"Точка 8 от правилата" - има ли нужда от редакция?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 22 мар 2007 23:37

Трябваше да я обедини с другата, ама още не се е научил как става mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 22 мар 2007 23:37

golfer написа:кой сега е номер 1 ?
да се намеси читав мод да ви раздели темата.....
аре аматьори. :wink:

ама ми останаха 1-2 мнения в старата :wink:

А и заглавието не отговаря на правилата - не е свързано с темата :dance:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 22 мар 2007 23:43

Заглавието би трябвало да е какво според вас е нарушаване на т. 8, защото излиза, че дори да кажеш на някой как/от къде да си свали нелицензиран софтуер, то това не противоречи на това правило, което гласи:
Крайно недопустимо е публикуването на теми, свързани по какъвто и да е начин с нелегално съдържание, като пиратски софтуер, музика, филми и т.н.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 22 мар 2007 23:45

dobrinb написа:Заглавието би трябвало да е какво според вас е нарушаване на т. 8, защото излиза, че дори да кажеш на някой как/от къде да си свали нелицензиран софтуер, то това не противоречи на това правило, което гласи:
Крайно недопустимо е публикуването на теми, свързани по какъвто и да е начин с нелегално съдържание, като пиратски софтуер, музика, филми и т.н.

нали Васстоп спомена че трябва да се преправи малко това правило....

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 22 мар 2007 23:45

Ludia написа:
dobrinb написа:Заглавието би трябвало да е какво според вас е нарушаване на т. 8, защото излиза, че дори да кажеш на някой как/от къде да си свали нелицензиран софтуер, то това не противоречи на това правило, което гласи:

нали Васстоп спомена че трябва да се преправи малко това правило....

А преправено ли е в момента?

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Чет 22 мар 2007 23:45

wili98 написа:все пак подобни линкове стимулират дистрибуцията..

Че той и форума(косвено помага) :roll:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 22 мар 2007 23:48

dobrinb написа:

Според теб, дори и порицаването на пиратството, ще е нарушение, зашото темата ще е свързана по някакъв начин с това :wink:

Издребняваш и изпадаш в глуха адвокатска отбрана, само че забравяш, че тук не сме съдебна зала и на мен не ми е проблем, дори и да заключиш 100% от темите. Просто спред мен, прекалено лично си приел задачата ... Нали знаеш и другия лаф "Прекаления светец и богу не е драг" - или пререфразирано във форумен сленг "Прекаленото модериране няма положителен ефект". Както се казва, ако ще го правим за спорта, може да спамя денононщно без да наруша нито едно правило на форума, е и? Нали целта е, да ни е приятно тук, а не да си мерим на кой е по-голям ... акаунта ... :wink:

Последна промяна от musura на Чет 22 мар 2007 23:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 22 мар 2007 23:54

musura написа:
Издребняваш и изпадаш в глуха адвокатска отбрана, само че забравяш, че тук не сме съдебна зала и на мен не ми е проблем, дори и да заключиш 100% от темите. Просто спред мен, прекалено лично си пориел задачата ...

точка 8 в момента не е поправена ама ти се ловиш за всяка буква и запетайка......малко по-разкрепостено ми се струва че трябва да го раздаваш ;) незабравяй че тук не си на работа, а в свободното си време ;)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 22 мар 2007 23:57

Прав си, може би само за глухата защита не си, но това не е от значение. Грешиш, ако смяташ обаче, че целта ми е да заключа 100% от темите. Нали целта ни е да ни е приятно, ама да казваме на черното бяло не нужно... А пък за спам, вече е петък, така че давай на воля, но не смятам че точно на тебе това ти е целта във форума...

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 22 мар 2007 23:58

musura написа:ама ми останаха 1-2 мнения в старата :wink:

А и заглавието не отговаря на правилата - не е свързано с темата :dance:

всичко си е тука.
след като ти си "пуснал" темата може да си менкаш заглавието :wink:

[quote"vasstop"]Трябваше да я обедини с другата, ама още не се е научил как става [/quote]
я пак? :wink:
кой сега е номер едно ....? :D :D :D

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 23 мар 2007 0:03

golfer написа:след като ти си "пуснал" темата може да си менкаш заглавието :wink:

:heeeavy metal

@dobrinb - Всъщност знам, че не си в глуха защита, ама под напора на страстите ... :) :beer Просто тези дни съм на вълна "борба за свободи" и така ... ще взема да се запиша в ДПС - че те нали за това се борят милите mhihi mhihi

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 23 мар 2007 0:05

скив ся ква е хавата..
ако искаме тотално да се защитим и да нямаме повод за евентуални проблеми.. требе да нема линк у форума..

както виждаш сам хавата не е такава...
много вероятно ще се оставят правилата така, и модовете ще преценяват дали да махат или не..

па ти за правата си рипай колко искаш..само у ДПС недей да одиш...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 23 мар 2007 0:09

wili98 написа:скив ся ква е хавата..
ако искаме тотално да се защитим и да нямаме повод за евентуални проблеми.. требе да нема линк у форума...

Съгласен, обаче не може да се режат линкове, които са към легално съдържание. Както много скоро ще се докаже, а и вече много хора с власт изразиха това мнение, тегленето за лична употреба не е "пиратство" (демек не ограбва Недялко Йорданов), особенно през торенти, с други думи - самото публикуване на линк, не е акт на пиратство. Проблема е в този, който хоства нелегалното съдържание и евентуално на тези, които ще го свалят с комерсиална цел (да продават дискове на комшиите)

аренабг.ком написа:Иде края на тормоза !!!

Европейски Парламент:

Правната Комисия срещу криминализирането на ИС, ако не са с търговска цел.

Правната комисия реши да изключи от директивата всички нарушения на интелектуалната собственост от частни лица за лична употреба. Стигна се дори по-нататък: нарушението трябва да е умишлено и с цел търговска печалба.

BSA изрази мнение, че това означава декриминализиране на незаконния обмен на файлове и копиране на софтуер: “Това значи OK за нелегалния download на музика и филми от интернет”.

Пълен текст на решението, на бълг. език, първо четене

Последна промяна от musura на Пет 23 мар 2007 0:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 23 мар 2007 0:10

не проблема е в този който разпространява..
закона атакува него..
а тази тема специално имаше линкове към хит.бг.. където убеден съм имаше игри за които може да се търси права.. пример Аладин.. на дисни

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 23 мар 2007 0:14

musura написа:
аренабг.ком написа:Иде края на тормоза !!!

Европейски Парламент:

Правната Комисия срещу криминализирането на ИС, ако не са с търговска цел.

Правната комисия реши да изключи от директивата всички нарушения на интелектуалната собственост от частни лица за лична употреба. Стигна се дори по-нататък: нарушението трябва да е умишлено и с цел търговска печалба.

BSA изрази мнение, че това означава декриминализиране на незаконния обмен на файлове и копиране на софтуер: “Това значи OK за нелегалния download на музика и филми от интернет”.

Пълен текст на решението, на бълг. език, първо четене

Ако това се гласува и от Европейския парламент, то едва тогава всичко ще е ОК...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”