Колега biol,
Първо, от къде с такава сигурност свързваш действията на полицията с икономически интереси? Не казвам, че не е възможно, но като говорите за доказателства, имаш ли такива, или просто препредаваш нещо, което някой друг е казал или си чул по телевизията?
Второ, хората, които видяхте по телевизията, са от сектор "Охрана на съдебната власт", и нямат нищо общо с МВР, защото са към Министрество на правосъдието. А това в какво е облечен този, който им издава нарежданията е без значение, важното е какъв е. Стана ясно, шеф на въпросния сектор "Охрана на съдебната власт", който е извикан в извънработно време.
А за журналистите, дето ги били - много евтин трик, и аз гледах репортажа, щях да падна от смях. Правят си сами новини, като няма какво друго да отразяват.
По отношение на освобождаването от ареста на въпросния задържан, това че са го освободили, не означава, че не е разглеждана мярка за неотклонение, но са нужни поне малко юридически познания, преди да се изказва човек.
Не виждам да съм викал някъде, за разлика от теб - използваш нецензурни думи и главни букви, които се смятат за викане. Пък и къде видя в постовете ми, че ми е крива БГ. Или, че имам нещо против торентите.
Благодаря, че ме светна. Все пак и аз да те светна. От 1997г. до момента в който станах адвокат /2002г./, се занимавах професионално с филмово разпространение, говорим за филми за големия екран, кината демек. След което продължавам да съветвам мои клиенти по въпросите на интелектуалната собственост. Срещал съм се с доста режисьори, продуценти /включително и продуцента на Star Wars/ и някои от шефовете на най-големите компании за производство на филми - Warner Bros., TCFox и т.н. Никой от тях, ама никой не използва пиратството за каквото и да е, най-малкото за реклама. И ще ми е много интересно да ми покажеш някой, който след като си е дръпнал от нета филма и си го е драснал на диск, ще отиде да си го купи после. А пък за какви боклуци говориш в последното изречение така и не разбрах.
Колега tyo, перефразирането е абсолютно неточно, поради простата причина, че в банковите трезори банката НЕ ЗНАЕ какво има, това е част от условието за ползване, като изрично е забранено там да се държат оръжия, наркотици и други подобни. Докато администратори и собственици на тракерите много добре знаят, че поместените в сайта торенти са пряк път до нелегални продукти.
По отношение на закона, ето ти го и него, няма нужда да се оправя, само да се приложи точно:
Чл. 172а. (Нов - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Който записва, възпроизвежда, разпространява, излъчва или предава, или използва по друг начин чужд обект на авторско или сродно на него право, или екземпляри от него, без необходимото по закон съгласие на носителя на съответното право, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба до пет хиляди лева.
А по отношение на ролята на торент тракерите, ето ти пак закона:
Съучастие
Чл. 20. (1) Съучастници в извършването на умишлено престъпление са извършителите, подбудителите и помагачите.
(2) Извършител е този, който участвува в самото изпълнение на престъплението.
(3) Подбудител е този, който умишлено е склонил другиго да извърши престъплението.
(4) Помагач е този, който умишлено е улеснил извършването на престъплението чрез съвети, разяснения, обещание да се даде помощ след деянието, отстраняване на спънки, набавяне на средства или по друг начин.
Чл. 21. (1) Всички съучастници се наказват с наказанието, предвидено за извършеното престъпление, като се вземат предвид характерът и степента на тяхното участие.
(2) Подбудителят и помагачът отговарят само за онова, за което умишлено са подбудили или подпомогнали извършителя.
Аз може би наистина съм далеч от I-net материята, но ти явно си далеч от юридическата. Във всяко едно дело, когато са необходими специални познания, с които съдът не разполага, се назначават съдебни експертизи, в случая ще трябва да се изготви от IT специалисти, които бъди сигурен, няма да ги вземат от държавната администрация, не е такъв реда.