Първият български автомобил е на път...
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
вижте сега колеги идеята за кола произведена в БГ е страхотна днес четох една статия точно по този въпрос и там пише че крайслер в момента е пред фалит и че има желаещи да го закупят за смешни пари.мерцедес са се набутали яко при покупката на крайслер и са на загуба и идеята за пройзводство на автомобил в БГ просто е спомената на събрание на борда на директорите но за съжаление поради големите загуби от крайслер тази идея е отхверлена защото няма пари за такава инвестиция:cry:
Ами ако е вярно това тогава дано да имаме късмета някой друг сериозен "играч" да прояви интерес към колата! Дано този път да успеем, че никак не е приятно румънци и сърби да имат автомобилостроене а ние не
Крайно време е да направим нещо съществено в тази насока и ние!
А машината си я бива по отношение на дизайна

Крайно време е да направим нещо съществено в тази насока и ние!
А машината си я бива по отношение на дизайна

- mx3333
- Автомобил:
- Двигател:
musura написа:mx3333 написа:Добре де, ти като си купуваш кола избора само по снимка ли го правиш?
Явно имаш някакъв проблемАко нямаш какво да кажеш по темата за прототипа made in BG просто замълчи
Ами "проблема" ми е, че се чудя на детски-наивния оптимизъм, който лъха оттук. Значи крайслер е пред фалит, но БГ ще излезе насреща и ще оправи положението? Тук 1 година не може да се уреди въпроса с боклука на столицата, а ми говорите за автомобилостроене!?!
- mx3333
- Автомобил:
- Двигател:
Spunky написа:mx3333 написа:Значи крайслер е пред фалит, но БГ ще излезе насреща и ще оправи положението?
Ти май никаква идея си нямаш какво означава Даймлер-КрайслерКакъв фалит те гони? И също така си нямаш идея колко струва един толкова оптимистичен проект!
Това за крайслер не е моя идея - прочети коментарите по-нагоре, просто цитирах (виж мнението на titi28). Заглавието говори за "български автомобил", а не някакво демо и съответно коментираме шансовете за серийно производство. Или аз не съм разбрал?
- SMEL
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: AHF 1999
НЯМА ДА ПРАВЯ КОМЕНТАР-казах че колата ми харесва---значи ми допада.А ти по добре си направи коментар по темата-а не на мойто написано.Даже не си написал какъв автомобил караш-за да видя аз какъв ти е критерия за кола.И зависи кой с какви пари разполага и какво може да си позволи-НАЛИ.mx3333 написа:SMEL написа:На мен пък ми допада колата.Бих я предпочел пред Дачия, Рено, Фиат и др. там,да не ги изброявам.Определено ако са конкурентни и на цена мисля че от този проект ще има хляб и за други студенти.
Добре де, ти като си купуваш кола избора само по снимка ли го правиш?
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
ами като говорим за загуба от порядака на 50 до 70 милиона долара и спад на продажбите това води до какво? даймлер си остава защото знаете какво пройзвежда просто се отказва от заводите на крайслер и ги продава това еSpunky написа:mx3333 написа:Значи крайслер е пред фалит, но БГ ще излезе насреща и ще оправи положението?
Ти май никаква идея си нямаш какво означава Даймлер-КрайслерКакъв фалит те гони? И също така си нямаш идея колко струва един толкова оптимистичен проект!

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
mx3333 написа:musura написа:mx3333 написа:Добре де, ти като си купуваш кола избора само по снимка ли го правиш?
Явно имаш някакъв проблемАко нямаш какво да кажеш по темата за прототипа made in BG просто замълчи
Ами "проблема" ми е, че се чудя на детски-наивния оптимизъм, който лъха оттук. Значи крайслер е пред фалит, но БГ ще излезе насреща и ще оправи положението? Тук 1 година не може да се уреди въпроса с боклука на столицата, а ми говорите за автомобилостроене!?!
Аз написах по-горе - не става въпрос за детски оптимизъм, нито за производство на автомобили в БГ, поне на този етап.
Готиното на целия проект е, че няколко млади момчета, студенти без реален практически опит, под ръководството на едно светило в областта и с малко парички за компютри, софтуер и разходи за материали, са създали нещо което не е правено в БГ отдавна

Гледах интервюто с немеца и пича каза, че ще са доволни, ако продадат проекта на някоя автомобилна компания, която да го произвежда. Имало интерес от китайски производители. Ако успеят да направят това, ще "избият" разходите по изработката и ще могат да създадат и следващ проект ... Просто така се започва. Току виж след няколко години да си имаме местната Pininfarina примерно

П.П. Боклука на София е обществено дело и там оправия няма да има. Но останалите частни производства, за наша радост, се организират от частни капитали с частни интереси към успеха на проектите и е съвсем друга работа... Същото е като да изхвърлиш фас на улицата, защото така и така е мръсно, но никога не би хвърлил фас на пода в хола си

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
stilko написа:Количката е добра! Стискам палци на момчетата от ТУ да се стигне до производство, за да не им отиде труда на вятъра. А за хората които говорят за детски оптимизъм ще кажа само да си задържат пенсионерския песимизъм за тях! Без мечти по-добре да вземем да мрем.
Труда им няма как да отиде на вятъра.. колкото и да е жалко .. тези хора никога няма да останат в България.. но поне успяха да направят нещо което няколко поколения неможаха. И най важното е че го показаха на всички .. включително и на света ..
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”