Въпрос за бензинова помпа
- Zoran
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Въпрос за бензинова помпа
Някой случайно да знае къде могат да ми замерят налягането на бензиновата помпа в София, в кой сервиз.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
лелле,много компететно мнение си дал.Иска човека да разбере колко му дава помпата.Кво лошо?Може да се е замърсила,което се чисти.Може да му се е затлачил резервоара?dj_nako написа:що бе колега за какво ти е да знаеш какво е налягането на помпата.ако не стига бенз до двигателя и си сигуррен че е от помпата я хвърляй и купувай нова.бенз.помпа трудно се ремонтира.
За тези неща както го пращаш човека да смени помпата,а на нея и няма нищо и пак му прави номера,кво ще го посъветваш

Иначе гледам специалист си

- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- Zoran
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
NovobranecGT написа:Преди да ходиш да ти мерят налягането, ще е хубаво да смениш горивния филтър(ако не е сменян няколко десетки хиляди километра).Добре е да се провери и цедката в резервоара, за която спомената колегата Лило и Стич
П.П.Ако не е тайна, би ли споменал какво ти е возилото и с какъв мотор е оборудвано
Значи горивния филтер то смених сега в събота и е чисто нов. Става въпрос за Голф2 1.8 пълна механична инжекция, 88год.
Преди 2-3седмици ми правеше номера като на по високи обороти ми придърпваше, все едно ми свършва бензина. Смених филтера горивния и махнах катализатора, като сложих резонатор и сега отшумя тоя проблем. Но помпата ми вие по странен начин и един майстор ми каза че било нормално да вие на моя модел и да съм си замерил какво налягане прави за да видя дали е читава.
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос за бензинова помпа
Zoran написа:Някой случайно да знае къде могат да ми замерят налягането на бензиновата помпа в София, в кой сервиз.
И все пак с какъв автомобил си?
Старите помпи са на мотора и са капсуловани и не подлежат на почистване и ремонт..... следва нова около 35-40 лв е

- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Zoran написа:NovobranecGT написа:Преди да ходиш да ти мерят налягането, ще е хубаво да смениш горивния филтър(ако не е сменян няколко десетки хиляди километра).Добре е да се провери и цедката в резервоара, за която спомената колегата Лило и Стич
П.П.Ако не е тайна, би ли споменал какво ти е возилото и с какъв мотор е оборудвано
Значи горивния филтер то смених сега в събота и е чисто нов. Става въпрос за Голф2 1.8 пълна механична инжекция, 88год.
Преди 2-3седмици ми правеше номера като на по високи обороти ми придърпваше, все едно ми свършва бензина. Смених филтера горивния и махнах катализатора, като сложих резонатор и сега отшумя тоя проблем. Но помпата ми вие по странен начин и един майстор ми каза че било нормално да вие на моя модел и да съм си замерил какво налягане прави за да видя дали е читава.
Ако ти е ниско налягането, колата ще пали трудно и няма да достига максимална скорост.За придърпването по-скоро прегледай запалителната система.
Като имаш желание да премериш налягането, го направи, не е хубаво да вие.Също така има начин да се измери и дебита.
- Zoran
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос за бензинова помпа
Tyno написа:Zoran написа:Някой случайно да знае къде могат да ми замерят налягането на бензиновата помпа в София, в кой сервиз.
И все пак с какъв автомобил си?
Старите помпи са на мотора и са капсуловани и не подлежат на почистване и ремонт..... следва нова около 35-40 лв е
Колега над твоя пост съм написал с каква кола съм. Помпата ми е отдоло под колата, като част от нея влиза в една пластмасова кутия.
- Zoran
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
NovobranecGT написа:Zoran написа:NovobranecGT написа:Преди да ходиш да ти мерят налягането, ще е хубаво да смениш горивния филтър(ако не е сменян няколко десетки хиляди километра).Добре е да се провери и цедката в резервоара, за която спомената колегата Лило и Стич
Ако ти е ниско налягането, колата ще пали трудно и няма да достига максимална скорост.За придърпването по-скоро прегледай запалителната система.
Като имаш желание да премериш налягането, го направи, не е хубаво да вие.Също така има начин да се измери и дебита.
Какво точно имаш в предвид да прегледам.

- Zoran
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Bobby_ написа::) налягането на горивото при К-джетроник и КЕ-джетроник е от особена важност!!! работя в сервиз и там мога да измеря налягането.... Помпата ако "вие" значи е на път да си отиде. Това не значи че тези дни ще спре... познавам хора които карат с шумни помпи с години.... шума е критерий за колко е използвана помпата а не за налягане. Вътре в помпата има лагери (които седят на ротора) които с течение на времето се разлабват и шумят. В помпата други елементи правят нялягането....
Колега благодаря, доколкото разбирам налягането според теб е ОК
Ще ми кажеш ли в кой сервиз и адрес. И колко кинти взимате за мерене на налягането.
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
колега,по принцип механичната инжекция е много по проста система от един карбуратор примерно.При нея един от важните фактори за да работи добре е налягането.Колата трябва да има две помпи.Едната ти е вътре в резервоара на сондата.Тя е подкачваща,а другата ти е под колата до горивния филтър.Тази ти е за налягането в системата.Тази помпа ако няма достатъчно дебит няма да има и необходимото налягане в системата.А как можеш сам да си провериш дебита на помпата мога да ти кажа.Ако те интересува чукни едно Л.С.
С каквото мога ще помогна.
Поздрави
С каквото мога ще помогна.
Поздрави
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”