Първият български автомобил е на път...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пон 09 апр 2007 18:08

не ми харесва но като за първи става... :roll:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 09 апр 2007 18:25

mx3333 написа:Добре де, ти като си купуваш кола избора само по снимка ли го правиш?

Явно имаш някакъв проблем :idea: Ако нямаш какво да кажеш по темата за прототипа made in BG просто замълчи :idea:

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Пон 09 апр 2007 20:59

За начало колата е много добра,не съм я виждал от вътре как изглежда, но от вънка бива.
Ако някой може да намери и снимки на интериора да даде , моля.

:patriot

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Пон 09 апр 2007 21:12

вижте сега колеги идеята за кола произведена в БГ е страхотна днес четох една статия точно по този въпрос и там пише че крайслер в момента е пред фалит и че има желаещи да го закупят за смешни пари.мерцедес са се набутали яко при покупката на крайслер и са на загуба и идеята за пройзводство на автомобил в БГ просто е спомената на събрание на борда на директорите но за съжаление поради големите загуби от крайслер тази идея е отхверлена защото няма пари за такава инвестиция:cry:

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Пон 09 апр 2007 22:58

Ами ако е вярно това тогава дано да имаме късмета някой друг сериозен "играч" да прояви интерес към колата! Дано този път да успеем, че никак не е приятно румънци и сърби да имат автомобилостроене а ние не :(
Крайно време е да направим нещо съществено в тази насока и ние!
А машината си я бива по отношение на дизайна :да:

Потребителски аватар
mx3333
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mx3333 » Вто 10 апр 2007 0:07

musura написа:
mx3333 написа:Добре де, ти като си купуваш кола избора само по снимка ли го правиш?

Явно имаш някакъв проблем :idea: Ако нямаш какво да кажеш по темата за прототипа made in BG просто замълчи :idea:

Ами "проблема" ми е, че се чудя на детски-наивния оптимизъм, който лъха оттук. Значи крайслер е пред фалит, но БГ ще излезе насреща и ще оправи положението? Тук 1 година не може да се уреди въпроса с боклука на столицата, а ми говорите за автомобилостроене!?!

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Вто 10 апр 2007 1:24

mx3333 написа:Значи крайслер е пред фалит, но БГ ще излезе насреща и ще оправи положението?

Ти май никаква идея си нямаш какво означава Даймлер-Крайслер :wink: Какъв фалит те гони? И също така си нямаш идея колко струва един толкова оптимистичен проект!

Потребителски аватар
mx3333
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mx3333 » Вто 10 апр 2007 8:23

Spunky написа:
mx3333 написа:Значи крайслер е пред фалит, но БГ ще излезе насреща и ще оправи положението?

Ти май никаква идея си нямаш какво означава Даймлер-Крайслер :wink: Какъв фалит те гони? И също така си нямаш идея колко струва един толкова оптимистичен проект!

Това за крайслер не е моя идея - прочети коментарите по-нагоре, просто цитирах (виж мнението на titi28). Заглавието говори за "български автомобил", а не някакво демо и съответно коментираме шансовете за серийно производство. Или аз не съм разбрал?

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Вто 10 апр 2007 9:11

абе не знам защо ми прилича на снижена версия на митсубиши колт
не ме радва особено, но пък има далеч по-грозни коли, дето се продават добре,

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Вто 10 апр 2007 19:19

mx3333 написа:
SMEL написа:На мен пък ми допада колата.Бих я предпочел пред Дачия, Рено, Фиат и др. там,да не ги изброявам.Определено ако са конкурентни и на цена мисля че от този проект ще има хляб и за други студенти.

Добре де, ти като си купуваш кола избора само по снимка ли го правиш?
НЯМА ДА ПРАВЯ КОМЕНТАР-казах че колата ми харесва---значи ми допада.А ти по добре си направи коментар по темата-а не на мойто написано.Даже не си написал какъв автомобил караш-за да видя аз какъв ти е критерия за кола.И зависи кой с какви пари разполага и какво може да си позволи-НАЛИ.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 10 апр 2007 19:21

Колата е супер .. я ми кажете на тези който не им допада.. за 14к лева.. даже и фабия неможете да си вземете вече.. според мен ще е супер колицата и евала на пичовете за ентусиазма.. още хора които доказват че в малката ни държава има големи хора !

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Вто 10 апр 2007 20:19

Spunky написа:

ами като говорим за загуба от порядака на 50 до 70 милиона долара и спад на продажбите това води до какво? даймлер си остава защото знаете какво пройзвежда просто се отказва от заводите на крайслер и ги продава това е :!:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 10 апр 2007 21:32

mx3333 написа:
musura написа:

Ами "проблема" ми е, че се чудя на детски-наивния оптимизъм, който лъха оттук. Значи крайслер е пред фалит, но БГ ще излезе насреща и ще оправи положението? Тук 1 година не може да се уреди въпроса с боклука на столицата, а ми говорите за автомобилостроене!?!

Аз написах по-горе - не става въпрос за детски оптимизъм, нито за производство на автомобили в БГ, поне на този етап.

Готиното на целия проект е, че няколко млади момчета, студенти без реален практически опит, под ръководството на едно светило в областта и с малко парички за компютри, софтуер и разходи за материали, са създали нещо което не е правено в БГ отдавна :idea:

Гледах интервюто с немеца и пича каза, че ще са доволни, ако продадат проекта на някоя автомобилна компания, която да го произвежда. Имало интерес от китайски производители. Ако успеят да направят това, ще "избият" разходите по изработката и ще могат да създадат и следващ проект ... Просто така се започва. Току виж след няколко години да си имаме местната Pininfarina примерно :wink:

П.П. Боклука на София е обществено дело и там оправия няма да има. Но останалите частни производства, за наша радост, се организират от частни капитали с частни интереси към успеха на проектите и е съвсем друга работа... Същото е като да изхвърлиш фас на улицата, защото така и така е мръсно, но никога не би хвърлил фас на пода в хола си :wink:

stilko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stilko » Вто 10 апр 2007 22:59

Количката е добра! Стискам палци на момчетата от ТУ да се стигне до производство, за да не им отиде труда на вятъра. А за хората които говорят за детски оптимизъм ще кажа само да си задържат пенсионерския песимизъм за тях! Без мечти по-добре да вземем да мрем.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 10 апр 2007 23:01

stilko написа:Количката е добра! Стискам палци на момчетата от ТУ да се стигне до производство, за да не им отиде труда на вятъра. А за хората които говорят за детски оптимизъм ще кажа само да си задържат пенсионерския песимизъм за тях! Без мечти по-добре да вземем да мрем.

Труда им няма как да отиде на вятъра.. колкото и да е жалко .. тези хора никога няма да останат в България.. но поне успяха да направят нещо което няколко поколения неможаха. И най важното е че го показаха на всички .. включително и на света ..

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”