Слаби мигачи
Слаби мигачи
Здр някои имал ли е същия проблем става въпрос за Г2 и имам много слаби мигачи денем почти не се виждат,направи ми впечатление че при изкл на алармата са по силни и по ясно се виждат, а като се кача и ги пусна са като свештички
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
ta6koo написа:На авариини също са зле едвам мигат
За Г2 не знам,но при Г3 има обща маса на левия заден блок на стоповете и мигачите....Тъй като правия ток товари основно масата то тя при продължителна експлоатация нагаря и токът се влошава като сила.....Може би и при Г2 е така????Я провери за обща маса за светлините.....
-
aspetkov
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:ta6koo написа:На авариини също са зле едвам мигат
За Г2 не знам,но при Г3 има обща маса на левия заден блок на стоповете и мигачите....Тъй като правия ток товари основно масата то тя при продължителна експлоатация нагаря и токът се влошава като сила.....Може би и при Г2 е така????Я провери за обща маса за светлините.....
Колегата е посочил мястото има един бял кабел, който е по дебел от другите. Разкачи го и го закачи.
-
golfredo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Слаби мигачи
Здравейте.
Интересува ме дали е разрешен проблемът описан в по-горните постове. Причината да питам е, че имам абсолютно същите симптоми. Колата е Голф2, 1.6D, 1985г. Съвсем слаби мигачи, денем трудно се виждат ако е слънчево. При вкл\изкл на алармата си светят силно - т.е. проблемът не е в крушки или връзки в някой куплунг. Доколкото разбрах от темите свързани с проблемни мигачи(изчетох ги всичките) възможна причина са нагорели или зацапани клеми на реленцето. Та свалих го аз - копчето за аварийните(нали там е релето??) и зачистих клемите ама ... нъцки! Никакъв резултат.
Все пак реших да потърся такова копче на старо от някоя автоморга с идеята още там да го пробвам и ако нещата се оправят - да го взема. Обиколих няколко автоморги на околовръстното между Горубляне и Лозен и само на едно място имаха такова. Обаче останах като застрелян от цената, която ми поискаха - 20 лв. Както и да го погледна мисля си че са много тия пари.
Та ако може някой да сподели опит и идеи по горе-описаното ще съм благодарен.
Поздрави на всички и безаварийно каране!
Интересува ме дали е разрешен проблемът описан в по-горните постове. Причината да питам е, че имам абсолютно същите симптоми. Колата е Голф2, 1.6D, 1985г. Съвсем слаби мигачи, денем трудно се виждат ако е слънчево. При вкл\изкл на алармата си светят силно - т.е. проблемът не е в крушки или връзки в някой куплунг. Доколкото разбрах от темите свързани с проблемни мигачи(изчетох ги всичките) възможна причина са нагорели или зацапани клеми на реленцето. Та свалих го аз - копчето за аварийните(нали там е релето??) и зачистих клемите ама ... нъцки! Никакъв резултат.
Та ако може някой да сподели опит и идеи по горе-описаното ще съм благодарен.
Поздрави на всички и безаварийно каране!

- spirof
- Автомобил: Audi A4 B5
- Двигател: ADR 1998
- Контакти:
Re: Слаби мигачи
Според мен проблема е в релето за мигачите. Взема се реле от друг автомобил,прави се проба и готово.Може да се проверят вергите за пад на напрежение и без наличието на въпросното реле. Дава се на контакт,включва се мигач наляво или надясно,без значение. С проводник се прави мост на мястото на релето. Също се прави проба и на ключа за аварийните мигачи. Там може да има нагорели контакти.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”