Колеги не след дълго се подготвя масова смяна на сондите за бутилките по европейските изисквания. Сондата трябва да е снабдена с клапан за максимално налягане в бутилката и с ел. клапан на изхода на газта *затваря притока на газ при изгасен двигател*. И доста колеги ще си имат проблеми с прегледите на АГУто защото там ще става филтъра за новите сонди. Става дума за ел. клапан вграден в самата сонда.
С една дума пак рекет от страна на държавата!
Подготвя се масова смяна на сондите за бутилките.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Подготвя се масова смяна на сондите за бутилките.
Последна промяна от qnis3 на Нед 25 мар 2007 14:36, променено общо 1 път.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Подготвя се масова смяна на сондите за бутилките.
qnis3 написа:и с ел. клапан на изхода на газта *затваря притока на газ при изгасен двигател*.
Това не го разбрах,как ще зареждаме ,на запален мотор ли?
-
- Автомобил:
- Двигател:
vladtod написа:qnis3 написа:и с ел. клапан на изхода на газта *затваря притока на газ при изгасен двигател*.
Затваря притока на газ към двигателя. Сякаш нямаме електрически клапан при двигателя. Аз даже имам два на едната кола - и на обикновен и на изпарителя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ikonoma написа:vladtod написа:qnis3 написа:и с ел. клапан на изхода на газта *затваря притока на газ при изгасен двигател*.
Затваря притока на газ към двигателя. Сякаш нямаме електрически клапан при двигателя. Аз даже имам два на едната кола - и на обикновен и на изпарителя.
Колеги става дума за ел. клапан вграден в самата сонда.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
ikonoma написа:vladtod написа:qnis3 написа:и с ел. клапан на изхода на газта *затваря притока на газ при изгасен двигател*.
Абе принципно не е лошо като идея , защото инерционните клапани във сондите невинаги сработват да речем при скъсана тръба...
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
qnis3 написа:Колеги не след дълго се подготвя масова смяна на сондите за бутилките по европейските изисквания. Сондата трябва да е снабдена с клапан за максимално налягане в бутилката и с ел. клапан на изхода на газта *затваря притока на газ при изгасен двигател*. И доста колеги ще си имат проблеми с прегледите на АГУто защото там ще става филтъра за новите сонди. Става дума за ел. клапан вграден в самата сонда.
С една дума пак рекет от страна на държавата!
Дано да не се лъжа,но то отдавна си ги има такива сонди, дори на един приятел преди две години като му слагаха газовата, сондата (ловато) си е оригинално с такъв клапан

Върни се в “Автогазови уредби”