Здравейте,
Преди няколко дни смених датчика за температурата (не този на радиатора). Май всичко си беше наред до днес, когато забелязах че според този датчик колата загрява за буквално за 2 минути.
Пипах горния маркуч от радиатора.. колата си е почти студена, а на таблото само дето не свети лампата- стрелката е на точката преди дясната граница. Като си позагрее колата си отваря и втория кръг и след малко се включва и вентилатора - тоест изглежда ОК.
Някакви идеи ?
Датчик за температура или нещо друго.. (Golf2 1.6)
- golfarata
- "Селски тунинг"
- Автомобил:
- Двигател:
а каква ти е колата колега?
а каква тие колата/ тоест мотора / колега?
Re: а каква ти е колата колега?
golfarata написа:а каква тие колата/ тоест мотора / колега?
Ами написал съм го в името на темата...
За всеки случай :
Голф 2 , 1.6 карбуратор.
handycam - аман вече

За 3 дни съм дал 420 лева по тази кола

Ако е за нов - какъв да взема ?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Само 420....аз за Пасат-ора дадох накуп 470 за части и оттам веднага в сервиза още 200-300 за да сменят всичките тези части,оттам още няколко дето се оказа че са сдали багажа и още малко още и сега още малко трябват ама привършвам вече със стягането и после мисля да се насладя на безавариино каране (то не остана какво да се сменя).
Така че сменяй щом имаш възможност за да не береш ядове после (една глава с куп други работи щр ти струва много по-скъпо от въпросния датчик).
За марка честно казано идея си нямам ама не мисля че е чак от такова значение.Не си взимай същата марка като сегашния ти и потърси някой от средния ценови клас (да не е най-евтиния както и разбира се да не е най-скъпия).
Успех!
Така че сменяй щом имаш възможност за да не береш ядове после (една глава с куп други работи щр ти струва много по-скъпо от въпросния датчик).
За марка честно казано идея си нямам ама не мисля че е чак от такова значение.Не си взимай същата марка като сегашния ти и потърси някой от средния ценови клас (да не е най-евтиния както и разбира се да не е най-скъпия).
Успех!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
За успокоение на колегата ето какво съм сменил на моята машина за 1 година след като я купих:
1.Радиатор на парното-100+60 лв
2.Комутатор-90 лв
3.TPS-40 лв
4.Кабели и свещи-100 лв
5.Вентилатор и радиатор на охладителната система- 150 лв
6.Помпа за централно заключване-20 лв
7.Фар-20 лв
8.Жило на съединител-35 лв.
9.Скоростна кутия-250 лв
10.Съединител+притискател-200 лв
11.Задни лагери(2 комплекта,защото първите се стопиха от неправилно затягане)-110 лв
12.Обтягаща ролка и ангренажен ремък 2 комплекта защото първите ги сложиха фалшиви!-120 лв
13.Пистов ремък и ремък на хидравлбиката-70 лв
14.Резонаторно гърне-55 лв
15.Вложки на клапаните-10 лв(без труда)
16.Предни и задни накладки на спирачките-70 лв
"Дреболиите" по реглажа на инвжекциона и газовото-около 120 лв за елкон(4 пъти докато случа на приятели !)Сам изичисли колко пари съм дал!
Е сега успокои ли се!
Въпреки всичко съм доволен от колата си защото всичко се прави лесно и става така както аз искам....сега само я карам и и се наслаждавам на вървенето!
1.Радиатор на парното-100+60 лв
2.Комутатор-90 лв
3.TPS-40 лв
4.Кабели и свещи-100 лв
5.Вентилатор и радиатор на охладителната система- 150 лв
6.Помпа за централно заключване-20 лв
7.Фар-20 лв
8.Жило на съединител-35 лв.
9.Скоростна кутия-250 лв
10.Съединител+притискател-200 лв
11.Задни лагери(2 комплекта,защото първите се стопиха от неправилно затягане)-110 лв
12.Обтягаща ролка и ангренажен ремък 2 комплекта защото първите ги сложиха фалшиви!-120 лв
13.Пистов ремък и ремък на хидравлбиката-70 лв
14.Резонаторно гърне-55 лв
15.Вложки на клапаните-10 лв(без труда)
16.Предни и задни накладки на спирачките-70 лв
"Дреболиите" по реглажа на инвжекциона и газовото-около 120 лв за елкон(4 пъти докато случа на приятели !)Сам изичисли колко пари съм дал!
Е сега успокои ли се!
Въпреки всичко съм доволен от колата си защото всичко се прави лесно и става така както аз искам....сега само я карам и и се наслаждавам на вървенето!
Това за цената го казах малко ей така .. в пристъп на ярост към некадърни "майстори"
Защото за тези пари съм направил само следното :
2 предни амортисьора Билщайн маслени (не знам тчния модел)
Някво реле на алтернатора, което тези джедаи така бяха монтирали че на път изтощих акумулатора и се наложи да ме теглят !
След това пак смених тази същата част.
Тампони на макферсона.
Темпратурен датчик на радиатора (ненужно сменен в пристъп на безсилие от един джедай)
Другия темп. датчик
Термостат.
аа и забравих да кажа че въпросните джедаи ми дадоха гаранционна карта за амортисьрите , в която си пише че не важи при не сменени прахоуловители, които те не смениха (а аз си мислех че се подразбира !)!

Някво реле на алтернатора, което тези джедаи така бяха монтирали че на път изтощих акумулатора и се наложи да ме теглят !
Тампони на макферсона.
Темпратурен датчик на радиатора (ненужно сменен в пристъп на безсилие от един джедай)
Другия темп. датчик
Термостат.
аа и забравих да кажа че въпросните джедаи ми дадоха гаранционна карта за амортисьрите , в която си пише че не важи при не сменени прахоуловители, които те не смениха (а аз си мислех че се подразбира !)!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
rat_bg написа:Това за цената го казах малко ей така .. в пристъп на ярост към некадърни "майстори"
Тампони на макферсона.
Другия темп. датчик
Термостат.
Братко ти минаваш по пътя по който аз тръгнах в началото,когато не познавах този форум!
Що мошеници майстори и автомагазинери(между другото във форума май има 1-2 такива-пази се от тях!)се опитаха да ми претръскат джоба..
Добре,че са приятелите и колегите от този форум!Слушай ги ,чети ги и ще караш дълго и безаварийно Голфчето си!Аз така правя и съм рахат!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”