Здравейте! Имам един проблем, който ме мъчи от известно време и не мога да го отстраня. Колата ми гасне в движение, за части от секундата, след което веднага пали сама. Усещам само едно придърпване и виждам как оборотите трагват да падат, но пак се вдигат почти веднага, също и лампите по таблото ми светват за секунда. Случва ми се и да спра на някой светофар и колата да загасне. При повторно палене не гасне отново. Този проблем ми се случва през ден, като липсва закономерност.
Посетил съм доста сервизи, като навсякаде ми казват че не могат да засечат този проблем, защото не става пред тях и компютърът им не отчита грешка. И така си карам от доста месеци, и ако може някои да помогне да казва. Благодаря предварително.
Проблем с Голф 4, 1.4 AKQ
-
- Автомобил:
- Двигател:
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
fifi написа:Малко са по-ниски , около 800. Като форсирам и тръгнат да падат, падат до 700 и се впъщат на 800. Не знам до колко е нормално. Но всеки път в сервиза ми ги вдигат, и пак си гасне в движение.
800 е добре и паднат до 700 при изфорсиране ако заковат след това на 800 според мен е нормално....случва ли ти се примерно при изфорсиране да не успеят да заковат и да изгасне....не съм сигурен празният ход кое ти управлява, но ми прилича малко на прецакано моторче за празен ход...
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: ре:
fifi написа:А каква е връзката с гасненето в движение?
А бре човек аз нещо не мога да те разбера -
Колата ти гасне ?
ИЛИ
Падат ти оборотите?
Ако е второто може и бобинка да е ...
ПС Колата ти не може да се запали сама - трябва да й върнеш ключа и да завъртиш.....

ре:
А когато в движение трагнат да ми падат оборотите, и ми светнат всички лампи, все едно сам дал на контакт, и вси4ко това стане за секунда, това не е ли гаснене?
Другия проблем е да загасне когато спра. Само че тогава не се запалва "сама" а трябва аз да направятова!
Другия проблем е да загасне когато спра. Само че тогава не се запалва "сама" а трябва аз да направятова!
ре:
Прочетох доста подобни теми и стигнах до извода че причинителите може да са доста - бобина, бензинова помпа, бенз. филтър и какво ли още не. Идеята ми е трябва ли да подменям всичко докато се види какво е или може по методиката на изключването да минимизирам вариянтите какав е проблема???
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Фифи, щом на елкон казват, че токовете са му в ред, виж възд. и горивен филтър, огледай да не засмуква въздух отнякъде, откъдето не трябва, има ли окис по букси, кабелни обувки и съединения...
Иди да видят налягането на бенз. помпа - може да се наложи почистване с ултразвук на помпа и/или инжектори, профилактика на дебитомера...
Все пак си провери свещите, кабелите и т.н. Потърси колега с ДВГ като твоя и разменяйте и карайте - вкл. и комп. Само датчика на хол /а може в него да е проблема...
/ и ламбдата са хм..., по-труднички за размяна само за проба.
Ако искаш започни с една добавка за почистване на инж. и направи един добър извънградски преход. Само внимавай при изпреварванията - доста неприятно е да ти угасне в такъв момент, изпитвал съм го...
Иди да видят налягането на бенз. помпа - може да се наложи почистване с ултразвук на помпа и/или инжектори, профилактика на дебитомера...
Все пак си провери свещите, кабелите и т.н. Потърси колега с ДВГ като твоя и разменяйте и карайте - вкл. и комп. Само датчика на хол /а може в него да е проблема...

Ако искаш започни с една добавка за почистване на инж. и направи един добър извънградски преход. Само внимавай при изпреварванията - доста неприятно е да ти угасне в такъв момент, изпитвал съм го...
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Ммм, не са... Когато разтворят дебелия каталог и погледнат вътре, продавачите на авточасти могат да ти кажат с др. ДВГ има ли съвместимост. Макар, че зависи и от каталога /дали е направен като хората/, и от продавача /колко е смотан/, и дали е твой човек. Дано не попадаш на някой, който като чуе "Голф 4" ще извади голямата секира...
П.П. Може би някой от колегите с ЕТКА може да ти помогне - това е софтуер, с който можеш да провериш доста неща /части/ за Ауди, ФВ, Сеат и Шкода. А ми се струва, че последните 2 фирми използват твоя ДВГ или негови близки разновидности.
П.П. Може би някой от колегите с ЕТКА може да ти помогне - това е софтуер, с който можеш да провериш доста неща /части/ за Ауди, ФВ, Сеат и Шкода. А ми се струва, че последните 2 фирми използват твоя ДВГ или негови близки разновидности.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”