Колеги блокира ми двигателя 1.6 тд голф 2
- шокалан
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги блокира ми двигателя 1.6 тд голф 2
Значи от двигателя нищо не става но въпросат ми е къв друг мога да сложа на това купе и кво още трябва да сменя евентуално
- шокалан
- Автомобил:
- Двигател:
Не мога да ти кажа как да се предпазиш просто си карам гасне двигателя гумите блокират и тва е.Отвориха го в сервиза и беше на салата колянов вал биелни лагери глава спукана и.тн.Правих му основен ремонт преди 1.5-2г.Аз по принцип си го гледам голфчето карам го с хубаво масло винаги сменям консумативите на време ама явно нямам късмет
- Amorphiss
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колеги блокира ми двигателя 1.6 тд голф 2
шокалан написа:Значи от двигателя нищо не става но въпросат ми е къв друг мога да сложа на това купе и кво още трябва да сменя евентуално
Баси как така от нищото се разбива двигател !!! Моите съболезнования клега

- itan75
- Автомобил:
- Двигател:
Обясни по-подробно ако обичаш как стана.Ръчкаше ли го в момента и като отне газта ли блокира? Буталата бяха ли повлекли? Иначе,ако поне малко те успокои мога да ти кажа,че този двигател е много склонен от към блокиране/повличане,защото е само с турбина БЕЗ ИНТЕРКУЛЕР и май му идва малко жежичък въздуха,който макар и малка турбинката набивашокалан написа:Значи от двигателя нищо не става но въпросат ми е къв друг мога да сложа на това купе и кво още трябва да сменя евентуално

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Amorphiss
- Автомобил:
- Двигател:
ами не знам колко е склонен но аз до сега не съм виждал такъв мотор блокирал или със пукната глава (може и малко да съм гледал все пак
) , аз го търкалям същия мотор вече година и половина със запушен на половина радятор и смея да кажа че го карам като враг народен но за сега не е загрял нито веднъж дори и в задръствания.

- шокалан
- Автомобил:
- Двигател:
itan75 написа:Обясни по-подробно ако обичаш как стана.Ръчкаше ли го в момента и като отне газта ли блокира? :шокалан написа:Значи от двигателя нищо не става но въпросат ми е къв друг мога да сложа на това купе и кво още трябва да сменя евентуално
Ами напротив много спокойно си го карах,не беше загрял тъкмо тръгвах първа,втора,трета свободна угасна и до там

- Amorphiss
- Автомобил:
- Двигател:
шокалан написа:Amorphiss написа:ами не знам колко е склонен но аз до сега не съм виждал такъв мотор блокирал или със пукната глава (може и малко да съм гледал все пак) .
Според мене малко си гледалмного често пукат глава.
И това е възможно , ще се постарая да се поправя

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
При 1.6 го няма тоя шит с шайбата. По темата - моя майстор си е сложил ТДИ на двойката и ми каза, че би се наел да извърши същата процедура за около 1500лв. това само работата, двигателя и частите са му излезнали 2500лв. - това обаче е при идеален вариант с добър двигател, който няма нужда от ремонт.
Върни се в “Дизелови агрегати”