Замяна на карбуратор 2ЕЕ
-
- Автомобил:
- Двигател:
- dimpex_01
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравей и аз съм със същия карбуратор и оборотите са ми нормални, проблем ми е само паленето сутрин през студените месеци защото регулатора на положението на дроселовата калпа( тази която се управлява от едно моторче в горната част на карбуратора за бъздуха) държи клапата затворена, а плочката ми е отгоре и гаста отива в нищото. Затова пали трудно, като загрее всичко се оправя.
- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
fifcho написа:И аз съм с тоя карбуратор и имам яко проблеми. На бензин ми гасне, няма тихи обороти. На газ като спра на място сама си вдига оборотите до 3000 / 4000. Според мене е от стъпковото моторче, но не знам откъде да си купя такова и колко пари струва. В крен случай ще сменям карбано не ми се ще.
И аз моя не ща да го сменям ,че дава супер разход ,но пък от към вървене е мъртвец.Някои път и глъхне или се дави.

- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
bomber написа:fifcho написа:И аз съм с тоя карбуратор и имам яко проблеми. На бензин ми гасне, няма тихи обороти. На газ като спра на място сама си вдига оборотите до 3000 / 4000. Според мене е от стъпковото моторче, но не знам откъде да си купя такова и колко пари струва. В крен случай ще сменям карбано не ми се ще.
И аз моя не ща да го сменям ,че дава супер разход ,но пък от към вървене е мъртвец.Някои път и глъхне или се дави.
Виж Люси (vit_autosofia)може да ти реши проблема,доколкото знам много ги разбира тез дръгливи пиербурги

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
popodopolo написа:Абе то си е добре,ама на газ ги няма ниските.Майстора вика че някаква клапа не отваряла,а на бензин си е перфект.Направо се сбърках с това "животно"2EE
Може да ти смуче от някъде въздух. Както казват щом на бензин работи, то проблема идва от газта. Къде са ти слагали газовата? И аз имам същият карб и на мен ми работи добре.
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
znainainai написа:Един мой познат смени 2ЕЕ с 2Е2 голфа върви ама още не можем да подкараме клапаните за вакуума.
елате ми на гости и ще ги подкараме клапаните.Всичко ще си дойде по место

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=29623
X_ZONE написа:сега само не разбрахме какво стана с проблема как се оправи?
щото съм с същия карбуратор и мисля да си сложа газова.
но в този случай се двуумя!
Ако нямаш проблем с карбуратора, си слагай газова. Моя PN съм го взел с газова и нямах проблеми с газовата, докато не се развали изпарителя. Смених го и сега пак всичко е ОК. Само че не очаквай да ти се държи добре колата и на бензин - така съм чувал, така е и при мен (поне докато загрее). Или караш на бензин, или на газ

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”