31.03.2007 - Божурище, малко снимки

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Evtoo
Автомобил: Passat B7
Двигател: Passat Variant B7140Hp BlueMotion
Контакти:

Мнениеот Evtoo » Нед 01 апр 2007 20:48

За съжаление това са рисковете на неосигурените мероприятия и безакълни водачи :cry:
Дано всичко е наред :roll:

Потребителски аватар
Vextor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vextor » Нед 01 апр 2007 20:57

Да много кофти инцидент . Дано се оправя пи4а, аз се 4удя оба4е как не гръмна мототра , защото горя може би 5 мин. преди да намерят достатъ4но пожарогасители за да го загасят.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Нед 01 апр 2007 21:40

ebemti написа:еми снимки има бая , аз не носих фотоапарат но едно момче загуби управлението на мотора и падна с 180км/ч .... правете си изводите, каската беше счупена и на 20 метра от него , мотора изгоря, линейката дойде след 40 мин, беше жив след като го качиха но незнам после, дано се оправи , лошо че нямаше никаква екипировка, само каска...

паднал е с по-малко, линейката е дошла след 20 мин и на човека му е счупена/навехната китката, има сътресение и охлузвания. Зашили са го и като цяло е минал метър.

Гледах това видео, на което има линк и побеснях като слушах тоя г*з, който коментираше. Даже го нахраних в тунинг.бг, защото седнал да снима видео вместо да помогне, после снимал първо мотора, а след това човека и през цялото време разсъждаваше вместо да види с какво може да е полезен .. малоумник! Каската му била менте .. баровец нещастен! Дали е готино чувството след като си паднал и не знаеш на кой свят се намираш да чуваш специалисти като този около теб да философстват и да мислят само за себе си.

btw. Много филми гледате с това, където се взривяват коли и мотоциклети .. да сте виждали по състезания да се взривяват коли? Няма и да видите!

Потребителски аватар
Stef4o
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD

Мнениеот Stef4o » Нед 01 апр 2007 21:50

Sir T написа:...

Да наистина този кадето коментираше много дразни,но аз се радвам ,че момчето е добре и няма да има кой знае какви последствия след това жестоко падане,дано се възтанови бързо.

пп Как се чувстват родителите му в този момент...направо не ми се мисли :roll:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 01 апр 2007 22:05

Даскала™ написа:"щом гори нема да гръмне"

:shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock

споко, ако не гореше щеше да гръмне.... какви хора има.... :shock

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Нед 01 апр 2007 22:12

Sir T написа:
ebemti написа:еми снимки има бая , аз не носих фотоапарат но едно момче загуби управлението на мотора и падна с 180км/ч .... правете си изводите, каската беше счупена и на 20 метра от него , мотора изгоря, линейката дойде след 40 мин, беше жив след като го качиха но незнам после, дано се оправи , лошо че нямаше никаква екипировка, само каска...

паднал е с по-малко, линейката е дошла след 20 мин и на човека му е счупена/навехната китката, има сътресение и охлузвания. Зашили са го и като цяло е минал метър.

Гледах това видео, на което има линк и побеснях като слушах тоя г*з, който коментираше. Даже го нахраних в тунинг.бг, защото седнал да снима видео вместо да помогне, после снимал първо мотора, а след това човека и през цялото време разсъждаваше вместо да види с какво може да е полезен .. малоумник! Каската му била менте .. баровец нещастен! Дали е готино чувството след като си паднал и не знаеш на кой свят се намираш да чуваш специалисти като този около теб да философстват и да мислят само за себе си.

btw. Много филми гледате с това, където се взривяват коли и мотоциклети .. да сте виждали по състезания да се взривяват коли? Няма и да видите!

бате, едно момиче от мойта компания трябваше да ме снима, аз бях следващия на старта , снимала го е него на старта в 16:10 , линейката пристигна в 16:40.... а мотора не се взриви защото резервоара се беше пробил и бензина изтече и изгоря, а да си чувал че при високо налягане бензина гърми ако е затворен в туба резервоар и т.н а високо налягане се получава от висока темп...

