Как да подготвя колата за 45-дневен застой

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Чет 22 мар 2007 20:10

Според мен е добре да дадеш на някой който имаш доверие да я раздвижва веднъж седмично!!!

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 22 мар 2007 20:40

nigga написа:няма на кой да я дам да я кара щот всичките ми приятели са с коли.значи няма да я правя нищшо.само я оставям в гаража и е ток.

Абе Ванка така ли подценяваш зет си!?! :D :D :D И без това 99% ще я паркраш вкъщи така че като се връщам Петък от София ще "изгъзаревам" с беснио ти голф!!! :wink: :wink: :wink: :D :D :D :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Чет 22 мар 2007 20:52

вие сте номер едно в този форум но много засилвате колегите понякога за 45 дена каквото и да оставиш на едно място не му трябва никаква подготовка мойта колица се е случвало по цял месец да не я карам после само се качвам паля и газ! :lol:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 22 мар 2007 20:55

titi28 написа:вие сте номер едно в този форум но много засилвате колегите понякога за 45 дена каквото и да оставиш на едно място не му трябва никаква подготовка мойта колица се е случвало по цял месец да не я карам после само се качвам паля и газ! :lol:

45 дни е повече от месец :lol: :lol:
а сега сериозно, ако вобще може да се отговори серизно на такъв въпрос..... нищо не прави, няма да се разтопи, нито разглоби, нито ръждяса, нито запече нито каквото и да било.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 22 мар 2007 21:10

Дай я насам . Ще я пазя . Пред нас съветват с много тежки вестници :D - има пост с кола на СОТ.
Имаче няма да я мъча ще я разтривам на магистралата да проверя дали няма да вдигне повече от 180

Блендите и халогенните пуснаха крака на друго място

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Чет 22 мар 2007 21:18

Абе тва да не е москвич егати, какви са тия съвети с трупчета, туби с бензин и подобни простотии :twisted: . Оставяш колата и след 45 дни отиваш и палиш без никакъв проблем. ПРеди години като бях в чужина колата ми е седяла с месеци в гаража и нямаше никакви проблеми :!:

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Чет 22 мар 2007 21:20

ми ок отогава.май само ДАШО ще я разхожда щом има желание,че тя така и така ще е гарирана в тях така че...........

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 22 мар 2007 22:50

Абе според мен едно понапомване на гумите е предостатъчно.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 22 мар 2007 22:57

Потърси си някое ръководство за консервиране на Москвич.Там е написано всичко: от наливането на масло в цилиндрите до източването на резервоара и намазването на боята с парафин mhihi mhihi mhihi .Не се шегувам,ако на някой наистина му е интересно да прочете.Сигурен съм,че една кола може да се запази с десетилетия ако се съхранява по описанието във въпросното ръководство.

Потребителски аватар
napster
Автомобил: BMW E30
Двигател: 1.6 LPG

Мнениеот napster » Пет 23 мар 2007 9:05

Мойта любов вече 3ти месец седи в гараж и чака да ми датат книжката ноември месец и тогава ще излезе на свобода. Та 11 месеца ще си седи общо и нищо не съм и подготвял, само един парцал съм и сложил на тавана и задното стъкло (нестигна да я завия цялата). Така че заебавай я така както си е нищо няма да и стане, само ще прашаса! :wink:

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пет 23 мар 2007 12:13

smurf написа:по добре я "повдигни на трупчета", хем на амортисьорите им е по леко, хем на гумите, може да и свалиш и акумулатора, а наистина бензина се скапва в резервоара ако престои :o

Също е добре и да и ушие бризентово покривало :wink:

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Пет 23 мар 2007 13:16

не е нужно да правиш никаква подготовка на колата ... било то туби ... било то трупчета (това пък вече ме уби - какво да удължиш живота на пружините с 45 дни ? ) .... единственият съвет за Б-я е ГАРАЖ!!! ... за да се не се сдобиеш с НЕ-движимо имущество :twisted:

Потребителски аватар
STAMENOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот STAMENOV » Пет 23 мар 2007 23:22

Muncho написа:
nigga написа:не е ли по лесно просто да я заредя с бензин?или той ше се "скапе" след месец и половина?

Бензинът има гадния навик да за изпарява.. и вместо да дава пари на вятъра и да пълни резервоара е по-добре да си напълни една тубичка.

Е нее ли същото,дали щее в резервоара и в тубата???

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Съб 24 мар 2007 0:22

Тубата е затворена, резервоара има отдушник.

Да разбирам ли в такъв случай, че както се случва по някога по 4-5 дена да не я карам, и така няколко пъти едно след друго, аз всъщност ИЗОБЩО нямам представа колко ми гори тази кола щото бензина се изпарява ??? Виж това не бях се сещал. :roll:

Потребителски аватар
Golf_Blade
Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
Двигател: M43B16

Мнениеот Golf_Blade » Съб 24 мар 2007 2:34

titi28 написа:вие сте номер едно в този форум но много засилвате колегите понякога за 45 дена каквото и да оставиш на едно място не му трябва никаква подготовка мойта колица се е случвало по цял месец да не я карам после само се качвам паля и газ! :lol:

Не си прав колега, аз мисля че трябва да и постели едно родопско одеало, да я завие с едно пухено юрганче и най важното ,да накараш някой да я следи да не стои с отвити кара!! Ше земе да настине яяяяяяяяяя!!! :lol: :lol: :lol: Кви са тия глупости масла,трупчета, то бива да е така ама ако я палеше с манивела кат Москал 7-ак! :lol: :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”