Съвет относно ПРАВЕН ВЪПРОС... и намиране на човек

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Съвет относно ПРАВЕН ВЪПРОС... и намиране на човек

Мнениеот Spectre™ » Пон 02 апр 2007 10:30

Значи казуса е следния... :?
Имаме имот на който е построена къща..., но къщата не е наша, а се води на името на наша роднина.. Къщата стои на това място от 20 години... и сега когато дойде момента да се разберем с роднините си те се покриха от всякъде... Принципно е трябвало да ни плащат наем за ползването на местото, но ние не сме им искали...
Искаме да се раздели имота или да купим къщата..., но въпросната жена е решила, че и е по изгодно да не се занимава и си е кодирала или сменила телефона..., също и местожителството...
Как можем да намерим телефона и мястото на което живее... :roll:

Може би не успях да се изразя много правилно.. :? С думи е по лесно... :roll:

Последна промяна от Spectre™ на Пон 02 апр 2007 11:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 02 апр 2007 10:42

дали нямаше нещо за добросъвестен собственик?
да кажат двокатите...

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 02 апр 2007 10:44

10 години, ако си ползвал къщата добросъвестно и необезпокоявано
подобрения в нея и т.н., ваши вещи
вади се нот. акт за обстоятелствена проверка з асобственост по давностно владение с 3 души свидетели
има я тая възможност...

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пон 02 апр 2007 10:46

В момента плащаме данъка на местото и тока, а драгата госпожа си го ползва... Искам само да изясним, дали иска да купи местото или ако не и трябва то поне да ни продаде къщата.., но ако трябва да я съдя за наем, за тези 20 години ще трябва да и взема луди пари...

Просто трябва да се видя с нея и да говоря, а тя се е покрила... :dontknow:

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пон 02 апр 2007 10:49

Pichaga написа:10 години, ако си ползвал къщата добросъвестно и необезпокоявано
подобрения в нея и т.н., ваши вещи
вади се нот. акт за обстоятелствена проверка з асобственост по давностно владение с 3 души свидетели
има я тая възможност...

Въпроса е как да я открия... по лесно ще е да поговорим... :?
Как да намеря домашния и телефон.., знам че е лична информация, но да се криеш умишлено... е малко подло....

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Пон 02 апр 2007 10:50

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Пон 02 апр 2007 11:09

Значи правния въпрос е как да отрикеш тел. й така ли?
Ако правилно съм те разбрал - тел. 145 (не 144),ако знаеш точния й адрес ти дават и телефон.За друг начин не се сещам, що се касае до физическо лице.

И , ако пак правилно съм разбрал - вие си плащате данъка, а друг живее там,а-)) и констативка не може да извадите,ако не го владеете вие.
Виж там - намери я, разберете се, пък да видим какъв проблем ще се оформи, че да 'заформим' казуса,щот така хич го нема :P

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пон 02 апр 2007 11:13

stanimir написа:Значи правния въпрос е как да отрикеш тел. й така ли?
Ако правилно съм те разбрал - тел. 145 (не 144),ако знаеш точния й адрес ти дават и телефон.За друг начин не се сещам, що се касае до физическо лице.

И , ако пак правилно съм разбрал - вие си плащате данъка, а друг живее там,а-)) и констативка не може да извадите,ако не го владеете вие.
Виж там - намери я, разберете се, пък да видим какъв проблем ще се оформи, че да 'заформим' казуса,щот така хич го нема :P

Да тя си ходи и си почива там, а ние плащаме, но това вече няма да стане... Аз си казах, че не съм го написал много добре... :wink: , а и как да я подведа под отговорност или нещо от тоя род като не знам нищо а нея..

:roll:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 02 апр 2007 11:18

ооо
аз леших че вие си го ползвате плащате данък и т.н.
явно не е така и тя се намърдва там
начи давност не става

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Пон 02 апр 2007 11:22

Spectre написа:
stanimir написа:Значи правния въпрос е как да отрикеш тел. й така ли?

Да тя си ходи и си почива там, а ние плащаме, но това вече няма да стане... Аз си казах, че не съм го написал много добре... :wink: , а и как да я подведа под отговорност или нещо от тоя род като не знам нищо а нея..

:roll:

Значи, доста са неясни нещата.
Искаш делба,покупка или...? Плащаш данъци, без да е твой имота - ок.
И на това основание, Пичага ти еказал,че може да си извадиш констативка, тогава няма делба, няма съд-нищо,имотът става твой.
НО все пак изискването е да си го владял десетина години (най-добре),като под владение разбирай - непрекъснато, и да намериш трима свидетели все пак.
След като жената идва да си почива там, попитай я нея какво смята да прави завбъдеще, защото очевидно ти използва имота като ваканционна вила.
Ако тя има нотариален акт обаче, или някакъв документ, който я легитимира като собствник, малко по-сложни стават нещата, защото нищо не ще можеш да противопоставиш на почивките й, все пак имота е нейна собственос.
фактъ,че си плащал ти данъците, наистина ще може да ти помогне в случая с констативния нотариаелн акт (въз основана на давностно владение,ако успееш да го докажеш).

кАжи какви са документите за собственост?

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пон 02 апр 2007 11:32

Вечерта ще проверя какво имам като документи... Земята отдолу под къщата е наша.., а самата къща се води на нейно име.. Въпроса е, че не знам (тя) какви документи има за тази къща... :?
Казваш да я намеря и да се разберем, ама се е покирила и там не смее да отиде... Благодаря за изчерпателния отговор... :bowdown
Има ли начин да се подаде молба някъде, за да и се открие домашния телефон и адреса...

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Пон 02 апр 2007 12:43

Spectre написа:Има ли начин да се подаде молба някъде, за да и се открие домашния телефон и адреса...
\

Eeeee, закона за защита на личните данни?
Надали има начин или по-не аз не знам де. То, ако можеше така...знаеш ли колко фенове нямаше да оставят фенките си намира и щяха да ги преследват :P
И все пак, ако имаш ЕГН и пр. може и да можеш да се докопаш по общините до някъв адрес.

Друго, което ми хрумва сега, ако й знаеш трите имена й ЕГН-то,поискай компютърна справка в Службата по вписвания (бившия нотариат на попа) за 1лв., и ще излезе какви имоти има(ако има!) на нейно име, и с адресите на имотите.Това ще може да те ориентира по-нтатък за тел. и пр.
Айде, успех
П.п.-справката струва 1лв., но взимат още 2 лв. за банковия превод :twisted: , и първо се плаща на касата, оттам в стая 5. бързичко стават, но може да няма и никакъв имот на нейно име/с нейно участие

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пон 02 апр 2007 13:10

:idea: По имена и адрес в сайта на БТК можеш да откриеш домашен телефон.

Колкото до евентуалния казус, въпросът с плащането на разходите и данъците и извода за владение на имота е доста дискусионен, да не кажа, че нямат нищо общо.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 02 апр 2007 14:29

Без да съм видял документи не смея да давам съвети, но в конкретния случай по твоето бегло и объркано обяснение работата ми прилича на изуй гащи... :(

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пон 02 апр 2007 14:30

Lawyer написа::idea: По имена и адрес в сайта на БТК можеш да откриеш домашен телефон.
.

Ако тя е сменила умишлено № на телефона за да се скрие, само дедектив може да ти помогне!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”