Препоръка за цифров фотоапарат

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пон 09 апр 2007 15:43

Canon! :да:

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Вто 10 апр 2007 10:06

Абе Канон са добри, но не и ниския им клас! Това ми го казаха няколко човека, които се занимават сериозно с фотография когато и аз се чудех какъв апарат да си взема. В крайна сметка си взех Сони 5 мегапиксела втора ръка и съм много доволен от машинката.

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Re: Препоръка за цифров фотоапарат

Мнениеот stanimir » Вто 10 апр 2007 10:14

hristian37 написа:Колеги помагайте - за избора на цифрово фото :) Става въпрос за ниския и ефтин клас - бюджетът ми е ограничен до 300-320лв :evil:

Естествено,че за тия пари Самсунг, 6 МП, много екстри и страхотно качество, френдката го ползва вече 7 месеца,супер доволни сме!
Влиза ти в комплекта само 332мБ карта,но си купуваш една по-голямшка и си готов!
Никви бенк-олимпус и пр. за тия пари!

И още нещо за - тяи пари оптика х3 се намира,ако видиш по-вече-ок взимай го,но аз лично не съм срещал.
що се отнася до канон, много трудно управлние имат, не си заслужава!
Не се повлиявай по дигиталния зууум,ест.,но тва си го знаеш

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Вто 10 апр 2007 10:33

@hristian37 - препоръчвам ти да изчетеш това

http://photo-forum.net/ebook/start.htm

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Вто 10 апр 2007 10:54

stanimir написа:
hristian37 написа:що се отнася до канон, много трудно управлние имат, не си заслужава!

кога си снимал с канон
горния клас има пълни ръчни настроики но има и автоматик
и само да подчертя че DIGIC 2 и 3 с iSAPS вече са най-добтия процесор за фотоапарат
прави страшни снимки на автоматик

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Вто 10 апр 2007 11:48

biol написа:
stanimir написа:
hristian37 написа:що се отнася до канон, много трудно управлние имат, не си заслужава!

кога си снимал с канон
горния клас има пълни ръчни настроики но има и автоматик
и само да подчертя че DIGIC 2 и 3 с iSAPS вече са най-добтия процесор за фотоапарат
прави страшни снимки на автоматик

Горен клас?
Доколкото съдя от поста на автора иде реч за ценови клас 300лв, което на канон не знам дали отговаря на "горен клас" :shock .

И отделно от горното - за кво ми е апарта пълен автоматик?не!по-добре,ако ще е аматьорски,да мога сам да си му упражнявам настройките и да ги ползвам, klahr? :twisted:

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Вто 10 апр 2007 12:57

stanimir написа:.... не!по-добре,ако ще е аматьорски,да мога сам да си му упражнявам настройките и да ги ползвам, klahr? :twisted:

.... дамммм особенно когато искаш някои да снима теб ..... аааа германката ей там нагласи .. после завърти това ... и настрой това и това ... да не забравяме застани в поза жирав ... задръж на половин натиснато .. после донастрой това и ме щтракни .... :twisted: :twisted:

мисля, че разбираш какво имам предвид ... много е хубаво да можеш да си настройваш всичко, но един качествен автоматик е задължителен ако искаш да присъстваш на снимките :!:

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Вто 10 апр 2007 13:06

с риск да ме оплюете купих си бенка - хареса ми, с метален корпус, оптика на Пентакс - подарък 1гб карта и с литиево йонна батерия. Довечера ще сложа снимки модела е ДЦ-Е610 :D

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Вто 10 апр 2007 13:19

пу..пуу .... :D .... да ти е честит ... с пожелания за много горещи фотосесии с него :067: ай карамбаа

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Вто 10 апр 2007 13:30

даже ми останаха пари за жило за съеденителя :D 8)

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 10 апр 2007 14:51

Miki написа:Абе Канон са добри, но не и ниския им клас! Това ми го казаха няколко човека, които се занимават сериозно с фотография когато и аз се чудех какъв апарат да си взема. В крайна сметка си взех Сони 5 мегапиксела втора ръка и съм много доволен от машинката.

Говори ми още за Канон :D - колега - снимах 7 месеца с Powershot A420 - предоволен бях - пускал съм и доста снимки в Организационен - естествено,че хората,които се занимават сериозно с фотография ще ти го кажат - на тях най евтиния им фотоапарат - който са купили за подарък на детето да речем - струва към 1000 лв mhihi :wink: :ihihih: / някой да ме метне у бисерите / :wink: :D

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Вто 10 апр 2007 19:35

tankishev написа:
stanimir написа:.... не!по-добре,ако ще е аматьорски,да мога сам да си му упражнявам настройките и да ги ползвам, klahr? :twisted:

.... дамммм особенно когато искаш някои да снима теб ..... аааа германката ей там нагласи .. после завърти това ... и настрой това и това ... да не забравяме застани в поза жирав ... задръж на половин натиснато .. после донастрой това и ме щтракни .... :twisted: :twisted:

мисля, че разбираш какво имам предвид ... много е хубаво да можеш да си настройваш всичко, но един качествен автоматик е задължителен ако искаш да присъстваш на снимките :!:

такишо!качествения автоматик го има на споменатяи от мен фотоапарат! :twisted: :twisted: :twisted: Na klahr? лично изпробван, без германки!За тези пари,това е хем най-добрияи удобен, хем на доста издържана марка

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Вто 10 апр 2007 19:36

hristian37 написа:с риск да ме оплюете купих си бенка - хареса ми, с метален корпус, оптика на Пентакс - подарък 1гб карта и с литиево йонна батерия. Довечера ще сложа снимки модела е ДЦ-Е610 :D

Еми честито, баце!
Какъв е апарата с две думи? ! гига карта си е супер :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”