здравейте. Моля за препоръка за читава micro sd карта 256 GB UHS-I U3 която да работи без проблем на видеорегистратор 70mai A810s? Споделете и от къде сте я купили защото виждам, че има такива карти от 5 до 60 лв.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пет 21 ное 2025 15:17

Зависи какъв капацитет искаш. Ако ще снимаш 4К поне 128gb.
За видео регистратор единствената подходяща за нашия пазар е Samsung pro endurance. В озон ги има, 65лв е 128 гъби, ако не ползваш отстъпка. 256 към която си се ориентирал(и аз такава взех) е около 120лв. Като компромис може да вземеш pro plus, но там не дават гаранция че няма да умре от температурата на която е подложена на предното стъкло.
Грешка беше, че не поръчах карта със самия регистратор от али експрес.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Пет 21 ное 2025 15:46

На 4K ще се снима и предпочитам карта 256 GB както съм писал по-горе. И аз не взех от алито заедно с регистратора защото ми се видяха много пари техните карти, но може би са били по-добрия избор.
Намирам следните варианти които мога да взема със сериозна отстъпка:
Samsung PRO Plus
Samsung EVO Plus
Samsung PRO Ultimate
SanDisk High Endurance
SanDisk Extreme Plus
SanDisk Extreme Pro
Всичките са 256 GB UHS-I U3.

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Пет 21 ное 2025 16:01

Имаше коментари че А810 не се спогажда със Sandisk, затова не взех такава.

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Мнениеот railfan » Съб 22 ное 2025 9:30

Аз не разбирам защо ви е 4K за записи от видеорегистратор, при положение че и на Full HD всичко се вижда повече от добре, а записите не стават големи. Мисля, че марката на картата няма голямо значеше, по-скоро гледайте да е поне клас 10, защото скоростта на запис е ключовата харектеристика.

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Съб 22 ное 2025 9:33

Вече изхвърлих една карта. Добре е да е рейтната за високи температури. За 4Кто съм съгласен, аз го върнах надолу да се възползвам от повечето кадри в секунда, прави проверяването на номера доста по-лесно.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 30 ное 2025 15:17

Моят A810 го използвам с кара Kingston Canvas Select Plus, понеже с такива си ползвах и предшините регистратори (пак 70mai, но по-стари модели) през годините и не съм имал проблеми със забиване, прегряване на картата лятото (все са били в черни коли, живеещи на улицата) и т.н. Не съм задълбавал в параметрите й, интересуваше ме основно дали тази карта поддържа достатъчна скорост на запис при 4К резолюция. За Sandisk-a и аз четох, че не са подходящи, но така или иначе си бях решил да си взема пак Kingston, както съм взимал и предишните години, за предишните регистратори.

railfan написа:Аз не разбирам защо ви е 4K за записи от видеорегистратор, при положение че и на Full HD всичко се вижда повече от добре, а записите не стават големи.

По този въпрос и аз бях в дилема дали искам Full HD при 60FPS или 4K при 25/30 FPS (толкова поддържа 810 в режим 4К), точно заради размера на файловете ( 200MB за 1 минута запис ) и се консултирах с хора, които се занимават професионално с обработка на видео файлове и т.н. Общо взето при 4К, макар да има по-малко FPS, качеството на кадрите, особено нощем, било значително по-детайлно, заради по-високата разделителна способност и защото при 30FPS попадала повече светлина върху матрицата за единица време спрямо 60FPS и това значително подобрявало качеството и осветеността на кадъра, което пък компенсирало по-малкото на брой кадри. Може и аз да не съм запомнил съвсем правилно, понеже видео обработката определено не е моето призвание, ама нещо такова ми обясниха и казаха определено да го оставя да пише на 4K, защото карам основно градско, когато вечер има и много странично осветление, което пречи. Иначе да, файловете са дота големи и свалянето през Wi Fi приложението, когато ти трябва файл или пък два файла, става доста бавно. Аз затова си ги свалям от картата, с card reader.
При предишния ми регистратор ( А510 ), който пишеше във Full HD 60FPS, имах доста пролбеми с номерата на колите пред мен нощем, оосбено ако фаровете ми светят в номера. При този нямам такъв проблем, ама не знам дали е защото матрицата е по-добра или е заради 4К-то, понеже този никога не съм го пускал да пише на Full HD, за да видя разликата. Ама все си мисля, че е по-скоро от разликите в матрицата на двата модела, а не толкова заради FHD / 4K и 30 / 60 FPS.

С моят А810 имах други два странични проблема, които ще се възползвам да споделя, така и така стана дума за модела :
1. вечер / нощем фокусира отлично номерата на колите пред мен, но ако ти трябва номер на кола до теб, която те задминава, там качеството е доста по-ниско, от колкото е на колата точно отпред. Наскоро имах такъв случай и се наложи видеото да се обработва, за да може да се види ясно номера - промяна на контраста и яркостта. Не мога да приложа снимка, за да видите за какво става дума, защото още се влачи административната процедура, пък ако му скрия номера, няма как да ви покажа как се вижда (не се вижда) номера :mhihi .
2. исках да ползвам USB-то на огледалото на шкодата, но се оказа, че токът там не е достатъчен - регистраторът тръгва и в момента, в който трябва да започне да записва, се рестартира. По спецификация той консумира 10W (2A при 5V), а USB-то по книга е 15W (3А). Само че едното от двете не е вярно и не стана да го захраня оттам. Предполагам, че проблемът е по-скоро в USB-то, защото има доста теми за този проблем и с други регистратори, които не са 4К и хачрат по-малко ток, а и моят си рбаоти отлично на долните USB-та при запалката, пък и те уж са 15W (със същия кабел, с който горе не работи, така че и от кабела не е).
:beer

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Нед 30 ное 2025 15:44

Ами проблема с прегряването на картата идва с времето, деградира. Рядко умира от един път, регистратора обикновено предупреждава да обмислиш смяна на картата. За тока, аз си играх с hardwire kit, на А3 беше елементарно, на пасата… Тия кори по колонките са правени никога да не слизат от там ако нямаш инструмента на VAG.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”