изпуснали задни амортисьори? - ВЕЧЕ НЕ!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

изпуснали задни амортисьори? - ВЕЧЕ НЕ!

Мнениеот joro_kem » Вто 27 мар 2007 12:09

колеги, според вас възможно ли е от тръгнали да се износват (според тресачката - все още в жълта зона, не в червена) задни амортисьори, задницата да подскача при неравности по пътя при висока скорост. на няколко пъти на магистралата ми се случи - имам чувството, че цялата задница се подмята наляво-надясно, докато влезе в пътя. странното е, че го усещам едва сега, когато сложих летните гуми, които са ок.

Последна промяна от joro_kem на Чет 29 мар 2007 18:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: изпуснали задни амортисьори?

Мнениеот scuba » Вто 27 мар 2007 12:14

joro_kem написа:..че цялата задница се подмята наляво-надясно, ...

Мдааа.... задните са заминали. И аз бях така. Особено ако влезеш в дупка, после трудно се влиза в правия път :D :D

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Re: изпуснали задни амортисьори?

Мнениеот Теодор » Вто 27 мар 2007 12:18

scuba написа:
joro_kem написа:..че цялата задница се подмята наляво-надясно, ...

Мдааа.... задните са заминали. И аз бях така. Особено ако влезеш в дупка, после трудно се влиза в правия път :D :D

:да: Така е, ако изчакаш да влезнат в червеното на диаграмата вече ще се движиш на подскоци. :wink:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 27 мар 2007 13:55

Да като и колегите писали по-горе и аз ти препоръчвам смяна.
Ако финансите са от значение смятам, че аморт. "Монро" - маслени е добър вариант, като цена/качество. Знам, че се е писало доста за тази марка, но аз съм вече повече от три години с такива(произведени в Чехия) отзад и съм доволен от стабилността на автомобила.
:да:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 27 мар 2007 13:59

И аз имам същото усещане ( а доскоро и отпред беше така, но смених всички тампони и предницата е ОК вече)
Да, обаче пича в D&N каза, че всичко с амортисьорите е перфектно! След стенд, разбира се.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 27 мар 2007 18:06

Колег апо-добре ги сменяй не чакай както казват колегите да влезе в червеното,щото там си е ...мамата :wink:

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт

Мнениеот joro_kem » Вто 27 мар 2007 19:15

благодаря ви за мненията. днес направих проучване колко ще ми струват sachs - около 100 лв./бр. газови + 35 лв. за комплект прахоуловители. с 2 години гаранция. препоръчаха газови заради бутилката в багажника (АГУ) и за да важи гаранцията. чух задочни мнения, че може да имам проблем и в тампоните на задния мост, но било малко вероятно. смятам да атакувам тия дни и да ви докладвам за резултатите!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 27 мар 2007 19:27

[quote="joro_kem"] sachs - около 100 лв./бр. газови + 35 лв. за комплект прахоуловители. с 2 години гаранция. препоръчаха газови заради бутилката в багажника (АГУ) и за да важи гаранцията.

Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fena_vd » Вто 27 мар 2007 23:32

teodor6769 написа:
joro_kem написа: sachs - около 100 лв./бр. газови + 35 лв. за комплект прахоуловители. с 2 години гаранция. препоръчаха газови заради бутилката в багажника (АГУ) и за да важи гаранцията.
Колега имах същия проблем преди около година ,само единия амортисьор ми беше заминал смених идвата заради гаранцията. Сложиха ми некакви испански LIP маслени ,не знам що за хубост са но за сега вече около 20 000км съм много доволен. Мои познат сложи газови но много друса като каруца. Има и още един проблем с марковите много ментета,така че си прецени сам, между другото и аз съм със газова бутилка 60 литра,таралясника е майче Б3 1991г

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт

Мнениеот joro_kem » Чет 29 мар 2007 18:55

здравейте, колеги! пасатора днес излезе от бокса с новите амортисьори + нови тампони на задния мост (оказа се, че старите бяха смачкани). промяната е ЗНАЧИТЕЛНА, въпреки че все още не съм тествал как е извън града. освен това смених и прословутия ангренажен ремък заедно с обтяжната ролка и както се казва, ще спя по-спокойно довечера.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 30 мар 2007 0:01

Кви пари амортисьорите и ква марка са?

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пет 30 мар 2007 7:20

колега, ще ми се само да те предупредя, че ако си сложил газови отзад , ще има 1000 км да подскачаш като голфаджия :wink: ама после наистина улягат и вече човек се чувства като човек в автомобил :wink: :D :D

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт

Мнениеот joro_kem » Пет 30 мар 2007 8:18

да, верно подскачам повечко от от нормалното в момента, ама "трай бабо за хубост" :lol: марката е sachs, газови, с 2 години гаранция без ограничение на пробега. цени в Д&Н: около 102 лв./брой + 35 лв. за комплект прахоуловители, труд мисля че 30 лв. (правих и други неща и затова не съм сигурен колко взимат за монтажа).

Потребителски аватар
BEKI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BEKI » Нед 01 апр 2007 22:40

Баща ми се сдоби с Пасат Б4 лимузина и при него нещата хем са за смяна на амортисьори, хем не са. Като натиснеш предницата с ръка надолу се зальолява 2 пъти до като се установи отново. На пътя си е чиста лодка, иначе в завой е стабилен. Стенда показа, че се държат на по 80 %. Приготвил съм един комплект Каяба пък ако ще да са здрави.
Сменям ги това е !
Вие на какво мнение сте ?

Върни се в “Passat”