Вибрации като от крива джанта ама не съвсем...
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Не е задължително да го прави постоянно ,може при дадена скорост да не се усеща ,както и когато колата се движи по равно или е в завой.Пробвай като тръгваш на някое кръстовище от първа и си ускоряваш плавно дали на дясно или на ляво дали ще ти тресе пак.Погледни задните гуми по дължината на протектора дали нямат някакви жаби!Провери си и задните тампони на моста ,при мен се чувства особено като минавам по неравности се люлее колата настрани,ама при теб щом се тресе може и да не е от това,но все пак провери ...! 

- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
svetlin написа:По-напред в темата един колега написа че е възможно да е от рейката. Някой ще потвърди ли версията му? Иначе тампоните на задния мост са здрави. А тресенето се усеща на равен път. Не съм много сигурен но като че ли се влияе от това дали карам на право или съм в завой...
Ако тресе при ускорение, са вътрешни карета някой беше споменал че ги бил гледал... ( колата на крика и гледаш ) така много трудно ще разбереш сваляш киснеш в бензин да падне всичкото масло и луфтовете избиват! От тези вибрази щом имаш потрошена рейка, най вероятно както стандартно при мк2 се чупи дясната част на рейката, както и при по-стари модели на VW, Гумата губи своята права по която се търкаля и започва да се лашка. Вади си сам изводите или ако не те мързи докарай колата в младост да ти кажа от какво е...

- gicho76
- Автомобил: VW Golf VI Variant
- Двигател: 1600 tdi CAYC
тресе си
gicho76 написа:Голф 2 - 1.6 дизел и имам същия проблем
смених предни дискове, предни амортисьори, преден тампон на двигателя, джанти и гуми - прави и все си е тая .
при мен е по-скоро при ускоряване, изкачване с две думи при натоварване на двигателя
сега ни асфалтираха една голяма отсечка в града /около 1км/ и като карам по нея вместо да се кефя, аз си образувам нерви. Независимо на коя предавка съм като настъпя /съвсем леко - не говоря за някакво диво настъпване/ да ускоря и започва наляво-надясно. най-осезаемо е в скоростния лост /във волана - не се усеща, има нещо малко, но то е с друга честота, като от гума, макар че и тях водих на вулканизатор и стенд на преден мост/. Когато карам на свободна няма никакво тресене. Ако е от вътрешно каре няма ли да трака и няма ли да тресе и на свободна предавка?
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Re: тресе си
gicho76 написа:сега ни асфалтираха една голяма отсечка в града /около 1км/ и като карам по нея вместо да се кефя, аз си образувам нерви. Независимо на коя предавка съм като настъпя /съвсем леко - не говоря за някакво диво настъпване/ да ускоря и започва наляво-надясно. най-осезаемо е в скоростния лост /във волана - не се усеща, има нещо малко, но то е с друга честота, като от гума, макар че и тях водих на вулканизатор и стенд на преден мост/. Когато карам на свободна няма никакво тресене. Ако е от вътрешно каре няма ли да трака и няма ли да тресе и на свободна предавка?
Провери си тампона на лапата на скоростите да не е отишъл. Там където скоростите се закачат към гредата.

- gicho76
- Автомобил: VW Golf VI Variant
- Двигател: 1600 tdi CAYC
Отива на продаване работата, щом никой майстор не може да оправи един Голф 2. Всеки кара 100м и вика колата е супер, няма какво да и правим. А аз я карам от много време и знам че не е било така преди. Само карета и полуоски не съм сменил, ама и не мисля да давам повече пари. Продавам я и толкоз с Голфовете. Сега ще посетя раздела "ПРОДАВАМ".
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Еми както си решиш колега.....
Аз все пак ще ти кажа че бъркаш с продаването щото карета се сменят веднъж на бая километри а и за голфа са ти около 200лв всичките....
Незнам ама на другите кошници като опел, рено, ситроен, и т нт са доста по скъпички..... все пак ти си знаеш това е моето мнение
И имай в предвид че ако вземеш някоя подобна на годините на Голф2, при всички положения ще имаш повече проблеми....
Аз все пак ще ти кажа че бъркаш с продаването щото карета се сменят веднъж на бая километри а и за голфа са ти около 200лв всичките....
Незнам ама на другите кошници като опел, рено, ситроен, и т нт са доста по скъпички..... все пак ти си знаеш това е моето мнение

И имай в предвид че ако вземеш някоя подобна на годините на Голф2, при всички положения ще имаш повече проблеми....
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Tyno написа:... а и за голфа са ти около 200лв всичките....
Ами преди около 3-4 години почти 100 кинта беше само 1 брой външно, да ти кажа, но може цените да са се променили... пък не беше някой суперлуксозен магазин... по-скоро кварталната бакалия.
Ама за другите неща, дето го разубеждаваш колегата от продажба си прав!
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:Tyno написа:... а и за голфа са ти около 200лв всичките....
Ами преди около 3-4 години почти 100 кинта беше само 1 брой външно, да ти кажа, но може цените да са се променили... пък не беше някой суперлуксозен магазин... по-скоро кварталната бакалия.
Ама за другите неща, дето го разубеждаваш колегата от продажба си прав!
Ако ги копуваш от юнитрейд

здравейте,при мене го има същия проблем като на колегата-когато ускорявам тресе,а когато не е на скорост спира да тресе.Също не се усеща и когато колата е на 5-та извън града.Сменял съм двата задни тампона на двигателя,за малко се беше пооправило но след месец пак се появи.Имате ли предложения от какво може да е??? Колата ми е ГОЛФ3 1.6 ABU '93г.
Мерси предварително
Мерси предварително
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Tyno написа:radotom написа:Tyno написа:... а и за голфа са ти около 200лв всичките....
Ако ги копуваш от юнитрейдможе и толкова да са ...
Ами не беше от Юнито (или ХААС-преставителя им в П-в)
За това го написах това за бакалията, че да уточня точно това нещо.
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:Tyno написа:radotom написа:Tyno написа:... а и за голфа са ти около 200лв всичките....
Ако ги копуваш от юнитрейдможе и толкова да са ...
Ами не беше от Юнито (или ХААС-преставителя им в П-в)
За това го написах това за бакалията, че да уточня точно това нещо.
Ахам.....
С VW предимно голф 2 съм останал с впечатление че при смяна на едно нещо забравяш за него за дълго......

- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:Tyno написа:С VW предимно голф 2 съм останал с впечатление че при смяна на едно нещо забравяш за него за дълго.....
Съгласен, ама ако са като хората частите!
Преди година смених тампоните на МакФерсона с ФЕБИ. Изкараха не-повече от 6 месеца.
Сега, от 3 седмици съм с Лемфьордер!
Засичам им време!
Сега се чудя дали да слагам спортни.... но ме е страх нещо да не избие после да не се потроши колата не е гнила ама е тръгнала вече.....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”