Колеги блокира ми двигателя 1.6 тд голф 2

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
шокалан
Автомобил:
Двигател:

Колеги блокира ми двигателя 1.6 тд голф 2

Мнениеот шокалан » Пет 16 мар 2007 20:18

Значи от двигателя нищо не става но въпросат ми е къв друг мога да сложа на това купе и кво още трябва да сменя евентуално

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 16 мар 2007 20:26

Как блокира,обясни да се предпазим ние :idea:

Потребителски аватар
шокалан
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот шокалан » Пет 16 мар 2007 20:36

Не мога да ти кажа как да се предпазиш просто си карам гасне двигателя гумите блокират и тва е.Отвориха го в сервиза и беше на салата колянов вал биелни лагери глава спукана и.тн.Правих му основен ремонт преди 1.5-2г.Аз по принцип си го гледам голфчето карам го с хубаво масло винаги сменям консумативите на време ама явно нямам късмет

Потребителски аватар
Amorphiss
Автомобил:
Двигател:

Re: Колеги блокира ми двигателя 1.6 тд голф 2

Мнениеот Amorphiss » Пет 16 мар 2007 23:04

шокалан написа:Значи от двигателя нищо не става но въпросат ми е къв друг мога да сложа на това купе и кво още трябва да сменя евентуално

Баси как така от нищото се разбива двигател !!! Моите съболезнования клега :cry: Значи за друг мотор най-безболезнено ше е ако си намериш друг такъв , иначе аз съм в проект да сменям моя със ТДИ но доработките са много (респективно и парите )

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 16 мар 2007 23:11

Съболезнования за двигателя, много кофти! :( Иначе наистина най добре е да се сложи същия, най-лесно, без преработки.

Потребителски аватар
itan75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itan75 » Пет 16 мар 2007 23:29

шокалан написа:Значи от двигателя нищо не става но въпросат ми е къв друг мога да сложа на това купе и кво още трябва да сменя евентуално
Обясни по-подробно ако обичаш как стана.Ръчкаше ли го в момента и като отне газта ли блокира? Буталата бяха ли повлекли? Иначе,ако поне малко те успокои мога да ти кажа,че този двигател е много склонен от към блокиране/повличане,защото е само с турбина БЕЗ ИНТЕРКУЛЕР и май му идва малко жежичък въздуха,който макар и малка турбинката набива :evil: Поне така бях чел в един немски форум и май са прави швабите,защото процентно същия мотор,но с кулера,който е 80 к.с много по-малко е склонен към такива сериозни повреди :twisted:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 16 мар 2007 23:31

Той май по същата причина е склонен и към пукане на глава :cry:

Потребителски аватар
Amorphiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Amorphiss » Пет 16 мар 2007 23:48

ами не знам колко е склонен но аз до сега не съм виждал такъв мотор блокирал или със пукната глава (може и малко да съм гледал все пак :) ) , аз го търкалям същия мотор вече година и половина със запушен на половина радятор и смея да кажа че го карам като враг народен но за сега не е загрял нито веднъж дори и в задръствания.

Потребителски аватар
шокалан
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот шокалан » Съб 17 мар 2007 19:07

itan75 написа:
Обясни по-подробно ако обичаш как стана.Ръчкаше ли го в момента и като отне газта ли блокира? :

Ами напротив много спокойно си го карах,не беше загрял тъкмо тръгвах първа,втора,трета свободна угасна и до там :( Другото е,че имам намерение да сложа 1,9тди и до колкото разбрах не е невъзможно да се пригоди.Бих се поизръсил за да го направя защото преди няма и месец го изкърпих и пребоядисах тотално за 1500лв. И сега да го зарежа нема да стане без бой.

Потребителски аватар
шокалан
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот шокалан » Съб 17 мар 2007 19:09

Amorphiss написа:ами не знам колко е склонен но аз до сега не съм виждал такъв мотор блокирал или със пукната глава (може и малко да съм гледал все пак :) ) .

Според мене малко си гледал :wink: много често пукат глава.

Потребителски аватар
Amorphiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Amorphiss » Съб 17 мар 2007 19:40

шокалан написа:
Amorphiss написа:ами не знам колко е склонен но аз до сега не съм виждал такъв мотор блокирал или със пукната глава (може и малко да съм гледал все пак :) ) .

Според мене малко си гледал :wink: много често пукат глава.

И това е възможно , ще се постарая да се поправя :) Иначе мисля че бяхме разисквали въпроса със присаждането на ТДИ мотор , технически е възможно но е цифра защото са бая доработките и на края на интервенцията остава само купето на голф 2 ! помисли за подмяна на двигателя със същия цялата работа ще излезе около 1000 лв. доктао за ТДИ варянта съм предвидил около 8000-10000лв. като се точа на 1.9ТДИ-ПД!!!

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 17 мар 2007 22:35

Добре де , кви чаркаляци си слагал при основния ремонт :gruebel :gruebel :gruebel или не всичко си сменил и да те е подвело :(

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 17 мар 2007 22:40

И на мен ми мирише на грешка в основния ремонт.Дано поне найстина да е имало нужда от него,а не да си го правил "превантивно"

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 18 мар 2007 11:01

Колеги, може ли да има нещо общо с прочутата шайба на коляновия вал като на ААЗ или този двигател не познава този прекрасен ефект ?

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Нед 18 мар 2007 11:32

При 1.6 го няма тоя шит с шайбата. По темата - моя майстор си е сложил ТДИ на двойката и ми каза, че би се наел да извърши същата процедура за около 1500лв. това само работата, двигателя и частите са му излезнали 2500лв. - това обаче е при идеален вариант с добър двигател, който няма нужда от ремонт.

Върни се в “Дизелови агрегати”