Интересно сваляне на 4-те ел. стъкла от ключалката.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mitkobombata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Интересно сваляне на 4-те ел. стъкла от ключалката.

Мнениеот mitkobombata » Пон 12 мар 2007 13:33

Та преди няколко месеца бяхме в една автокъща и 1 приятел дойде и споредли какво е чул. и решихме да пробваме. Така отидохме до голфа който е афт мотор гт и има 4-тири ел стъкла. Той каза когато колата е заключена и стъклата са дигнати триябва със ключа да заключа или откюча колата като задържа 5-10 секунди като съм завъртял ключа. т.е да него връжам във обратна позиция. и тогава познайте какво стана 4-тирете стъкла на голфа почнаха да слизат на долу. незнам при кой модели точно го има това и може би е екстра на алармата ако някой иска може да пробва и да споредли дали при него стъклата слизат на долу. за съжаление после несе дигат съми . триябва от алармата или от ключето.

може темата да не е за тука както прецените може да я преместите.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пон 12 мар 2007 13:42

Това ти е функция на комфорт модула,заводски враден в колата!Трябва да можеш и да ги сваляш и да ги вдигаш от бравата :idea:

Потребителски аватар
ShafT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Интересно сваляне на 4-те ел. стъкла от ключалката.

Мнениеот ShafT » Пон 12 мар 2007 15:18

mitkobombata написа:...за съжаление после несе дигат съми . триябва от алармата или от ключето.

може темата да не е за тука както прецените може да я преместите.

Вдигат се сами по същия начин, заключваш с ключа и го задържаш докато не се вдигнат. :wink:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 12 мар 2007 20:07

А на тези с дистанционно отключване от ключа, трябва да става също с продължително задържане на копчето за отваряне/затваряне :wink:

kuki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kuki » Чет 12 апр 2007 0:51

еми да,като имаш ел.пакет и централно,то когато си заключваш колата от алармата се затварят стъклата и шибидаха ,ако е ел.и той(става въпрос ако са отворени ,при натискане на копчето на алармата)

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 12 апр 2007 1:20

dobrinb написа:А на тези с дистанционно отключване от ключа, трябва да става също с продължително задържане на копчето за отваряне/затваряне :wink:
само при коли след 2001 г

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Чет 12 апр 2007 7:30

niks76 написа:
dobrinb написа:А на тези с дистанционно отключване от ключа, трябва да става също с продължително задържане на копчето за отваряне/затваряне :wink:

Или ако ти го закачат към алармата, както при мен.

Потребителски аватар
kalinveliki
Автомобил: VW T4
Двигател: 2.4D
Контакти:

Мнениеот kalinveliki » Чет 12 апр 2007 22:53

това е супер екстра!

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Пет 13 апр 2007 10:17

Veso101 написа:
niks76 написа:

Или ако ти го закачат към алармата, както при мен.

или ако си го направиш сам - както ще стане при мен .... м/у другото това не е екстра на комфорт модула а си е стандарт за ел. стъклата според мен ... ако рагледате схемата на ел.стъклата на голф 3 ще видите, че позиция заключване и отключване (пин 1 и 3 на бутона в ключалката) са директно свързани с моторчето за ел. стъкла в точки 8 и 14 (от 15 пиновият жак към моторчето). Двете се свързват също и с алармата. А комфорт модула е връзан с шибидаха и с моторчета за ел. стъклата на пин 2 в моторчетата за ел.стъкла - предполагам за автоматично вдигане до горе при заключване... най-общо на база схемите предполагам, че всеки голф с ел.стъкла и правилно вързана инсталация трябва да може да сваля/вдига стъклата при продължително задържане на копчето на алармат или продължително завъртане на ключа дори и да няма комфорт модул ... а самият комфорт модул да ти дава пълно затваряне на стъклата при еднократно натискане

...в тази връзка .... някой специалист да каже ... дали може да се направи следното .... понеже нямам комфорт модул да пренасоча връзката към схемичка и от там към ключа на вратата ... целта на схемичката ще е при продължителен контакт на позиция заключване да пренасочва тока към пин 14 (за плавно вдигане на ел.стъклата ... а може и това да е пин 8 един от двата е), а при еднократно (по-кратко) натискане на алармата или еднократно заключване да ми вдига стъклата догоре автоматично - т.е да пренасочва потока към пин 2.

какво мислите ?

Потребителски аватар
ElitE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ElitE » Нед 15 апр 2007 7:16

kalinveliki написа:това е супер екстра!

не е чак толкова яко...мен така ми лепнаха ЦД-то :evil: без да се пусне алармата без нищо

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 15 апр 2007 7:46

ElitE написа:
kalinveliki написа:това е супер екстра!

не е чак толкова яко...мен така ми лепнаха ЦД-то :evil: без да се пусне алармата без нищо

хаха, и как стана точно, че ми е много интересно?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 15 апр 2007 8:37

Моного лесно става колега като се намокри комфорт модула (един порядъчен дъждец) и си готов слизаш долу виждаш си колата :shock :shocked

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 15 апр 2007 9:15

znainainai написа:Моного лесно става колега като се намокри комфорт модула (един порядъчен дъждец) и си готов слизаш долу виждаш си колата :shock :shocked

я ми кажи кое мокри повече-автомивка или дъжд?
що па не ми се е случвало до сега?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 15 апр 2007 9:40

Пожелавам ти да не ти се случва че е много гадно :!:

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Нед 15 апр 2007 10:49

И при мене е така :) със алармата мога да ги смъкна с около 4-5 пръста на долу.. с ключа ги вдигам и смъквам и с алармата ги дигам :) Но понеже имам проблем с ел пакета ... на предно дясно стъкло и задно ляво ... се дигат на степени ии .. се сещате че не ползвам тая екстра.. само като е смъкнато стъклото на шофьора заключвам с алармата и се дига :) готино е ... има го като модул към алармите но незнам дали за всички става за 2 стъкла го бях гледал някъде ~65 lv а за 4-те ~80 нещо такова не съм много сигурен :) :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”