По леко с квалификациите, а? Както вече бе казано:
1. Когато ср. раб. заплата в БГ стане 1500 Е и всичко в държавата е ОК - от инфраструктура, до престъпност /през улично осветление/ - тогава да се борят и за авторски права - до тогава смятам, че имат по-важна работа.
2. Тогава, с подходящи доходи за населението и подходящи мерки срещу пиратството - то ще намалее... Е, да, ама - не, както казваше колегата Б., я вижте "съвестните" интернет - потребители от "белия" свят - въобще не качват и не теглят музика, филми, игри, програми, въобще не се занимават с кракването им...
3. Купил/откраднал/изтеглил съм отнякъде новия албум на моден изпълнител и го надувам в къщи достатъчно силно, че да ме чуе /и напсува/ съседа. Той пристига с флашката, прехвърлям му го и той го надува в колата, където го чува негов колега и му го иска... Ах, мръсници, престъпници крадливи - бегом марш бързо за лицензиран СД /или платен сайт/ с авторски права - да напълните джоба на чичко/леля продуцент... Н'екви с'тинки може да стигнат и до автора на музиката и изпълнителя даже, че да си купят нов джип или с-класа...
Тая номерация и спора кое е морално и кое е законно са безкрайни, истината е, че ВСИЧКО Е ЗА ПАРИ!!! Все сме по-католици от папата /реално служим на нечии комерсиални интереси/ - ДОКОГА!?!?! Ние ли ще оправяме света, при условие, че хората, които разполагат със средствата и доходите да ползват легален софтуер и мултимедиино съдържание най-много се стараят да "поспестят"?
П.П. Поолекна ми...

Ама съгласете се, че любопитството и стремежът нещо да се "изкяри" са двигателите на човешкия прогрес!