Roberta написа:Имам и не смятам да го махам

zfa159 написа:Доколко се гледа да оцелееш при тоновете пластмаса,която заляга във всеки по-нов модел е мнооого относително.Гледа се основно печалбата а идеята със спирането на по-старите автомобили е че повечето хора си изкарват хляба с тези коли и тъй като нямат пари за нова искат-не искат ще си плащат дивите данъци.
Отделно ако колата е на газ наистина трябва да е много по-нисък данъка и няма да се учудя ако почнат на бензинопровода да слагат кранче и да се пломибра като спрян радиатор за да не си караш на бензин.....![]()
Това с вредните емисии са глупости - когато градския транспорт си спре бангиите на по 300 години тогава аз пак няма да си спра колата.Щом един автобус на 2 пъти мойте години може да се движи из града и забележете да вози хора (по 50, по 100 души) и само защото е на алтернативно гориво защо една лека кола да е по-опасна и по-вредна от него?
Според мен трябва да се гледа техническото състояние на колата а не на колко е години и т.н. глупости защото повечето таксита са в пъти по-разбити от всичките коли тук във форума взети заедно а са на по 2-3 години....това не ги ли прави много по-опасни и неекологични от нашите?....ама никой не го мисли така защото старите коли не са никак малко и данъците от тях биха били в огромни размери на година.....
Колкото спряха трабант-ите толкова ще спрат и лади-те от 73-та и каруците из центъра и старите автобуси и нашите колички.Аз честно казано бих си плащал и пак да си карам старата кола добре поддържана защото новите според мен са много по-несигурни и технически недизпипани (независимо от марка,модел и т.н.) заради ниското качество на материалите,влагани по тях.
Един мой колега нправи следното изказване след като се вози малко командировка с мен и един от служебните пасат-и :
"За какво хората се хабят да измислят огормни двигатели и всякакви простотии по колите след като един стар Пасат на 19 години и повече 340 000км си върви със 170км/час и харчи 10/100 газ и си върши идеална работа".
Аз досега не съм чул някой по-нов модел кола да е по-добър от стария.....лизинговите коли във фирмата дето взехме не могат да стъпят на пътя за повече от 1000км и пак гаранционен ремонт и чакаш като идиот 2 месеца да я оправят и след седмица пак там..... не сме си купили нови коли да ни седят по сервизите и да ходим с градския транспорт.......
gr_kanev написа:pacoboy написа:Докато се наложи да слагам катализатор ще съм с нова кола
Дай Боже всекиму !
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: PlamenDimitrov1, Zdravkov94 и 53 госта