Oтносно карането в ляво

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 13 апр 2007 10:51

Tyno написа:
Pichaga написа:вече отстъпвам на всички малоумници които са решили да си сменят лентите движа се плътно в дясно и си карам макс с 30
и си стигам пак навреме
де..а тъпата столица

Така има голям шанс някой да не те види и да те натресе отзад....

аз съм малък, но червен :lol:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пет 13 апр 2007 10:55

Аз сам шофиор, който пуска чакащи от 15 мин коли от десен път без предимство, но наай се дразня когато някой отзад ми набие клаксона що съм спрял или този който го пусна не ми каже едно благодаря.
Също спирам когато гледам пешеходец на тротоара как седи и чака да спрат колите за да мине по пътеката, и си чака ли чака............

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Пет 13 апр 2007 11:07

Незнам и аз каква е тази мания, онзи ден замалко да ВЛЕЗНА при една кака.

На сфетофара на интерперд 2 колони посока направо към парк хотел москва. Аз бях във лявата лента некуде 5-6 кола в колоната. До мен от дясно неква кака с джип ху*дай и тя 5-6 кола в коланата. Заднас мног народ.
Та светна зелено тръгват 2-те колони и нашта кака хоп пред мен , ма без мигачи без нищо. М/у мен и предната кола място за половин кола. Ма оназ аре у лево .
Нашраво си влизах в шофйорската и врата, хубаво че вече съм със летните и оспях да спра. Зад мен цялата колона на кучки и в лявата и дясната лента.

П.П. па не е и да е бързалата какта да завива на лево щото продължи на право

Последна промяна от Lizard на Пет 13 апр 2007 11:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 13 апр 2007 11:07

Tyno написа:Аз сам шофиор, който пуска чакащи от 15 мин коли от десен път без предимство, но наай се дразня когато някой отзад ми набие клаксона що съм спрял или този който го пусна не ми каже едно благодаря.
Също спирам когато гледам пешеходец на тротоара как седи и чака да спрат колите за да мине по пътеката, и си чака ли чака............

Е така един как щеше да отнесе едно лейтенандче....
На нашата пешеходна пътека, точно до блока, някакъв ПЕДЕРАСТ!!! (пиша го без извинение!) беше бъснал майка с количка. Жената в последния момент успяла да бутне количката напред, но тя не успяла да избяга. Няколко дни била в кома, пиеше за нея в бг-мамма-та. Не знам накрая дали оживя, но резултата беше че 1 седмица... една нищо и никаква нищожна седмичка... на тази пешеходна пътека винаги имаше патрулка и полицай.
Та прибирам се от работа, гледам, един ТИР спрял, виждам, че и сенки на хора се мяркат отпред. Намалям и тъй като нямам видимост, спирам. След мен обаче един малоумник, явно бързащ, ако се съди по рева на малолитражката му, се залюти, разсвири... и в дясна лента, газ! и... добре, че полицайчето, дето се подаде преди бабата с пазарските чанти, за да види кой свири беше доста пъргав!
Аман от идиоти!

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пет 13 апр 2007 11:11

radotom написа:
Tyno написа:Аз сам шофиор, който пуска чакащи от 15 мин коли от десен път без предимство, но наай се дразня когато някой отзад ми набие клаксона що съм спрял или този който го пусна не ми каже едно благодаря.

Е така един как щеше да отнесе едно лейтенандче....
На нашата пешеходна пътека, точно до блока, някакъв ПЕДЕРАСТ!!! (пиша го без извинение!) беше бъснал майка с количка. Жената в последния момент успяла да бутне количката напред, но тя не успяла да избяга. Няколко дни била в кома, пиеше за нея в бг-мамма-та. Не знам накрая дали оживя, но резултата беше че 1 седмица... една нищо и никаква нищожна седмичка... на тази пешеходна пътека винаги имаше патрулка и полицай.
Та прибирам се от работа, гледам, един ТИР спрял, виждам, че и сенки на хора се мяркат отпред. Намалям и тъй като нямам видимост, спирам. След мен обаче един малоумник, явно бързащ, ако се съди по рева на малолитражката му, се залюти, разсвири... и в дясна лента, газ! и... добре, че полицайчето, дето се подаде преди бабата с пазарските чанти, за да види кой свири беше доста пъргав!
Аман от идиоти!

Затова се кара с 30 и спирачките се натискат доста преди пешеходната пътека... ;)

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Re: Oтносно карането в ляво

Мнениеот Tishku » Пет 13 апр 2007 11:16

Гацо Бацов написа:
Tishku написа:
Гацо Бацов написа:
scuba написа:
Гацо Бацов написа:
scuba написа:деба и простото население деба...

къси-дълги-къси-дълги - клаксон-дискотека! Минаваш от дясно, псуваш! Закачаш я леко със задния ляв ръб на бронята докато я изпреварваш. И така!

