Значи зимата си сложих зимни гуми LASSA и тогава започна да се чува едно слабо виене при скорост над 80 км/ч, а нда 100 беше доста силно виенето. Реших че е заради едрия грайфер на зимните гуми. Сега върнах летните гуми и виенето не изчезна а със времето започна все повече да се чува. Вече се чува при скорост над 60 км/ч, и при 80 км/ч е доста силно изразено. Гумите са балансирани преди да ги сложа!!! Това доста ме притеснява!! На какво може да се дължи този проблем?
Мисля си за Диференциала или някой от лагерите на колелата, но съм, много бос за западни автомобили. И изобщо диференциала и скоростната кутия от къде им се гледа количеството на маслото, защото аз не намерих място откъдето да проверя нивото на трансмисионното масло???
Странно виене на VW Polo 1.1 91г. при скорост над 60 км/ч
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
скоростите имат 2 пробки с вътрешен шестограм 17мм. едната е отстрани някъде (обикновено отпред) другата е отдолу. тая отдолу е за източване а тая отстрани-за наливане. нивото на маслото трябва да бъде при хоризонтална кола до ръба на пробката за пълнене. отвиваш и проверяваш с кутре докъде ти е маслото. внимавай като навиваш после защото пробките са с конична резба-както са водопроводните части- и ако я пренатегнеш ще спукаш корпуса. там няма налягане така че стягай умната!
ако нивото е спаднало доста-не доливай а направо го смени. ако не знаеш с какво-пиши ми на лични-ще ти кажа според колата ти.
иначе най вероятно е лагер на предна главина. излез на пътя за дряново на някой прав участък без движение и засили малко 60-80 и почни да правиш плавни зигзази с широка дъга по пътя. на едната страна ако се чува по силно а на другата почти изчезва-значи е лагер.
вдигаш колата на крик последователно и въртиш-не на скорост-на ръка завърташ колелото по силничко-веднага ще чуеш кой лагер хрущи и бучи.
успех и да докладваш!
ако нивото е спаднало доста-не доливай а направо го смени. ако не знаеш с какво-пиши ми на лични-ще ти кажа според колата ти.
иначе най вероятно е лагер на предна главина. излез на пътя за дряново на някой прав участък без движение и засили малко 60-80 и почни да правиш плавни зигзази с широка дъга по пътя. на едната страна ако се чува по силно а на другата почти изчезва-значи е лагер.
вдигаш колата на крик последователно и въртиш-не на скорост-на ръка завърташ колелото по силничко-веднага ще чуеш кой лагер хрущи и бучи.
успех и да докладваш!
- g_velev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това за завоите съм го пробвал, но в завой звука не се променя, не разбрах диференциала и скоростната кутия с едно масло ли се обмазват?
И възможно ли е виенето да е от липса на масло?
Най-интересното е 4е при освобождаване на свободна скорост, при голяма скорост звука го има отново!!
Благодаря ти VASKOTO1!
И възможно ли е виенето да е от липса на масло?
Най-интересното е 4е при освобождаване на свободна скорост, при голяма скорост звука го има отново!!
Благодаря ти VASKOTO1!
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
да маслото е същото за скоростите и дифа. лошото е че ако си го изтървал веднъж-няма връщане-само с масло няма да го оправиш...
ако са се наточили зъбите...нов-стар диф те чака в моргата преди разклона за гайтани-нали я знаеш? там има много неща и цените не бяха страшни последно като ходих-ама беше отдавна...
ако са се наточили зъбите...нов-стар диф те чака в моргата преди разклона за гайтани-нали я знаеш? там има много неща и цените не бяха страшни последно като ходих-ама беше отдавна...
- didko_902
- Автомобил:
- Двигател:
ей
Евала,че всичко си оправил.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Re: ей
didko_902 написа:Евала,че всичко си оправил.
2005г
- didko_902
- Автомобил:
- Двигател:
хихи
хихи,дам,ама кой да обърне внимание!!!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”