Toyata Yaris или Fiat Grande Punto???

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 10 апр 2007 15:26

musura написа:Някой сядал ли е на задната седалка на Ярис?

Аз съм пътувал с ярис до Белград и обратно. С още 3ма човека.

Не беше много комфортно, но не е като да неможе.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 10 апр 2007 17:11

Гацо Бацов написа:Не беше много комфортно, но не е като да неможе.

Аз като си нагласих седалката да ми е удобна (шофьорската) и отзад даже и дете неможеше да си пъхне крачето. Яриса е или за втора кола на жената, или за семейство без деца или най-много с едно, като ще се ползва предимно градско без пренасяне на колички и подобни "едрогабаритни" стоки :wink:

Пунтото е доста по-широко :idea:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 10 апр 2007 17:29

Пунтото е доста широчко. най голямата в класа си. хубаво върви и доста колици продадоха не само в Бг. до момента няма някви рекламации в сервиза :wink: първите бройки имаха проблем с кормилна рейка/сменяха я безплатно/. колата много си заслужава има промоция и цената е добра :wink:

Потребителски аватар
Commander_Keen
Автомобил: Golf 2
Двигател: RH 88 Auto
Контакти:

Мнениеот Commander_Keen » Вто 10 апр 2007 17:35

Пунто! Много мяза не Астон Мартин на пръв поглед :lol:

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Вто 10 апр 2007 18:53

Тойота, за Фиат не ща да чуя. :wink:

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Вто 10 апр 2007 19:05

Пунтото - Нищо, че е Фиат, постарали са се доста. Я ги заведи направо колежките да си изберат. Те жените по външен вид избират и по цвят :D

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Вто 10 апр 2007 19:08

за новото пунто се говори че е много добро (но все пак е Fiat), тойтата си е класа (но и тя не е правена в Япония). и все пак залагам на Toyota.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 10 апр 2007 19:50

Аз съм за гранде пунтото с едно мултиджетче дизелче.. много върви малко гори .. чиста работа а и фейса е супер..

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 10 апр 2007 19:52

golf 5 SDI е служебната кола....

от двете yarisa е по хубав...

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 10 апр 2007 20:52

Яриса като стане на 4-6 години и ще започнат проблемите с резервните части. И това не е японска сглобка. Има много голяма разлика между джапанските сглобки и изнесените. Яриса не се газифицира - материала на клапаните.
Карал съм бус Хиас -стана само на 2,5 млн км , но голям проблем с частите -няма , с доставка .Чакаш седмици наред. Качество съмнително.
Колата набор 85г .За първи път сменени шарнирни болтове 2004г на 2,2 млн км. След това смяна на 6-8 месеца, същото е положението и с кормилните накрайници. За дългите шарнири забрави няма , трябва цялата система с доставка за някой друг месец.
Ярис - малка и за мен грозна кола,за 2 човека и евентуално дребосък на задната седалка.
Гранде Пунто -евтини и налични резервни части, красив дизаин като всяка италианка.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 10 апр 2007 21:01

santo_trafficante написа:Пунтото е доста широчко. най голямата в класа си. хубаво върви и доста колици продадоха не само в Бг. до момента няма някви рекламации в сервиза :wink: първите бройки имаха проблем с кормилна рейка/сменяха я безплатно/. колата много си заслужава има промоция и цената е добра :wink:

Най-продаваната кола в Европа, четох някъде, ама колко е вярно.

Бай дъ уей:
Яриса изобщо не ме кефи и бих избрал 100% Гранде Пунто пред него нищо, че е италинаско, новата Корса също е добър избор (ново клио не ме радва), Съзуки Суйфт е мн.добра количка насочи се към някой от тях и заеби тоя Ярис.
КАчвах се в ярис и е супер злеее, само човек като му види колко дървен ключ са му направили и му става лошо, да не говорим, за централно разположение цифров дисплей, гадния скоростен лост тип патерица и като цяло футуристично недомисления интериор, а и не е евтино (а попринцип трябва :wink:, но на някой вносители така им е политиката)
Прави се във франция и няма нищо общо с япония, цена също изобщо не държи.
Мотора също изглежда злее на външен вид. :!:

Помисли си добре, моя избор би бил:
Сузуки Суифт, Корса, Пунто има и други които заслужават внимание.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 10 апр 2007 21:41

kris11 написа:Яриса като стане на 4-6 години и ще започнат проблемите с резервните части.

Това е служебна кола!!! Тя ако изкара 4-6 години без проблеми... :bowdown :bowdown :bowdown Обикновено след толкова години тези коли се бракуват, защото са си изкарали вече в пъти парите.

Относно частите... Много си в грешка!

В ТМ Ауто има всякакви части за тойота. Те продават и поддържат гаранционно и извънгаранционно доста автомобили, а много голям процент от тях са ярисите :idea: Лично имам наблюдения над една тойота селика, която беше 2рата внесена в БГ преди доста години и доста пъти катастрофира и все там е правена. Дори и да нямат нещо за този доста екзотичен за времето си модел - винаги се намираше!

Все пак когато се избира служебна кола не се гледа на първо място комфорта, а надежността, лесното обслужване и гаранцията!

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Вто 10 апр 2007 22:28

musura написа:
Гацо Бацов написа:Не беше много комфортно, но не е като да неможе.

Аз като си нагласих седалката да ми е удобна (шофьорската) и отзад даже и дете неможеше да си пъхне крачето. Яриса е или за втора кола на жената, или за семейство без деца или най-много с едно, като ще се ползва предимно градско без пренасяне на колички и подобни "едрогабаритни" стоки :wink:

Пунтото е доста по-широко :idea:

Колега, а случайно да знаеш, че задната седалка на Ярис-а се мести, за да освобождава място за пътуващите или увеличаване на багажното пространство!

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 10 апр 2007 22:31

И какво от това, ако се качи по-едър човек дори и в крайно положение да е задната седалка пак ще е тясно.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 10 апр 2007 22:35

neon написа:Колега, а случайно да знаеш, че задната седалка на Ярис-а се мести, за да освобождава място за пътуващите или увеличаване на багажното пространство!

Знам колега, ама пак няма място. За мен това е много добър избор, ако отзад няма да сядат хора. Те даже и задните врати са леко декоративни, сигурно са 50-60 см широки :wink:

niikoo_1 написа:И какво от това, ако се качи по-едър човек дори и в крайно положение да е задната седалка пак ще е тясно.

Абе неможеш да си пъхнеш краката, ако шофьора е по-едър :idea:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”