...........
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...........
...............
Последна промяна от tyo на Вто 29 май 2007 19:06, променено общо 1 път.
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Това е клапан за налягане ( не мога да разбера обаче за ниско или високо ).Предполагам не ти пуска климатика.Причината може и да не е от него, а да е от липса на фреон.Първо провери дали има фреон в системата и тогава се насочи към него.
Нов ... има, но цената гаранция няма да ти хареса ( около 100 лв. е мисля, ако не и повече ).Втора утпотреба сигурно ще го намериш, но там гаранция няма колко ще работи.
Нов ... има, но цената гаранция няма да ти хареса ( около 100 лв. е мисля, ако не и повече ).Втора утпотреба сигурно ще го намериш, но там гаранция няма колко ще работи.
- zdravko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bobcho написа:Това е клапан за налягане ( не мога да разбера обаче за ниско или високо ).Предполагам не ти пуска климатика.Причината може и да не е от него, а да е от липса на фреон.Първо провери дали има фреон в системата и тогава се насочи към него.
Да вметна и аз един въпрос - на мен климатика ми работи, но не се включва перката отпред ИЗОБЩО. Дали е възможно да е от същата "джаджа", че като гледах ел.схемата, май оттам би трабвало да минава веригата на вентилатора?
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Е , нормално защитната част на пресостата работи, като разкрие, че налягането е по високо от около 26 - 28 бара откача компресора, за да не стане на салата , т. е това значи, че е нормално включено винаги когато налягането е по ниско - т. е колата си седи или работи нормално ...... другата част - за вентилатора е нормално изключена , защото е регулиран така, че когато налягането прехвърли определена стойност ( зависи отчасти и от фреона ) принудително запуска вентилатора или допълнителен такъв , за да осигури нормалнна кондензация,,,,, работи ли климата в топло време обикновенно е включен .... оффф ама че го обясних и аз ...добре че имам някакво понятие , да си го разбера сам 

- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...........
.............
Последна промяна от tyo на Вто 29 май 2007 19:18, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tyo написа:bobcho написа:Първо провери дали има фреон в системата и тогава се насочи към него.
Системата е заредена с фреон (R12)juve написа:на високо колега .... ясно се вижда , че е на тънката тръба....... .... а бе това не беше ли двусекционния пресостат за вентилатора и защитния за високо налягане ?
Имам проблем с управлението. Не стига ток до компресораКогато го включим "директно" изчатква(включва) компресора и само за секунди в купето става "арктически"студ. Иначе на буксата на този двусекционен пресостат като се закъси включва втората степен на вентилатора.
Съмнява ме, че бутона на климатика е дал фира
Моя проблем е същия! Климатроника ту работи ту не. Когато неработи на кабелите към компресора няма ток, предполагам че ако го включа директно както tyo ще заработи. Идеи ?
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Идеи ?
Идеята е, че това става само за проверка на компресора - за съвсем кратко време.... за да се изключи проблем с ел . съединителя и евентуално компресора и фреона , но това не е нещо повече от диагностика - не се ебавай с компресорите - много са отмъстителни и подло бъркат в джоба при лошо отношение и настроение .....