Вибрации като от крива джанта ама не съвсем...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Съб 31 мар 2007 23:10

Не е задължително да го прави постоянно ,може при дадена скорост да не се усеща ,както и когато колата се движи по равно или е в завой.Пробвай като тръгваш на някое кръстовище от първа и си ускоряваш плавно дали на дясно или на ляво дали ще ти тресе пак.Погледни задните гуми по дължината на протектора дали нямат някакви жаби!Провери си и задните тампони на моста ,при мен се чувства особено като минавам по неравности се люлее колата настрани,ама при теб щом се тресе може и да не е от това,но все пак провери ...! :wink:

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Нед 01 апр 2007 10:42

По-напред в темата един колега написа че е възможно да е от рейката. Някой ще потвърди ли версията му? Иначе тампоните на задния мост са здрави. А тресенето се усеща на равен път. Не съм много сигурен но като че ли се влияе от това дали карам на право или съм в завой... :roll:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 04 апр 2007 1:39

svetlin написа:
didkoltd написа:Аз продължавам да държа на крива гума или жаба!

Добре де ако бе6е от гумите или от джантите нямаше ли да го прави постоянно? :roll:

Точно така! :kef:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 04 апр 2007 1:46

svetlin написа:По-напред в темата един колега написа че е възможно да е от рейката. Някой ще потвърди ли версията му? Иначе тампоните на задния мост са здрави. А тресенето се усеща на равен път. Не съм много сигурен но като че ли се влияе от това дали карам на право или съм в завой... :roll:

Ако тресе при ускорение, са вътрешни карета някой беше споменал че ги бил гледал... ( колата на крика и гледаш ) така много трудно ще разбереш сваляш киснеш в бензин да падне всичкото масло и луфтовете избиват! От тези вибрази щом имаш потрошена рейка, най вероятно както стандартно при мк2 се чупи дясната част на рейката, както и при по-стари модели на VW, Гумата губи своята права по която се търкаля и започва да се лашка. Вади си сам изводите или ако не те мързи докарай колата в младост да ти кажа от какво е... ;)

Потребителски аватар
gicho76
Автомобил: VW Golf VI Variant
Двигател: 1600 tdi CAYC

тресе си

Мнениеот gicho76 » Пет 06 апр 2007 20:29

gicho76 написа:Голф 2 - 1.6 дизел и имам същия проблем
смених предни дискове, предни амортисьори, преден тампон на двигателя, джанти и гуми - прави и все си е тая .
при мен е по-скоро при ускоряване, изкачване с две думи при натоварване на двигателя

сега ни асфалтираха една голяма отсечка в града /около 1км/ и като карам по нея вместо да се кефя, аз си образувам нерви. Независимо на коя предавка съм като настъпя /съвсем леко - не говоря за някакво диво настъпване/ да ускоря и започва наляво-надясно. най-осезаемо е в скоростния лост /във волана - не се усеща, има нещо малко, но то е с друга честота, като от гума, макар че и тях водих на вулканизатор и стенд на преден мост/. Когато карам на свободна няма никакво тресене. Ако е от вътрешно каре няма ли да трака и няма ли да тресе и на свободна предавка?

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: тресе си

Мнениеот vasstop » Пет 06 апр 2007 20:53

gicho76 написа:сега ни асфалтираха една голяма отсечка в града /около 1км/ и като карам по нея вместо да се кефя, аз си образувам нерви. Независимо на коя предавка съм като настъпя /съвсем леко - не говоря за някакво диво настъпване/ да ускоря и започва наляво-надясно. най-осезаемо е в скоростния лост /във волана - не се усеща, има нещо малко, но то е с друга честота, като от гума, макар че и тях водих на вулканизатор и стенд на преден мост/. Когато карам на свободна няма никакво тресене. Ако е от вътрешно каре няма ли да трака и няма ли да тресе и на свободна предавка?

