проблем със спирачките GOLF 3
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблем със спирачките GOLF 3
ИМАМ ГОЛФ 3 1,6 НАСКОРО СЕ ПОЯВИ ПРОБЛЕМ СЪС СПИРАЧНАТА СИСТЕМА ,СЛУЧВА СЕ КАТО СПИРАМ, ПЕДАЛА ДА ПОТЪВА ПОНЯКОГА...ДАЛИ ПОМПАТА Е ЗАМИНАЛА?И ОЩЕ ЕДИН ПРОБЛЕМ СКОРО СМЕНЯХ ЖИЛО НА СЪЕДИНИТЕЛ..ОТНАЧАЛО БЕШЕ МЕК,.... А СЕГА Е ДОСТА ТВЪРД И СКЪРЦА УЖАСНО......
имам същия проблем,като спра на сфетофара ми пропада педала на спирачките.Бях доливал спирачна течност texaco .Преди това при ускорение ми светваше лампата на ръчната спирачка и се чудя дали помпата не е засмукала въздух.Като след това обезвъздуших педала си пропада.Има ли някаква вероятност да остане въздух в помпата или от спирачната течност да е заминала.
Kozunak написа:пропадане на спирачния педал често се получава от необезвъздушена спирачна система.закарай я да я обезвъздуши някой по разбиращ.
Честно казано не виждам логика в това, необезвъздушена спирачна система да е причината да ти пропада педала при продължително натискане на спирачките(в случая - на светофар, но има и по-лоши случаи).
При мен беше помпата.
Може да се губи налягане и от друго място, но в такъв случай трябва да намалява спирачната течност.
Нищо не пречи да се опита и с обезвъздушаване, само че храня известни съмнения
- niki_vw
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
[quote] Почти съм сигурен че е помпата, щото те са на едно със съединителя, а колегата се оплаква и от него...
Смени помпата, нова течност(DOT 4 например), обезвъздуши и виж как ще е...[quote]
Колегата е с жило на съединителя а не с помпа. След смяната на жилото започват оплакванията. ИНАЧЕ ПОМПАТА Е ЗА СМЯНА [/quote]
Смени помпата, нова течност(DOT 4 например), обезвъздуши и виж как ще е...[quote]
Колегата е с жило на съединителя а не с помпа. След смяната на жилото започват оплакванията. ИНАЧЕ ПОМПАТА Е ЗА СМЯНА [/quote]
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз доколкото си спомням тази помпа регулира течност за съединителя и спирачките, и аз съм на Г3 ама а 1.8 ABS, цилиндъра мисля е 20мм в сравнение с този на ГТИ който е 22мм бях се заинтересувал щото исках да сменям спирачките и оттам разбрах....иначе аз помпата я имам свалена в гаража и я гледам....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”