ПП. няма значение дали е дошла на 20-тата минута или на 30-тата , важното е че не е дошла до 8-мата минута както е регламентирано!

Потребителски аватар
pechatara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pechatara » Нед 01 апр 2007 22:25

аз присъствах на падането на тва момче и направо ми настръхна косата,егати ужаса дано нищо му няма на момчето макар че като го видях не изглеждаше никак добре. Само едно нещо ме измъчва защо организоторите могат да ни взимат по 2лв за вход а немогат да осигорят една ЛИНЕИКА да си седи там за всеки случаи :mad:

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Нед 01 апр 2007 22:29

pechatara написа:аз присъствах на падането на тва момче и направо ми настръхна косата,егати ужаса дано нищо му няма на момчето макар че като го видях не изглеждаше никак добре. Само едно нещо ме измъчва защо организоторите могат да ни взимат по 2лв за вход а немогат да осигорят една ЛИНЕИКА да си седи там за всеки случаи :mad:

прав си за въпроса си , но това е тайна , защото ако има линейка ще взимат по 1.50 чисти от нас....

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Нед 01 апр 2007 22:30

Sir T написа:Гледах това видео, на което има линк и побеснях като слушах тоя г*з, който коментираше. Даже го нахраних в тунинг.бг, защото седнал да снима видео вместо да помогне, после снимал първо мотора, а след това човека и през цялото време разсъждаваше вместо да види с какво може да е полезен .. малоумник!

мнеее не си прав в случая.
друг трябва да "храниш" не оператора.

1. Защо на такива организирани мероприятия не присъстват противопжарен автомобил и линейка?
2. Защо се допускат на старта мотоциклетисти без необходимата екипировка?
3. Защо да се втурва да помага по какъвто и да било начин след като не знае какво и как? Всяка не адекватна постъпка в такива случаи може да има пагубни последствия.
и т.н.

Потребителски аватар
Jousi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jousi » Нед 01 апр 2007 22:35

Sir T написа:паднал е с по-малко, линейката е дошла след 20 мин и на човека му е счупена/навехната китката, има сътресение и охлузвания. Зашили са го и като цяло е минал метър.
...

Добре, че момчето няма по-сериозни наранявания...
Изглеждаха така нещата, че е по-лошо...

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Нед 01 апр 2007 22:52

абе станалото станоло, но е факт че организаторите трябва да гледат не само за каски а и за облекло, защото момчето беше с нормални дрехи, факт е и че трябва да се пускат само мотори пригодени за това, този мотор нямаше нито игла нито споилери, нищо... факт е че с един мижъв пожарогасител не можаха мотор да изгасят камоли кола... по мачове където е по малко вероятно да има големи инциденти като този има и пожарна и ленейки, трябва да се помисли по този въпрос защото може утре да се случи по голяма беля...

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Нед 01 апр 2007 23:05

golfer написа:
Sir T написа:Гледах това видео, на което има линк и побеснях като слушах тоя г*з, който коментираше. Даже го нахраних в тунинг.бг, защото седнал да снима видео вместо да помогне, после снимал първо мотора, а след това човека и през цялото време разсъждаваше вместо да види с какво може да е полезен .. малоумник!

мнеее не си прав в случая.
друг трябва да "храниш" не оператора.

1. Защо на такива организирани мероприятия не присъстват противопжарен автомобил и линейка?
2. Защо се допускат на старта мотоциклетисти без необходимата екипировка?
3. Защо да се втурва да помага по какъвто и да било начин след като не знае какво и как? Всяка не адекватна постъпка в такива случаи може да има пагубни последствия.
и т.н.

