торентите

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 18 мар 2007 21:16

musura написа:ок, влизам в положението, ама честно да ти кажа, леко е кофти като се заключва най-популярната тема в момента в раздела. А щом е популярна, значи потребителите ги интересува въпроса. А щом ги интересува, ще се появят сума теми по същата тема или на тема "защо е заключена темата" и определено хаоса ще е по-голям.

А това, че някой е писал нещо за филми и музика, можеше просто да му делнеш мнението, а не да заключваш тема с близо 200 отговора, от които 99% не нарушават правилата по никакъв начин...

Поради много точното мнение на колегата, отключвам, и моля всички да се въздържат от коментари, свързани по какъвто и да е начин с нелицензиран софтуер. Всяко такова мнение ще бъде изтривано без предупреждение. Благодаря на musura.

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Пон 19 мар 2007 17:17

Толкоз от мен щото направо нямам думи http://www.vbox7.com/play:1571b473 :patriot

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Пон 19 мар 2007 17:23

Това е истината.100% подкрепа

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Пон 19 мар 2007 20:06

Баси и криво разбраните "права и свободи" да мое да гледаш безплатно филми :screwy

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 19 мар 2007 20:13

Cherepaha написа:Баси и криво разбраните "права и свободи" да мое да гледаш безплатно филми :screwy

да можеш да обменяш файлове, колега...

Не е задължително да са пиратски, може да искам да ти изпратя това което съм снимал с камерата ... Ако няма торенти, как да ти изпратя 4.7ГБ ДВД ?

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Пон 19 мар 2007 20:42

musura написа:
Cherepaha написа:Баси и криво разбраните "права и свободи" да мое да гледаш безплатно филми :screwy

да можеш да обменяш файлове, колега...

Не е задължително да са пиратски, може да искам да ти изпратя това което съм снимал с камерата ... Ако няма торенти, как да ти изпратя 4.7ГБ ДВД ?

Единия от тези начини е пак да ползваме торент технологията, ама ше минеме спокойно без Арена или Замунда .... :D

А ако кажа, че 99.9% от обменяната информация в Арена, Замунда и т.н. е нелицензирана дали ще се изсиля? На 98% съгласен ли си? Къв е точно юридическия казус, ба ли му мамата.... За мен си е официално пиратство пък ти му викай "свобода" :D

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Пон 19 мар 2007 20:53

Cherepaha написа:.... За мен си е официално пиратство пък ти му викай "свобода" :D

Ами тогава USA са "пиратстка" държава а Китай(виновните се разстрелват на стадиона, а семейството плаща процедурата) са свободна държава :wink:
До колкото си спомням единственото спечелено дело в света с казуса "торент" е точно в Китай.
Следващите ще са в Либия,Северна Корея,Етиопия...и България :evil:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 19 мар 2007 21:01

Пиратството е, когато аз "кача" на сървара им нещо пиратско, а ти го "свалиш".

Самото съществуване обаче на тракера не нарушава никакви правила :idea: Обаче понеже на полицията им е ясно, че немогат да се справят с 200 000 потребители, които пиратстват, то те решават да им спрат кранчето, като затворят тракерите. Обаче нямат законово основание и това е точно "потъпкването на гражданските права" за което толкова много изписахме. Просто за мен е неприемливо в една демократична държава да се действа с недемократични методи.

По същата логика, ако утре си неудобен на някой властимащ, той не би помислил дали може законно да те спре, а много по-лесно ще е да ти прати ГДБОП да ти "налеят" малко акъл в главата, пък ти сам ще спреш да пречиш :wink:

Слагам бас тук, че големите звукозаписни и филмови компании до година или две, ще променят коренно начина на разпространение на продуктите си и по този начин ще намалее драстично пиратството ... Както е било след измислянето на касетите или компакт дисковете и ДВД дисковете - първоначално голям рев, срещу технологията, която уж ги пиратства, после се оказва, че най-големите им печалби в момента са от продажби на ДВД дискове :wink: въпреки пиратсвото.

А покрай интернет някой да е забелязал спад в посещаемостта на киносалоните? Аз мисля, че е точно обратното - имаш интернет, имаш повече инфо кое е добро и кое не става, съответно на филмите, които наистина стават за гледане има опшки пред салоните :wink:

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Пон 19 мар 2007 21:14

tyo написа:
Cherepaha написа:.... За мен си е официално пиратство пък ти му викай "свобода" :D

Ами тогава USA са "пиратстка" държава а Китай(виновните се разстрелват на стадиона, а семейството плаща процедурата) са свободна държава :wink:
До колкото си спомням единственото спечелено дело в света с казуса "торент" е точно в Китай.
Следващите ще са в Либия,Северна Корея,Етиопия...и България :evil:

Повтарям - Къв е точно юридическия казус, ба ли му мамата.... Дразни ме официалното и нагло пиратство ... Пиратството си го има, ама си е пиратство, колкото и да му се вика, "право" и "свобода". .... Като си виновен си трайкаш, гледаш филми и си викаш наум "Мерси за безплатния обяд", а не организираш протести в негова защита.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пон 19 мар 2007 22:04