Не тва начина бе. Не е ли по-лесно да се научат да карат в дясно?

Не. Тва дето съм го описал един приятел го направи с моя голф на един дето караше в ляво. Оня после доста дълго ни гони. нещо май беше недоволен от удара. mhihi

Дали е същия тоя приятел който караше голфа ти доста време :roll:

баш той.

Той е откачен, мен при него много ме беше страх да се возя... Такива изпреварвания никъде не съм виждал... :horror: :horror:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 13 апр 2007 11:17

Tyno написа:Затова се кара с 30 и спирачките се натискат доста преди пешеходната пътека... ;)

Е чак с 30 не карам, ама жена ми винаги се е цупела аз ли съм бил най-добричкия, че все давам път на другите...

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пет 13 апр 2007 11:32

radotom написа:
Tyno написа:Затова се кара с 30 и спирачките се натискат доста преди пешеходната пътека... ;)

Е чак с 30 не карам, ама жена ми винаги се е цупела аз ли съм бил най-добричкия, че все давам път на другите...

Позната история, като охлабиш пък педала... "за къде се разбърза"
:)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 13 апр 2007 11:39

че си карам де си искам..и с колкот си сакам бавно..
щом закона ми го позволява.!
който бърза да ме прескача...

и в десно не карам, че има много дупки, шахти, и разни паркирали неправилно возила.

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Пет 13 апр 2007 12:04

scuba написа:По закон, движението трябва да става в най-ДЯСНАТА свободна лента...

Не познаваш закона човече!
К'во ви става? На фона на случващото се по пътищата напоследък, да пускате подобни теми.

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Пет 13 апр 2007 14:11

Да си карат, където си искат, аз си ги изпреварвам от където си искам като бързам. По-лошото е, че при това супер натоварено и задръстено движение при преминаването на светофари е пълно с охлюви, които тръгват 5 секунди след предния, баааавно, спокооооойно, минават на жълто и дреме им на гъза те са си минали, а отзад колоната излиза на предното кръстовище понеже минават по 2 коли на зелено.

А иначе и аз си карам в ляво, понеже в дясно е лунната пътека, но като видя няокй, който бърза го пускам и пак се връщам.

ПРОСТО ХОРАТА ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧАТ, ЧЕ НЕ СА САМИ НА ПЪТЯ И ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С ДРУГИТЕ, А НЕ НА ЦАРИГРАДСКО ДА КАРА С 60 КМ/Ч И АЗ СВЕТКАМ,СВИРЯ,МАХАМ
И НИКВА РЕАКЦИЯ! ОГЛЕДАЛОТО НЕ Е САМО ЗА ГРИМИРАНЕ! :evil:

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Пет 13 апр 2007 15:08

Nadya_ написа:.. а най- веселия момент е като те "резнат" от Уево по релсите, през дупките и им изпопадат тасовете по платното.. mhihi mhihi mhihi

Ломското е класика.... :twisted:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 13 апр 2007 15:40

Много мразя обаче когато изпреварвам и то с голяма скорост, някой да ми се лепне отзад и да прави дискотека.Това е предпоставка за ПТП тъй катоако съм по сдухан мога в бирзината да се прибера да засека изпреварвания.В този случай обикновено правя блокаж на досадника.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пет 13 апр 2007 15:47

много нерваци у тоя форум, ей....
някой като бърза и иска да кара с превишена скорост, да го прави НЯКЪДЕ КЪДЕТО НЯМА ДВИЖЕНИЕ

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 13 апр 2007 20:05

kossel написа:
scuba написа:Не знам каква е тая идиотска мода, да се кара в ЛЯВАТА лента. Не зависимо с каква скорост карат идиотите - важното е да си " у леу". Неска една крава ми се тътри в ляво с 30-40 км/ч. Е как после да не направя нарушение, като я резна от дясно. ПРОТИВ това съм, но те просто не ми оставят друга възможност да карам. И за съжеление това не е изолиран случай. От дълго време ги гледам да карат по този начин. Мода ли е, гьонсуратлък ли е не знам. Ама някой ден, че ми избият чивиите и не знам кво ще направя. По закон, движението трябва да става в най-ДЯСНАТА свободна лента. Лявата е за изпреварване... А те ми се мъкнат в лявата с 30 км... деба и простото население деба...

Можеш спокойно да 'изпревариш' в дясната лента .... това не е изпрверване според закона защото всеки се движи в неговата лента. прочети какво точно се казва за изпреварването в закона !

Правилния отговор :idea:

Според закона за движение по пътищата, в населени места е разрешено движението в която и да е лента, когато пътя е с повече от едно платно и се движи над 30 км/ч. (в смисъл че мотокар или трактор се движат задължително в най-дясната лента, останалите имат избор).

"Изпреварването" от дясно, всъщност не се води изпреварване. Просто е "промяна на платното за движение" :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”