Заключен автомобил,решение.
Заключен автомобил,решение.
Добро утро, идея как да отключа колата, без акумолатор е. Вчера го свалих да го посъбудя малко, че не се кара много последно време, заключих я с дистанционното свалих батерията и тряснах капака. С ключа не става, може би бравата е повредена ама кой да знае предварително. Б6 комби 2008г.
-
SlaviRedTeam
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Заключен автомобил,решение.
Добър ден, слагаш два кабела на акумулатора и лягаш под колата и търсиш / + / от алтернатора или клемата на акумулатора.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
До алтернатора по-лесно ще се докопаш.
Ключалката какво прави, че не става? Превърта или е запекла? Ако е запекла пробвай да впръскаш накаква течна смазка, може и да сработи. Тия ключалки се ползват много рядко и понякога зпичат.
Ключалката какво прави, че не става? Превърта или е запекла? Ако е запекла пробвай да впръскаш накаква течна смазка, може и да сработи. Тия ключалки се ползват много рядко и понякога зпичат.
-
gadnyara
- Автомобил: Golf7 GTE 2017 + MB S205 2020
- Двигател:
Аз съм отварял като подпъхна нещо пластмасово в горния край на вратата. Там са меки и се получава луфт колкото да вкарам твърда тел и да дръпна ръкохватката на вратата. Мисля, че по-лесно ставаше на отсрещната врата, т.е. трябва по-дълга тел.
Ключалка имаш и на пасажерската врата, пак под пластмасовото капаче. По принцип спичат, защото не се ползват, но с ключа като завъртиш надясно трябва да задържиш с лек натиск, че да отключи.
Бих пробвал това преди всякакви други еквилибристики.
Бих пробвал това преди всякакви други еквилибристики.
ключът в шофьорската се движи идеално но нищо не се случва, сигурно е била повредена, а в пасажерската няма ключалка под капачката
gadnyara написа:Аз съм отварял като подпъхна нещо пластмасово в горния край на вратата. Там са меки и се получава луфт колкото да вкарам твърда тел и да дръпна ръкохватката на вратата. Мисля, че по-лесно ставаше на отсрещната врата, т.е. трябва по-дълга тел.
аз съм пробвал преди когато е заключена и отвътре немога да издърпам дръжките за отваряне, мога само багажника авариино
-
gadnyara
- Автомобил: Golf7 GTE 2017 + MB S205 2020
- Двигател:
Интересно. Искате да кажете, че ако се заключите вътре, не можете да отворите вратата с ръкохватката, с която си отваряте всеки път като излизате?
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Това за емблемата и аз съм го чувал/чел някъде, но не бях сигурен дал е истина и как точно става, за това не писах. Пък и не съм сигурен дали да го коментираме публично тук, за да не почнат да ни крадат акумулаторите. По скоро инструкциите да са на лични съобщения.
Не всички коли имат ключалки на дясната врата, моята също няма.
Това, че ключалката се движи нормално, но не отключва и това, че при заключени врати вътрешните дръжки не отварят вратите е странно, нещо май не е наред. При мен вътрешните дръжки отварят вратите при всяко положение (освен ако отзад е активирана детската защита, но това е друго, тогава в никакво положение не работят). Реално заключването на вратите е само по отношение на външните дръжки, поне при мен е така.
Може и да е някаква настройка, в менюто на борд компа има едни опции за настройки, които така и не разбрах какво правят, като едни от тях май бяха нещо за вратите. Вече не помня добре, отдавна беше когато ги гледах и се опитвах да разбера за какво са, като не успях ги оставих и повече не съм се занимавал.
Не всички коли имат ключалки на дясната врата, моята също няма.
Това, че ключалката се движи нормално, но не отключва и това, че при заключени врати вътрешните дръжки не отварят вратите е странно, нещо май не е наред. При мен вътрешните дръжки отварят вратите при всяко положение (освен ако отзад е активирана детската защита, но това е друго, тогава в никакво положение не работят). Реално заключването на вратите е само по отношение на външните дръжки, поне при мен е така.
Може и да е някаква настройка, в менюто на борд компа има едни опции за настройки, които така и не разбрах какво правят, като едни от тях май бяха нещо за вратите. Вече не помня добре, отдавна беше когато ги гледах и се опитвах да разбера за какво са, като не успях ги оставих и повече не съм се занимавал.
- goppa
- VW експерт

- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
gadnyara написа:Интересно. Искате да кажете, че ако се заключите вътре, не можете да отворите вратата с ръкохватката, с която си отваряте всеки път като излизате?
Да Това е така наречения "dead lock". Ако я заключиш отвън не се отваря отвътре.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Мхм, кофти работа.
От багажника? Няма ли там ключалка?
Другия по-краен вариант, ако се изчерпат всички е с профи вендуза , да се смъкне джама надолу ( трудно, но става) . Оттам ръчката за капака и т.н
От багажника? Няма ли там ключалка?
Другия по-краен вариант, ако се изчерпат всички е с профи вендуза , да се смъкне джама надолу ( трудно, но става) . Оттам ръчката за капака и т.н
[quote="gadnyara"]Интересно. Искате да кажете, че ако се заключите вътре, не можете да отворите вратата с ръкохватката, с която си отваряте всеки път като излизате?[/quote
Да така излиза, дръжката се издърпва до половината си ход и повече не може
Да така излиза, дръжката се издърпва до половината си ход и повече не може
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Скоро гледах клип на който показваха как се облепя стъкло с обикновено тиксо. Лепят се много ленти в посока надолу. Краищата им се събират на едно. Дърпа се силно надолу, но не с тласъци, а плавно.