Принципно си прав, но все пак знаеш българските условия и ако всичко правехме по правилата .. нямаше да сме такава напаст. За съжаление има известни пречки за осъществяването на тези неща.
1. Ти ще ходиш ли ако входа ти е 10лв на човек? Мисля, че не .. но пък тогава ще е сигурно! В по-малките градове и София барабар не стигат линейки за супер спешни случай и сам виждаш в какво състояние са те. По мачове и такива събития обикновено пращат разни дрънголници, които сигурно ако се наложи няма да стигнат до болницата въобще на собствен ход. Какво остава да се отдели една съвременна линейка на такова събитие да стои на стенд бай, а през това в милата ни родина, където и без това са кът нормалните линейки, защото тези по улиците не са такива, да спасяват животи.

2. Тук според мен всеки си носи рисковете, друг е въпроса юридически как стоят нещата. Прав според мен, но то по тази логика не трябва да ги пускат по закон да се качват въобще на мотор и по улиците. В Щатите дори карат без каска .. като валне и болниците потъркват ръце за свежи донори. Е? ...

3. Тоя чирус, защо вместо да раздава компетентно мнение от рода (ще гръмне бате, ще гръмне) да отиде с моторетката си (стори ми се, че е моторджия) да намери 3 пожарогасителя и да остави доктора на пистата (има такъв винаги!) да дава първа помощ, а не да гледа безучастно и да разсъждава кво дърво било каската на човека. Мразя такива дупета, където сеерджийстват, защото може и на тях да се случи, не дай Боже един ден ..

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Нед 01 апр 2007 23:07

почти нищо му няма, ще се оправи
значи линейка няма, но има все пак лекар травматолог на заплата. пожарогасители също има (на старта под арката са сложени), а и освен това има десетки коли наоколо всяка с пожарогасител (който беше днес видя че веднага се изтичаха няколко коли и вадиха да гасят, що не успяха е друга тема)
bat Gogo написа:Всъщност пожарникарите казаха , че пожарогасителите в този случай на комбинация м/у масло , бензин и гума не помагат никак, както се убедихме и сами!! Изпръскахме 6 трикилограмови прахови пожарогасителя сервизирани 3 дни преди инцидента , при нулев ефект!! :cry: :cry:

а тва че моториста си кара по тениска и дънки - ми негов проблем си е, ако иска нека по долни гащи и джапанки да кара. живота си е негов. ненапразно подписва декларация преди старта.
и ако не се пребие пред публика на божура, ще отиде сам на бояна да го направи, ама там няма травматолог...

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Нед 01 апр 2007 23:19

nii написа:почти нищо му няма, ще се оправи
значи линейка няма, но има все пак лекар травматолог на заплата. пожарогасители също има (на старта под арката са сложени), а и освен това има десетки коли наоколо всяка с пожарогасител (който беше днес видя че веднага се изтичаха няколко коли и вадиха да гасят, що не успяха е друга тема)

а тва че моториста си кара по тениска и дънки - ми негов проблем си е, ако иска нека по долни гащи и джапанки да кара. живота си е негов. ненапразно подписва декларация преди старта.
и ако не се пребие пред публика на божура, ще отиде сам на бояна да го направи, ама там няма травматолог...

донякъде си прав, донякъде не си :) имаше точно 1 пожарогасител до DJ декларации поне на мене никой не ми е дал, Но друг е въпроса че всеки се пуска на собствена отговорност, и че никой не може да ти направи това което ти сам можеш да си направиш! организаторите са си много добре според мене, само ме е яд че пускат по хиляди полицай и доктори да дижурат на група от 1000 пияни фенове на даден отбор а няма един който да гледа дали има екипировка и т.н! и другото което може да е дрангулник линейката но важното е че в нея има повече от една аптечка на автомобил!а до тва че хора с неисправни автомобили и мотори се пускат е просто ... въпрос на ум от тяхна страна... иначе според мен организаторите реагираха по най-добрия начин...

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Нед 01 апр 2007 23:57

Абсолютно съм съгласен, че линейка трябва да има на пистата! Ако трябва да събират по един лев отгоре (щото при 1000 души мисля, че стига), но да има! А, иначе коментатори-бол.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”