Вчера чух новината по радиото, а сега го прочетох от тук http://www.dobrichmedia.com/novini/28_03_2007_3.php
Няма проблем да си изнесат производството, но се надявам пазара на тези видове маргарин - Калиакра и Рама в БГ сериозно да намалее. До сега купувах най често калиакра, но мисля да се преориентирам.
Присъединявам се към бойкота на маргарин Калиакра
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
ма те не са бг парички ве хора!
дошъл Х и инвестирал пари-сега си ги взима и си ги отнася нанякъде. не можеме да му връзваме кусури...
ако беше бг нещо и бг кинта-ОК-ама тогава щеше да е добре че се изняся щото щеше да е показател че стандарта ни пораства и става скъпо да се прави тука-дай да го изнесеме за по тънко...
ама ей така да си бойкотораме чужди фирми че са се преориентирали на по добро-не може.
по хубаво дайте да си бойкотираме нашите тикви дето дребния и среден бизнес, гръбнака на частната инициатива, го облагат с такива данъци и бюрокрация че просто не знам как вирее изобщо!
тогава ще може да си изкарваме и бг парички а не да чакаме някой да дойде да внесе и като се изнесе (което е неминуемо в един момент) да почнеме да плачеме че не е честно...
дошъл Х и инвестирал пари-сега си ги взима и си ги отнася нанякъде. не можеме да му връзваме кусури...
ако беше бг нещо и бг кинта-ОК-ама тогава щеше да е добре че се изняся щото щеше да е показател че стандарта ни пораства и става скъпо да се прави тука-дай да го изнесеме за по тънко...
ама ей така да си бойкотораме чужди фирми че са се преориентирали на по добро-не може.
по хубаво дайте да си бойкотираме нашите тикви дето дребния и среден бизнес, гръбнака на частната инициатива, го облагат с такива данъци и бюрокрация че просто не знам как вирее изобщо!
тогава ще може да си изкарваме и бг парички а не да чакаме някой да дойде да внесе и като се изнесе (което е неминуемо в един момент) да почнеме да плачеме че не е честно...
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Производството ще се мести от Добрич в един румънски град.
Разстоянието е по-малко от колкото Добрич - София.
Вече уж сме като една държава - ЕС, за какво ревем?
Хубаво ни е, когато чужди инвеститори правят заводи при нас (заради по-евтината работна ръка), обаче замисляме ли се, че всъщност те са затворили някъде по света завод и са преместили производството в БГ?
Добре е да се проучи защо точно се маха завода от БГ и отива в Румъния! В голяма част ползва за това съм убеден, че има хубавата българска администрация
Разстоянието е по-малко от колкото Добрич - София.
Вече уж сме като една държава - ЕС, за какво ревем?
Хубаво ни е, когато чужди инвеститори правят заводи при нас (заради по-евтината работна ръка), обаче замисляме ли се, че всъщност те са затворили някъде по света завод и са преместили производството в БГ?
Добре е да се проучи защо точно се маха завода от БГ и отива в Румъния! В голяма част ползва за това съм убеден, че има хубавата българска администрация

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Jogo_1 написа:Лично мен ме дразни това, че доста хора ще останат без работа, и заплатите ще почнат да ги плащат в Румъния.
Наистина е така, ще има съкратени хора, но това може да се случи във всяка една фирма. Никъде няма гарантирана работа. Същите тези хора, ако са достатъчно кадърни, ще си намерят много бързо друга работа. Точно на този етап не е безработицата най-големия проблем в БГ, даже в някой региони (конкретно София) проблема е липсата й.
- biol
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
хич и не ми пука от 1 година не купувам маргарин
единственото хубаво на маргарина е че държи ниска цената на маслото
сега малко по сериозно .. още миналата година америка забрани производството на маргарин (а всички знаете колко са либерални към храните американците) проблема е при маргарина че при получаването му по химичен път се получавала смес от D i L изомери ...като Д не се разгражда нормално води до някакви радикали и тн .. с една дума вредно и канцерогенно
единственото хубаво на маргарина е че държи ниска цената на маслото
сега малко по сериозно .. още миналата година америка забрани производството на маргарин (а всички знаете колко са либерални към храните американците) проблема е при маргарина че при получаването му по химичен път се получавала смес от D i L изомери ...като Д не се разгражда нормално води до някакви радикали и тн .. с една дума вредно и канцерогенно
- Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
da6o_amvr написа:Няма български коли серийно производство!
А иначе и аз подкрепям тоя бойкот!
Именно колега - няма коли защото неможем сами да си ги направим, сега няма и маргарин, защото в Румъния производството му е по-евтино и по-качествено. Трябва да се сърдим само на себе си, че не сме си опекли така работата, че да идват тука хората и да си наливат кинтите в заводи, я за коли, я за маргарин
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Plamen_RI написа:Трябва да се сърдим само на себе си, че не сме си опекли така работата, че да идват тука хората и да си наливат кинтите в заводи, я за коли, я за маргарин
Много точно казано. В България, за съжаление, бюрокрацията и корупцията процъфтяват и това е голяма спънка за всички фирми, не само за големите международни. Просто те се местят, защото за тях е сравнително лесно да го направят

- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
доколкото знам в Румъния ако откриеш незнам си колко работни места имаш 3 години облекчение на данъците.
а тук....пресен случай от миналата седмица:
Голяма българска фирма производител на......
Имат сонда за вода и пречиствателна станция.
искат да им сложат водомер на кладенеца, който сами са си направили....и по-интересното водомер на отпадните води!
Е нема оправия тука!
а тук....пресен случай от миналата седмица:
Голяма българска фирма производител на......
Имат сонда за вода и пречиствателна станция.
искат да им сложат водомер на кладенеца, който сами са си направили....и по-интересното водомер на отпадните води!
Е нема оправия тука!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”