: vw fen Поклон пред всички разбирачи! Пасата е В4 с мотор ABF 2000 16V-150 коня.Извън градско не вдига повече от 75-80 гр.на антифриза.Внос е от Италия и най-вероятно е с 82 гр.термостат.Четох доста по тази тема.Някой може ли да ми каже за този мотор каде е термостата и как се сменя-може и препоръчителна марка термостат??? Имам климатик и всичко е много набъчкано.Направо си е страшничко!!!
Благодаря предварително!!! :oops:
Пасат В4 не загрява достатъчно!!!
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: Пасат В4 не загрява достатъчно!!!
Stani 70 написа:: vw fen Поклон пред всички разбирачи! Пасата е В4 с мотор ABF 2000 16V-150 коня.Извън градско не вдига повече от 75-80 гр.на антифриза.Внос е от Италия и най-вероятно е с 82 гр.термостат.
според мен, колега, най-напред измери температурата на антифриза в казанчето с термометър, защото е много вероятно датчика за температурата да не отчита вярно.
Няма такова нещо-"явно такъв им е модела"
Затова ли на термостата пише-87гр./това е -започване на отваряне/, и затова ли на датчика на радиатора пише 94гр. и нагоре-защото на 94/95 трябва да се включват вентилаторите на радиатора.Така че няма такава порода.
И моят таралясник беше така-загряваше до 75гр.Сега си държи 90-92гр. и на 94/95 се вкл.вентилаторите.
Затова ли на термостата пише-87гр./това е -започване на отваряне/, и затова ли на датчика на радиатора пише 94гр. и нагоре-защото на 94/95 трябва да се включват вентилаторите на радиатора.Така че няма такава порода.
И моят таралясник беше така-загряваше до 75гр.Сега си държи 90-92гр. и на 94/95 се вкл.вентилаторите.
- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз също съм с пасат Б4, на дълго , когато скоростта е над 100км не вдига над 80 градуса, еднакво е и лято и зима.Карам ли с под 100, си вдига нагоре..отива към 90...в града при 50-60км си държи 90-и малко отгоре.Наистина, нормално ли е на дълъг път да седи толкова студена колата?При тази температура (80)разхода ми е 7-8 литра на 100км., без разлика дали е лятото с климатик или сега, колата е комби 1.6 101к.с..На дълго карам с около110- 130..
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Колега екстра ти е на извънградско бре какво искаш да иде у червеното ли.въобще него пипай така требе да бъде и при мен е така аз съм с малко по малкия мотор и е така.Колкото до термостата ти намира се на мечката у печката
,много гадно отдолу от страни на корпуса на водната помпа има едни съединения там около тяхтое е дно капаче с 3 болта ако не се лъжа 

Re: Пасат В4 не загрява достатъчно!!!
joro_kem написа:Stani 70 написа:: vw fen Поклон пред всички разбирачи! Пасата е В4 с мотор ABF 2000 16V-150 коня.Извън градско не вдига повече от 75-80 гр.на антифриза.Внос е от Италия и най-вероятно е с 82 гр.термостат.
според мен, колега, най-напред измери температурата на антифриза в казанчето с термометър, защото е много вероятно датчика за температурата да не отчита вярно.
Перката се вкл.на градско а и парното е студено на извънградско.