Провери си тампона на лапата на скоростите да не е отишъл. Там където скоростите се закачат към гредата. ;)

Потребителски аватар
gicho76
Автомобил: VW Golf VI Variant
Двигател: 1600 tdi CAYC

Мнениеот gicho76 » Пон 09 апр 2007 11:04

Отива на продаване работата, щом никой майстор не може да оправи един Голф 2. Всеки кара 100м и вика колата е супер, няма какво да и правим. А аз я карам от много време и знам че не е било така преди. Само карета и полуоски не съм сменил, ама и не мисля да давам повече пари. Продавам я и толкоз с Голфовете. Сега ще посетя раздела "ПРОДАВАМ".

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 11 апр 2007 14:12

Еми както си решиш колега.....
Аз все пак ще ти кажа че бъркаш с продаването щото карета се сменят веднъж на бая километри а и за голфа са ти около 200лв всичките....
Незнам ама на другите кошници като опел, рено, ситроен, и т нт са доста по скъпички..... все пак ти си знаеш това е моето мнение :wink:
И имай в предвид че ако вземеш някоя подобна на годините на Голф2, при всички положения ще имаш повече проблеми....

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 11 апр 2007 15:15

Tyno написа:... а и за голфа са ти около 200лв всичките....

Ами преди около 3-4 години почти 100 кинта беше само 1 брой външно, да ти кажа, но може цените да са се променили... пък не беше някой суперлуксозен магазин... по-скоро кварталната бакалия.
Ама за другите неща, дето го разубеждаваш колегата от продажба си прав!

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 11 апр 2007 15:34

radotom написа:

Ами преди около 3-4 години почти 100 кинта беше само 1 брой външно, да ти кажа, но може цените да са се променили... пък не беше някой суперлуксозен магазин... по-скоро кварталната бакалия.
Ама за другите неща, дето го разубеждаваш колегата от продажба си прав!

Ако ги копуваш от юнитрейд :) може и толкова да са аз за под 200 лв ги смених всичките с италиански карета и сам доволен... :wink:

kuki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kuki » Чет 12 апр 2007 9:37

здравейте,при мене го има същия проблем като на колегата-когато ускорявам тресе,а когато не е на скорост спира да тресе.Също не се усеща и когато колата е на 5-та извън града.Сменял съм двата задни тампона на двигателя,за малко се беше пооправило но след месец пак се появи.Имате ли предложения от какво може да е??? Колата ми е ГОЛФ3 1.6 ABU '93г.
Мерси предварително

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Чет 12 апр 2007 9:50

Tyno написа:
radotom написа:

Ако ги копуваш от юнитрейд :) може и толкова да са ... :wink:

Ами не беше от Юнито (или ХААС-преставителя им в П-в)
За това го написах това за бакалията, че да уточня точно това нещо.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Чет 12 апр 2007 10:11

radotom написа:
Tyno написа:
radotom написа:

Ако ги копуваш от юнитрейд :) може и толкова да са ... :wink:

Ами не беше от Юнито (или ХААС-преставителя им в П-в)
За това го написах това за бакалията, че да уточня точно това нещо.

Ахам.....
С VW предимно голф 2 съм останал с впечатление че при смяна на едно нещо забравяш за него за дълго...... :wink: Пък и частите са да не кажа ама най евтините дори на лада са къде къде по скъпи....

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Чет 12 апр 2007 10:35

Tyno написа:С VW предимно голф 2 съм останал с впечатление че при смяна на едно нещо забравяш за него за дълго.....

Съгласен, ама ако са като хората частите!
Преди година смених тампоните на МакФерсона с ФЕБИ. Изкараха не-повече от 6 месеца.
Сега, от 3 седмици съм с Лемфьордер!
Засичам им време! ;)

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Чет 12 апр 2007 11:09

radotom написа:
Tyno написа:С VW предимно голф 2 съм останал с впечатление че при смяна на едно нещо забравяш за него за дълго.....

Съгласен, ама ако са като хората частите!
Преди година смених тампоните на МакФерсона с ФЕБИ. Изкараха не-повече от 6 месеца.
Сега, от 3 седмици съм с Лемфьордер!
Засичам им време! ;)

Сега се чудя дали да слагам спортни.... но ме е страх нещо да не избие после да не се потроши колата не е гнила ама е тръгнала вече.....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”