G3-Variant - Проблем

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

G3-Variant - Проблем

Мнениеот BECK0 » Съб 31 мар 2007 23:37

Здравейте, съединителя беше износен и го сменихме, но от тогава (преди година) вече нещо чатка, като отпускам педала на съединителя ? (все едно се закача леко някаде?) .. също така предните джанти на голфа са доста черни, можеби много феродо изразходва ли или незнам ?Също така незнам, може да е и същия проблем, като пусна на свободен ход нещо трака отпреде в дясно ... ? Като изключа двигателя се чува доста (можеби двигателя го заглушава малко). Как мислите къде може да е проблема ? И какво ще ми коства да го оправя... иначе във поведението на колата грешка няма ? Благодяря предварително

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Съб 31 мар 2007 23:55

Каква ти е колата-година?
Иначе така насляпо,за това че ти е черно на предните джанти е нормално,на всеки е така,за другото дето се чувало може да е лагер.На завой усилва ли се виенето или тракането, да не е нещо от окачването,здраво ли е?

Дай малко инфо за колата и може и да помогнем кой с квото може!

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 01 апр 2007 7:16

:welcome_to_group Като за начало добре дошъл :D
Нормално е отпред да са черни джантите този ефект се получава когато са хубави накладките ако сложиш ментаци няма да пушат ама и дискове няма да ти останат.Трудно мога да позная от разстояние къде ти е проблема с тракането отпред в дясно но провери: тампона на макферсона във него има лагерче което се разбива,шарнир, тампони на носача,тампони на торсионната щанга(стабилизираща) ако имаш такава.Със кое жило ти е съединителя?

Потребителски аватар
BECK0
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Нед 01 апр 2007 13:02

Всъщност не разбирам много но .. за колата - VW Golf III-Variant 1.8 GL - 90 Hps 66kw . Тракането можеби ще видя някой монтьор да го види, но по ме вълнува съединителя защо чатка(закача) някъде като го отпускам.. а жилото мисля че е саморегулиращо се. Когато натисна съвсем леко съединителя(докосна го) тракането се усилва ? Явно тракането е от съединителя ?
Ако трябва да опиша по точно тракането, чува се като шевна машина.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 01 апр 2007 14:06

BECK0 написа:Всъщност не разбирам много но .. за колата - VW Golf III-Variant 1.8 GL - 90 Hps 66kw . Тракането можеби ще видя някой монтьор да го види, но по ме вълнува съединителя защо чатка(закача) някъде като го отпускам.. а жилото мисля че е саморегулиращо се. Когато натисна съвсем леко съединителя(докосна го) тракането се усилва ? Явно тракането е от съединителя ?

А може би жилото е износено и тресчотката вътре е счупена..при мен так тракаше реди д сменя жилото???

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 01 апр 2007 16:56

joker написа:
BECK0 написа:Всъщност не разбирам много но .. за колата - VW Golf III-Variant 1.8 GL - 90 Hps 66kw . Тракането можеби ще видя някой монтьор да го види, но по ме вълнува съединителя защо чатка(закача) някъде като го отпускам.. а жилото мисля че е саморегулиращо се. Когато натисна съвсем леко съединителя(докосна го) тракането се усилва ? Явно тракането е от съединителя ?

А може би жилото е износено и тресчотката вътре е счупена..при мен так тракаше реди д сменя жилото???

И аз така мисля :да:

Потребителски аватар
BECK0
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Нед 01 апр 2007 18:39

Трудно ли е да се смени жилото и колко горе долу ще ми струва ако е от него ?

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Нед 01 апр 2007 20:03

Ами за смяната ако знаеш как точно става точно за 20 мин и си готов, но ако като мене си в мъгла си играх 2 часа и си го сложих де.
Малко е факано под педела да се уцели и да се нагласи, но без умения и с една големичка пинсета става номера, то това е трудното под педала работата, иначе отпред си е мисля лесно.

Иначе за смяна при някой майстор може и да те удере, аз преди седмица смених саморегулиращо , взех го за 50лв, и ми искаха 30 лв за смяна и тез 30лв си си останаха при мен, нито е сложно нито е много трудно, само ти трябва време и нерви 8)

Успех.

Потребителски аватар
BECK0
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Нед 01 апр 2007 21:22

Благодаря, ако се окаже това ще пробвам да го сменя .. все ще успея :) А някаде да има обеснено в нета , дори на немски или английски да е ще се постарая да го разбера ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”