проблем с шофьорската седалка
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
проблем с шофьорската седалка
колеги, прегледах доста теми в раздел пасат, но не открих дискусии по подобен проблем. от известно време центробежните сили при завой влияят доста бурно върху шофьорската седалка на возилото ми (пасат В4). получава се нещо като изместване на седалката спрямо пода, придружено от неприятно скърцане и щракане. чувам скърцане и при по-рязко потегляне, но то не е придружено с изместване. чувал съм, че има някакви пластмасови втулки за релсите на седалката, дали може да е от евентуалното им износване? ако някой е наясно с проблема, нека сподели. благодаря.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
... шофьорската седалка
Здравей колега.
И при мен явно е тръгнало това износване, но за сега не е съпроводено с такива звуци.
Виж какво е писано тук: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=34086
И при мен явно е тръгнало това износване, но за сега не е съпроводено с такива звуци.
Виж какво е писано тук: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=34086
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
radotom, досега се опитвах да се напъхам под седалката, та да видя аджеба за кво иде реч. не успях докрай ма не знам пасата ли е тесен или аз съм пораснал повечко
успях да видя, че всяка седалка е свързана на три релси с пода и се придвижва с ролки по страничните две, а средната е назъбена, за да фиксира позицията, която си избрал. та ролките в двете крайни релси нямат нищо пластмасово по тях и оттам идва луфта. луфта в основата е поне 5 мм., че и повече, във вертикална посока, като по-нагоре по седалката се превръща в страничен. явно са износени тези ролки (не ми се вярва да е от релсите). та въпроса според мен е има ли ги като резервна част и как се подменят.

И аз го имах този проблемна моя голф 3. появяваше най - вече се при завой . Проблема беше че точно тази пластмасомасова пластина се беше счупила и на държеше седалката стабилно към релсата. Проблема го реших като свалих двете седалки и взех пластинка от друтата седалка с идеята да отида и да купя по късно такава пластинка като временно сложих там хартияколокото да уплътни. Но оттогава (около 6 месеца) не мръднала само по трудно се движи напред назад самата седалка.
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=
Имам си говорители в таблото 10см-средни и високи честоти, имам много хубав бас буфер отзад , на място съм като в концертна зала, но на шосе с 90-100км/ч вятъра ми отнася басите.
Имам си говорители в таблото 10см-средни и високи честоти, имам много хубав бас буфер отзад , на място съм като в концертна зала, но на шосе с 90-100км/ч вятъра ми отнася басите.
Последна промяна от K22 на Чет 22 мар 2007 16:07, променено общо 1 път.