По леко с квалификациите, а? Както вече бе казано:
1. Когато ср. раб. заплата в БГ стане 1500 Е и всичко в държавата е ОК - от инфраструктура, до престъпност /през улично осветление/ - тогава да се борят и за авторски права - до тогава смятам, че имат по-важна работа.
2. Тогава, с подходящи доходи за населението и подходящи мерки срещу пиратството - то ще намалее... Е, да, ама - не, както казваше колегата Б., я вижте "съвестните" интернет - потребители от "белия" свят - въобще не качват и не теглят музика, филми, игри, програми, въобще не се занимават с кракването им...
3. Купил/откраднал/изтеглил съм отнякъде новия албум на моден изпълнител и го надувам в къщи достатъчно силно, че да ме чуе /и напсува/ съседа. Той пристига с флашката, прехвърлям му го и той го надува в колата, където го чува негов колега и му го иска... Ах, мръсници, престъпници крадливи - бегом марш бързо за лицензиран СД /или платен сайт/ с авторски права - да напълните джоба на чичко/леля продуцент... Н'екви с'тинки може да стигнат и до автора на музиката и изпълнителя даже, че да си купят нов джип или с-класа... :evil:

Тая номерация и спора кое е морално и кое е законно са безкрайни, истината е, че ВСИЧКО Е ЗА ПАРИ!!! Все сме по-католици от папата /реално служим на нечии комерсиални интереси/ - ДОКОГА!?!?! Ние ли ще оправяме света, при условие, че хората, които разполагат със средствата и доходите да ползват легален софтуер и мултимедиино съдържание най-много се стараят да "поспестят"?

П.П. Поолекна ми... :lol: Ама съгласете се, че любопитството и стремежът нещо да се "изкяри" са двигателите на човешкия прогрес! :lol:

Последна промяна от kokovanev на Пон 19 мар 2007 22:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пон 19 мар 2007 22:08

Добре де,нали вече пуснаха торентите :idea:
Спрете се :!:

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Пон 19 мар 2007 22:39

те добре че пуснаха торентите че площада няма да събере желаещите за митинга

ама тука искам да питам нещо, така де не изкам да ме арестуват , та като има адвокати които са запознати с авторските права по филмите ми стана интересно
свързано е с точно определен филм (цифрички в заглавието)
Из торентите се разпространява един видео запис сниман с обикновена камера в кино салон снимал си човека приятелите и разни други работи Та идеята това незаконно ли е,
и ще престъпя ли закона ако гледам този любителски филм
с въпроса не искам да провокирам никого
наистина ми е интересно от юридическа гледна точка според буквата на закона, (не предположения)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 19 мар 2007 22:52

musura ЕВАЛА БАЦЕ! В началото бях убеден в обратното, но с течение на времето и като помислих с простата си кратуна достигнах до дълбините на проблема, а именно че се потъпкват правата на хората с цел постигане на цел. Ако се водеше дело и се минеше по канален ред едва ли щеше да се вдига толкова шум...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 19 мар 2007 23:26

biol написа:те добре че пуснаха торентите че площада няма да събере желаещите за митинга

ама тука искам да питам нещо, така де не изкам да ме арестуват , та като има адвокати които са запознати с авторските права по филмите ми стана интересно
свързано е с точно определен филм (цифрички в заглавието)
Из торентите се разпространява един видео запис сниман с обикновена камера в кино салон снимал си човека приятелите и разни други работи Та идеята това незаконно ли е,
и ще престъпя ли закона ако гледам този любителски филм
с въпроса не искам да провокирам никого
наистина ми е интересно от юридическа гледна точка според буквата на закона, (не предположения)

хахаха то затова ли винаги на тези записи има по една главичка :)) той човека си снима приятеля как гледа нещо, пък на заден фон върви филма, съвпадение :) по тази логика ако на улицата някой си слуша MP3-ката и аз случайно мина покрай него и чуя песента дали съм изпиратствал :) весела работа ама несериозна ... и трагична, гледах предаването на Милен Цветков и темата за торентите, пародия, ако някой наистина иска да постигне нещо да вземе да ползва истински консултанти или хора от "бранша", а не "развалени грамофони". Дотогава продължавам да считам, както написах няколко страници по назад, че цялата работа е някъв напън ... от който само се размириса лошо :lol:
Полицията "забрани" на ISP-тата свободния достъп до аренабг, въз основа на вече ограничения достъп до интернет, някои клиенти биха пожелали да прекратят услугите си /в договорите на повечето пише ПЪЛЕН, НЕОГРАНИЧЕН и тн/, това дава ли повод на ISP-тата да предявят претенции за компенсации към съответните органи за пропуснати ползи поради нелегитимни "забрани" .. и така трябва да стане, защото само така можеш да покажеш на държавен орган как да си върши работа като хората.

Потребителски аватар
koskoboy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koskoboy » Вто 20 мар 2007 13:28

Върни се в “ОФФ-Топик - други”