Проблем с динамичността на мотора.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с динамичността на мотора.

Мнениеот Stenly » Нед 15 апр 2007 21:17

Здравейте колеги,отскоро се появи следния проблем: Като подам рязко газ на място,двигателя бавно вдига обороти и после бавно ги сваля и следователно колата е и по мудна (пасат РП) Четох теми че за Бавното сваляне на оборотите и ламбда сондата може да се е развалила но не съм сигурен дали е само това.Струва ли си да ходя на диагностика или само ще си дам парите?

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Вто 17 апр 2007 14:25

При 1.8 Mi не мисля,че ламбда сондата играе чак такава важна роля.По скоро в твоя случай е добре да си видиш центровката как е.При мен след като бъзиках нещо по ангренажа изгуби центровка и до 3000 об./мин. вдигаше обороти супер бавно,а след това забиваше .След като един приятел ми бутна малко центровката на предварение,колата буквално се преобрази и сега вдига обороти с лекота и се двоумя дали изобщо да я карам на диагностика да я проверяват и да и правят отново центровка.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 17 апр 2007 17:33

Възможно е стъпковото моторче да задържа :) :idea:

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 17 апр 2007 18:20

Земи иди да те преслушат да не би дросела да се ебава нещо,Датчик на дроселовата клапа може би.

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Вто 17 апр 2007 20:37

Да точно за датчиците искам да ида на диагностика защото те ме навяват към това решение.Иначе пробвах отдавна с предварението но дори да вдига или сваля обороти като въртя делкото,като подам газ пак имам закъснение при вдигане и сваляне на обороти.Мерси за отговорите:)

Върни се в “Passat”