Присъединявам се към бойкота на маргарин Калиакра

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
spokomen
Автомобил: VW Passat B3 Ford C-Max
Двигател: RP 1991 Durateck 2_0
Контакти:

Присъединявам се към бойкота на маргарин Калиакра

Мнениеот spokomen » Нед 01 апр 2007 8:49

Вчера чух новината по радиото, а сега го прочетох от тук http://www.dobrichmedia.com/novini/28_03_2007_3.php
Няма проблем да си изнесат производството, но се надявам пазара на тези видове маргарин - Калиакра и Рама в БГ сериозно да намалее. До сега купувах най често калиакра, но мисля да се преориентирам.

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Нед 01 апр 2007 9:10

Твърдо съм за бойкота, няма смисъл бг парички да ходят навънка :)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 01 апр 2007 9:15

ма те не са бг парички ве хора!
дошъл Х и инвестирал пари-сега си ги взима и си ги отнася нанякъде. не можеме да му връзваме кусури...
ако беше бг нещо и бг кинта-ОК-ама тогава щеше да е добре че се изняся щото щеше да е показател че стандарта ни пораства и става скъпо да се прави тука-дай да го изнесеме за по тънко...
ама ей така да си бойкотораме чужди фирми че са се преориентирали на по добро-не може.
по хубаво дайте да си бойкотираме нашите тикви дето дребния и среден бизнес, гръбнака на частната инициатива, го облагат с такива данъци и бюрокрация че просто не знам как вирее изобщо!
тогава ще може да си изкарваме и бг парички а не да чакаме някой да дойде да внесе и като се изнесе (което е неминуемо в един момент) да почнеме да плачеме че не е честно...

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 01 апр 2007 9:21

Бляк това маргарина е отврат... :? Да си го взимат чужденците навън, още по добре. :lol: Чудя се как може да го ядете, та на нищо няма вкус. :oops:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 01 апр 2007 9:27

Производството ще се мести от Добрич в един румънски град.

Разстоянието е по-малко от колкото Добрич - София.

Вече уж сме като една държава - ЕС, за какво ревем?

Хубаво ни е, когато чужди инвеститори правят заводи при нас (заради по-евтината работна ръка), обаче замисляме ли се, че всъщност те са затворили някъде по света завод и са преместили производството в БГ?

Добре е да се проучи защо точно се маха завода от БГ и отива в Румъния! В голяма част ползва за това съм убеден, че има хубавата българска администрация :idea:

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Нед 01 апр 2007 10:19

Лично мен ме дразни това, че доста хора ще останат без работа :(, и заплатите ще почнат да ги плащат в Румъния.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 01 апр 2007 10:22

black` написа:Бляк това маргарина е отврат... :? Да си го взимат чужденците навън, още по добре. :lol: Чудя се как може да го ядете, та на нищо няма вкус. :oops:

:да:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 01 апр 2007 10:34

Jogo_1 написа:Лично мен ме дразни това, че доста хора ще останат без работа :(, и заплатите ще почнат да ги плащат в Румъния.

Наистина е така, ще има съкратени хора, но това може да се случи във всяка една фирма. Никъде няма гарантирана работа. Същите тези хора, ако са достатъчно кадърни, ще си намерят много бързо друга работа. Точно на този етап не е безработицата най-големия проблем в БГ, даже в някой региони (конкретно София) проблема е липсата й.

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Нед 01 апр 2007 12:10

хич и не ми пука от 1 година не купувам маргарин
единственото хубаво на маргарина е че държи ниска цената на маслото

сега малко по сериозно .. още миналата година америка забрани производството на маргарин (а всички знаете колко са либерални към храните американците) проблема е при маргарина че при получаването му по химичен път се получавала смес от D i L изомери ...като Д не се разгражда нормално води до някакви радикали и тн .. с една дума вредно и канцерогенно

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Нед 01 апр 2007 16:19

Като се извъдихте таквиз патриоти защо карате немски коли бре mhihi
То по таз логика само домати от градинката требе да ям та да съм сигурен че са БГ :lol:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 01 апр 2007 17:52

Plamen_RI написа:Като се извъдихте таквиз патриоти защо карате немски коли бре mhihi
То по таз логика само домати от градинката требе да ям та да съм сигурен че са БГ :lol:

Няма български коли серийно производство!

А иначе и аз подкрепям тоя бойкот!

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Нед 01 апр 2007 17:57

da6o_amvr написа:Няма български коли серийно производство!

А иначе и аз подкрепям тоя бойкот!

Именно колега - няма коли защото неможем сами да си ги направим, сега няма и маргарин, защото в Румъния производството му е по-евтино и по-качествено. Трябва да се сърдим само на себе си, че не сме си опекли така работата, че да идват тука хората и да си наливат кинтите в заводи, я за коли, я за маргарин

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 01 апр 2007 20:36

Plamen_RI написа:Трябва да се сърдим само на себе си, че не сме си опекли така работата, че да идват тука хората и да си наливат кинтите в заводи, я за коли, я за маргарин

Много точно казано. В България, за съжаление, бюрокрацията и корупцията процъфтяват и това е голяма спънка за всички фирми, не само за големите международни. Просто те се местят, защото за тях е сравнително лесно да го направят :wink: иначе съм убеден, че и много български фирми биха предпочели Румъния пред БГ - там няма мутри, рабтниците са много добре дресирани - демек послушни и работливи, властта се опитва да привлича инвеститори, вместо да ги гони какрт у нас ... Абе оказва се, че както преди десет години бяхме доста по-напред от тях, сега имаме доста да догонваме...

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Нед 01 апр 2007 20:42

доколкото знам в Румъния ако откриеш незнам си колко работни места имаш 3 години облекчение на данъците.

а тук....пресен случай от миналата седмица:
Голяма българска фирма производител на......
Имат сонда за вода и пречиствателна станция.
искат да им сложат водомер на кладенеца, който сами са си направили....и по-интересното водомер на отпадните води!

Е нема оправия тука!

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Нед 01 апр 2007 21:51

18+ Джевдет Чакъров
мъка колко инвестици е съсипал, но пък пълни съвестно касичката

Върни се в “ОФФ-Топик - други”