Та,от извесно време имам проблеми с колата,проблема може да е от хиляда места,но катализатора е една от възможните причини и ми се иска от там да почна.Харчи доста,не върви,при припомпване на педала около 2000 оборота колата се дави(все едно е богата сместта) и тн.
Спрял съм се на варианта да изтърбуша катализатора поради простата причина,че каквото и гърне да ми бучнат тук в българия,надали ще е толкова здраво колкото оригиналния кожух на катализатора.
Сега идват и въпросите
1/До колкото ми е извесно,изтърбушването става по следния начих-в едната ръка чука,в другата катализатора и почва едно блъскане на тези два прибора,докато не се натроши и изпада керамиката/кокса(каквото е там вътре в катализатора).Питанката е-това ли е начинът?
2/Колата ми е г3 1.4 60 коня,края на '93-та,ламбда сондата преди катализатора или в него е?И ако е в катализатора,ще повлияе ли на работата и липсата на пълнежа?
Ако има хора,които са го правили този фокус,ще съм благодарен да споделят впечетленията си,а също и някакъв съвет ако имат

Мерси предварително