Възможна ли е замяна на мотор от Ауди наVW
Възможна ли е замяна на мотор от Ауди наVW
Какво ще ми е необходимо при размяна на двигател от Ауди 1.6ТДИ на VW 1.9 Д 1Y мотор? Мога ли да очаквам някакви осезаеми разлики във ускорението и максималната скорост?
- don hose
- Автомобил:
- Двигател:
В твоя случай не можеш да залагаш на друго турбо защото колекторите няма да паснат.Това което ти предлагам е най удачно от гледна точка на трудност за изпълнение и от гледна точка на пари.Двигателя понася турбо без проблем а и а и турбото което ще сложиш има външен уестгейт така че може да поиграеш с налягането.
Металната гарнитура ще ти даде сигурност до 1 бар след това ще имаш проблем.Съветвам те да смениш и помпата за да ползваш LDA.
Металната гарнитура ще ти даде сигурност до 1 бар след това ще имаш проблем.Съветвам те да смениш и помпата за да ползваш LDA.
Ако може само да поясня! Случайно попаднах на Ауди с 1.6 тди мотор и започнаха да ми се въртят разни мисли в главата . От казаното до тук ми стана ясно, че не е оправдано да разменям SB мотора с 1Y , но от друга страна остава желанието ми да карам тди. Не ми стана ясно в крайна сметка за да сложа турбо, задължително ли трябва да сменям глава, или само колектори от 1.9 тд. Ще пастне ли глава от AAZ на 1Y мотор?
- faint
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравей,
никакъв не е проблемът с турбинирането на 1Y, даже напротив
Взимаш си турбо с колектори от ГТД. За интеркулер-а имаш богат избор. ОБщо взето от всеки дизел можеш да сложиш интеркулер.
Аз лично се снабдих от Алфа 1.9 JTD
Ще ти трябва и нова помпа - моята е от 1.6 ТД + интеркулер (от пасат), тъй като текущата няма да ти свърши работа ако искаш колата да тръгне
Хубаво ще е да смениш и изпускателната система. Моята бе на 37мм. В момента съм на 51мм и съм доста доволен.
Най-общо казано е това - ако имаш някакви въпроси - питай.
П.П. преди евентуален ремонт провери дали не са ти сменяни буталата случайно (задължително трябва да имат т.нар. "цицки"
- пръскалките които охлаждат допълнително в долната част на буталата)
никакъв не е проблемът с турбинирането на 1Y, даже напротив

Взимаш си турбо с колектори от ГТД. За интеркулер-а имаш богат избор. ОБщо взето от всеки дизел можеш да сложиш интеркулер.
Аз лично се снабдих от Алфа 1.9 JTD
Ще ти трябва и нова помпа - моята е от 1.6 ТД + интеркулер (от пасат), тъй като текущата няма да ти свърши работа ако искаш колата да тръгне

Хубаво ще е да смениш и изпускателната система. Моята бе на 37мм. В момента съм на 51мм и съм доста доволен.
Най-общо казано е това - ако имаш някакви въпроси - питай.
П.П. преди евентуален ремонт провери дали не са ти сменяни буталата случайно (задължително трябва да имат т.нар. "цицки"

Върни се в “Дизелови агрегати”