Проблем с газовата за голф-2

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Stefanvalja
Автомобил:
Двигател:

Проблем с газовата за голф-2

Мнениеот Stefanvalja » Чет 05 апр 2007 10:24

Карам Голф-2; 1.3; 1986 г.; карборатор. От тази зима съм с АГУ.
някой има ли идея откъде трябва да се захрани изпарителя със антифриз ,защото моя замръзва и то след като датчика на таблото отчита вече 50градуса,минал съм около 5 км.,нищо че е вързан за малкия кръг за охлаждане на двигателя.Към изпарителя отива топло много по късно.

Stefanvalja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanvalja » Чет 05 апр 2007 10:34

Газовата ми я сложиха най-добрите майстори във Варна-марка BRC- още е в гаранция и никойне я е пипал до сега.Не ми се разкарва сега до Варна,не че е много далече от Шумен, но моля за мнение.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 05 апр 2007 10:42

Stefanvalja написа:Газовата ми я сложиха най-добрите майстори във Варна-марка BRC- още е в гаранция и никойне я е пипал до сега.Не ми се разкарва сега до Варна,не че е много далече от Шумен, но моля за мнение.

Кои се тез най-добри майстори ние варненците да ги знаем,че да не ходим при тях!!!!
Газовото ти е най-доброто-без спор,ама това дето майсторите не са ти осигурили адекватно отопление на изпарителя означава само едно-че са пълни профани!!!!!Бягай далеч от таквиз ДОБРИ майстори!

Stefanvalja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanvalja » Чет 05 апр 2007 10:52

Майсторите наистина са добри,хвалят ги из цяла България,и аз за това навъртях 200 км. миналата есен за да ида при тях-Алфа газ.
Голфа ми вече е над 20 годишен и може да не са виновни хората, ама аз нямам никаква идея защо парното ми стопля купето а изп. замръзва, като маркучите за изп. и за малкия радиатор ги виждам-захранват се един до друг на - малкия кръг значи.
Плюс това обаче забелязвам , че преди малкия радиатор имам две медни тръбички вместо оригиналните там преходи(клапани),дали не е от тях,чувал съм че ги слагат за по-добро парно.

чакала
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот чакала » Чет 05 апр 2007 10:58

Може би ти изпуска газ изпарителя(поне при мене това беше причината), но това ще кажат газ спецовете или най добре направо идвай тука..ей ги колко са 90 км..

Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bu4komobil » Чет 05 апр 2007 13:37

правилно са ти свързали изпарителя,лошо няма че липсват тези клапанчета преди парното-създават само неприятности.погледни си изпарителя,той трябва да бъде под нивото на радиатора виж си също нивото на антифриза

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 05 апр 2007 13:50

Я си долей охладителна течност.. натам май вървят работите..

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Re: Проблем с газовата за голф-2

Мнениеот kossel » Чет 05 апр 2007 15:23

Stefanvalja написа:Карам Голф-2; 1.3; 1986 г.; карборатор. От тази зима съм с АГУ.
някой има ли идея откъде трябва да се захрани изпарителя със антифриз ,защото моя замръзва и то след като датчика на таблото отчита вече 50градуса,минал съм около 5 км.,нищо че е вързан за малкия кръг за охлаждане на двигателя.Към изпарителя отива топло много по късно.

Пробвай с обезвъздушаване, а може да има и въздушна възглавница при изпарителя

Stefanvalja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanvalja » Чет 05 апр 2007 15:57

wili98 написа:Я си долей охладителна течност.. натам май вървят работите..

Изп. замръзва няколко пъти вече тази зима,проверявъл съм нивото на течността,доливал съм и пак........

Stefanvalja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanvalja » Чет 05 апр 2007 16:28

Ще ходя май на доктор, няма как.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 05 апр 2007 16:33

някой боклук да не е застанал на тръбичката,източи антифриза и промии системата,да не би термостата да стои отворен,водна помпа ??ама промии си системата ако не те мързи,щом от скоро е проблема и до сега го е нямало.

Stefanvalja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanvalja » Чет 05 апр 2007 16:55

vladtod написа:някой боклук да не е застанал на тръбичката,източи антифриза и промии системата,да не би термостата да стои отворен,водна помпа ??ама промии си системата ако не те мързи,щом от скоро е проблема и до сега го е нямало.

Въпроса е че проблема не е от скоро, аз съм с АГУ от миналата есен,зимата беше топла и ми правеше мизерии рядко - през месец или по-често като е по-студено, а по някога всичко е наред......., макар че имам и някакво странно налягане преди да отвори термостата на големия кръг -спука се маркуча за антифриза към карборатора,смених го с нов (84 лв.- ужас! ) и пак бая ми надува маркучите като работи само на малкия кръг,но не знам дали са свързани двата случая- със замръзването на изпарителя и спукания маркуч.

Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bu4komobil » Чет 05 апр 2007 18:37

за всеки случай си провери нивото на антифриза,нищо че си доливал...а доколкото знам VW се обезвъздушава сам,но стига изпарителя ти да не е над нивото на радиатора

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Съб 07 апр 2007 17:52

Stefanvalja написа:
vladtod написа:някой боклук да не е застанал на тръбичката,източи антифриза и промии системата,да не би термостата да стои отворен,водна помпа ??ама промии си системата ако не те мързи,щом от скоро е проблема и до сега го е нямало.

Въпроса е че проблема не е от скоро, аз съм с АГУ от миналата есен,зимата беше топла и ми правеше мизерии рядко - през месец или по-често като е по-студено, а по някога всичко е наред......., макар че имам и някакво странно налягане преди да отвори термостата на големия кръг -спука се маркуча за антифриза към карборатора,смених го с нов (84 лв.- ужас! ) и пак бая ми надува маркучите като работи само на малкия кръг,но не знам дали са свързани двата случая- със замръзването на изпарителя и спукания маркуч.

Водна мембрана , пич , водна мембрана... :?

Върни се в “Автогазови уредби”