Шум откъм скоростната, след смяна на тампона й- РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Шум откъм скоростната, след смяна на тампона й- РЕШЕНО

Мнениеот georgipass » Нед 18 мар 2007 19:39

Днес си смених тампона, сложих новия както трябва и сега като работи на място колата се чува шум откъм скоростната, чува се как се върти, да не би, да не би да е слегнал още тампона :roll: Аз с това си го обяснявам, някой ако е имал подобен проблем да каже, не е голям шума но леко дразни, като натисна съединителя си спира ! :roll:

Последна промяна от georgipass на Нед 25 мар 2007 10:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 18 мар 2007 19:49

Както го описваш това са лагерите на първичния вал на скоростната кутия (провери дали има масло и ако питаш мен си го смени с някое качествено) ама идея си нямам защо като си сменил тампона ще започне да се чува а преди това не.

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Нед 18 мар 2007 19:52

Колега, аз страдам от този шум, но при мен го има само когато колата е в движение. Когато си стои на място няма такъв шум. Появява се на 3-та, 4-та и 5-та при повече от 2000 оборота или леко се чува като чукна газта и се разклати колата. Кажи като го оправиш твоя. Аз се съмнявах да не е лагер на съединителя, но един майстор ми каза че най-вероятно е нещо по диференциала. Незнам точно какво ми обясни, ама в крайна сметка разбрах, че мога да карам така, докато не се строши нещо. Въпреки това мен силно ме дразни и ще търся и други хора да ме посъветват и да отстраня проблема.
Успех

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 18 мар 2007 20:04

Диференциалите по принцип се случва да си имат един характерен шум като такова едно "вуууу" при по-високите скорости и той не е чак толкова страшен понеже донякъде производителите го дават нормален заради нещо си (не запомних точно причината).
Иначе лагерите на скоростите са си много коварен момент ако някой от тях реши че е време да блокира и в този красив момент предните колела блокират и те и вече зависи натам какво ще се случи.Като цяло с цел намаляване рискът от блокиране на лагер на скоростите хората съветват при поява на шум от тях (както е описал колегата) да се сипва синтетично масло за скоростната кутия и наистина шумът намалява а и животът им се удължава.
Успех!

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Нед 18 мар 2007 20:06

zfa159 написа:.... ама идея си нямам защо като си сменил тампона ще започне да се чува а преди това не.

И аз нямам идея :roll:
Ама не ме плашете с лагери или разни такива, просто няма как от една смяна на тампон да се скапят :wink: Няма логика :wink:

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 18 мар 2007 20:12

Значи,шумът който си описал и начина по който се провява е повече от 100% лагери ама както вече казах няма логика да се появи при смяна на тампон.Това просто няма отношение към работата и състоянието на скоростната кутия.
Погледни нивото на маслото за всеки случай защото единственото което ми идва наум е да и е малко маслото и със скъсания тампон то да е седяло макар и леко на една страна и да смазва въпросния лагер,който сега вече да не се смазва толкова добре и да недоволства.
Успех!

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Нед 18 мар 2007 20:16

georgipass написа:
zfa159 написа:.... ама идея си нямам защо като си сменил тампона ще започне да се чува а преди това не.

Ама не ме плашете с лагери или разни такива, просто няма как от една смяна на тампон да се скапят :wink: Няма логика :wink:

Ми то има лесно,сложи стария и виж дали ще се чува пак.
П.П. един авер смени тампони на рено 5,и мотора сякъш влезе в купето,едни вибрации,едно чудо, пишмян стана :evil:

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Нед 18 мар 2007 20:19

vladtod написа:
georgipass написа:

Ми то има лесно,сложи стария и виж дали ще се чува пак.
П.П. един авер смени тампони на рено 5,и мотора сякъш влезе в купето,едни вибрации,едно чудо, пишмян стана :evil:

Ами ще покарам известно време с този и ще видим дали ще има промяна, ако няма слагам стария и пробвам :wink:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 18 мар 2007 20:30

Този тампон както и другия заден се сменят малко гадничко, сигурен ли си че е сложен както трябва и всичко е затегнато добре след смяната. Да не ти лежат сега нещо под напрежение скоростите и от това да е шума.

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Нед 18 мар 2007 21:34

teodor6769 написа:Този тампон както и другия заден се сменят малко гадничко, сигурен ли си че е сложен както трябва и всичко е затегнато добре след смяната. Да не ти лежат сега нещо под напрежение скоростите и от това да е шума.

Всичко си легна и ги стегнах здраво, а и не е чак толкова сложно смених го за 30 мин пред вкъщи :wink: Може би трябва да олегне :roll:

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 18 мар 2007 21:45

Преди седмица ги сменях и трите тампона, този на скоростите имаше нещо като зъбче на металната планка отгоре затова питах. А по принцип няма какво да му уляга според мен. :roll:

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Нед 18 мар 2007 21:48

teodor6769 написа:Преди седмица ги сменях и трите тампона, този на скоростите имаше нещо като зъбче на металната планка отгоре затова питах. А по принцип няма какво да му уляга според мен. :roll:

Така ли, а това зъбче какво му е целта :roll: И аз се чудих, сигурно за фиксация, но сложих го, зави се болта и другите 2 странични :!:

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 18 мар 2007 21:58

Абе и аз неразбрах за какво е ама внимавах да сложа новия тампон по същия начин както свалих стария/става въпрос зъбчето да е от същата страна за да не би нещо да опира в планката отгоре/

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Нед 18 мар 2007 22:02

teodor6769 написа:Абе и аз неразбрах за какво е ама внимавах да сложа новия тампон по същия начин както свалих стария/става въпрос зъбчето да е от същата страна за да не би нещо да опира в планката отгоре/

Хммм, определено ме накара да се замисля, може да съм го сложил така, че да опира в планката , трябва да го поразгледам хубаво !

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 18 мар 2007 22:10

Не съм сигурен че може да е от това но понеже за пръв път сменях тези тампони това е единственото което ми направи впечатление че може да се обърка.

Върни се в “Passat”