ЕС налага ограничения на употребявани автомобили!!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Имате ли катализатор?

Да
75
49%
Не
79
51%

Общо гласове: 154
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 17 апр 2007 22:26

Roberta написа:Имам и не смятам да го махам :wink:

:да:

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Вто 17 апр 2007 22:28

Аз имам ама ми казаха,че ако го махнем съм можел да занижим стойностите mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 17 апр 2007 22:39

Доколко се гледа да оцелееш при тоновете пластмаса,която заляга във всеки по-нов модел е мнооого относително.Гледа се основно печалбата а идеята със спирането на по-старите автомобили е че повечето хора си изкарват хляба с тези коли и тъй като нямат пари за нова искат-не искат ще си плащат дивите данъци.
Отделно ако колата е на газ наистина трябва да е много по-нисък данъка и няма да се учудя ако почнат на бензинопровода да слагат кранче и да се пломибра като спрян радиатор за да не си караш на бензин..... :lol:
Това с вредните емисии са глупости - когато градския транспорт си спре бангиите на по 300 години тогава аз пак няма да си спра колата.Щом един автобус на 2 пъти мойте години може да се движи из града и забележете да вози хора (по 50, по 100 души) и само защото е на алтернативно гориво защо една лека кола да е по-опасна и по-вредна от него?
Според мен трябва да се гледа техническото състояние на колата а не на колко е години и т.н. глупости защото повечето таксита са в пъти по-разбити от всичките коли тук във форума взети заедно а са на по 2-3 години....това не ги ли прави много по-опасни и неекологични от нашите?....ама никой не го мисли така защото старите коли не са никак малко и данъците от тях биха били в огромни размери на година.....
Колкото спряха трабант-ите толкова ще спрат и лади-те от 73-та и каруците из центъра и старите автобуси и нашите колички.Аз честно казано бих си плащал и пак да си карам старата кола добре поддържана защото новите според мен са много по-несигурни и технически недизпипани (независимо от марка,модел и т.н.) заради ниското качество на материалите,влагани по тях.
Един мой колега нправи следното изказване след като се вози малко командировка с мен и един от служебните пасат-и :
"За какво хората се хабят да измислят огормни двигатели и всякакви простотии по колите след като един стар Пасат на 19 години и повече 340 000км си върви със 170км/час и харчи 10/100 газ и си върши идеална работа".
Аз досега не съм чул някой по-нов модел кола да е по-добър от стария.....лизинговите коли във фирмата дето взехме не могат да стъпят на пътя за повече от 1000км и пак гаранционен ремонт и чакаш като идиот 2 месеца да я оправят и след седмица пак там..... не сме си купили нови коли да ни седят по сервизите и да ходим с градския транспорт.......

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 17 апр 2007 22:44

zfa159 написа:Доколко се гледа да оцелееш при тоновете пластмаса,която заляга във всеки по-нов модел е мнооого относително.Гледа се основно печалбата а идеята със спирането на по-старите автомобили е че повечето хора си изкарват хляба с тези коли и тъй като нямат пари за нова искат-не искат ще си плащат дивите данъци.
Отделно ако колата е на газ наистина трябва да е много по-нисък данъка и няма да се учудя ако почнат на бензинопровода да слагат кранче и да се пломибра като спрян радиатор за да не си караш на бензин..... :lol:
Това с вредните емисии са глупости - когато градския транспорт си спре бангиите на по 300 години тогава аз пак няма да си спра колата.Щом един автобус на 2 пъти мойте години може да се движи из града и забележете да вози хора (по 50, по 100 души) и само защото е на алтернативно гориво защо една лека кола да е по-опасна и по-вредна от него?
Според мен трябва да се гледа техническото състояние на колата а не на колко е години и т.н. глупости защото повечето таксита са в пъти по-разбити от всичките коли тук във форума взети заедно а са на по 2-3 години....това не ги ли прави много по-опасни и неекологични от нашите?....ама никой не го мисли така защото старите коли не са никак малко и данъците от тях биха били в огромни размери на година.....
Колкото спряха трабант-ите толкова ще спрат и лади-те от 73-та и каруците из центъра и старите автобуси и нашите колички.Аз честно казано бих си плащал и пак да си карам старата кола добре поддържана защото новите според мен са много по-несигурни и технически недизпипани (независимо от марка,модел и т.н.) заради ниското качество на материалите,влагани по тях.
Един мой колега нправи следното изказване след като се вози малко командировка с мен и един от служебните пасат-и :
"За какво хората се хабят да измислят огормни двигатели и всякакви простотии по колите след като един стар Пасат на 19 години и повече 340 000км си върви със 170км/час и харчи 10/100 газ и си върши идеална работа".
Аз досега не съм чул някой по-нов модел кола да е по-добър от стария.....лизинговите коли във фирмата дето взехме не могат да стъпят на пътя за повече от 1000км и пак гаранционен ремонт и чакаш като идиот 2 месеца да я оправят и след седмица пак там..... не сме си купили нови коли да ни седят по сервизите и да ходим с градския транспорт.......

Напълно те подкрепям колега!!!
Но ако стане така едвали ще ни цепят бъсма....

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Вто 17 апр 2007 23:05

Докато се наложи да слагам катализатор ще съм с нова кола 8)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 17 апр 2007 23:07

pacoboy написа:Докато се наложи да слагам катализатор ще съм с нова кола 8)

Дай Боже всекиму ! :bishop

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Вто 17 апр 2007 23:10

gr_kanev написа:
pacoboy написа:Докато се наложи да слагам катализатор ще съм с нова кола 8)

Дай Боже всекиму ! :bishop

Мисалта ми беше ,че ще мине доста време докато влезе в сила,а и да влезе, още колко докато се упражни,сега 30лв при познати и газ само с талон.
Прегледа добре,но полицайте да не земат да мерят че .....
:oops:

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Вто 17 апр 2007 23:14

Roberta написа:Имам и не смятам да го махам :wink:

Махнал съм го(беше задръстен,яко),и не смятам да слагам(засега) :!:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 18 апр 2007 7:43

имам си :wink: че и бачка :D

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Сря 18 апр 2007 7:58

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Нед 23 яну 2011 12:36, променено общо 1 път.

Mar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mar » Сря 18 апр 2007 8:11

Ето още по темата - идеи за София :evil:
http://dnes.dir.bg/2007/04/18/news1586009.html

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 18 апр 2007 8:22

Пак някой си мисли, че на траби за 50 лева някой ще сложи катализатор който пък струвал 1000 лева.Незнам дали са толкова пари, но за цифри към 500 лева съм чувал.
Интересното е че моя катализатор беше свършил курсовете и му реших проблема с една щанга, но като минавах на преглед не ми казаха че имам проблем с газовете.Дали газоанализатора е бил бахтисан или нещо друго - незнам!
П.С Преглед си минах в СБА по законния начи.

Потребителски аватар
mx3333
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mx3333 » Сря 18 апр 2007 8:42

Разправяха ми че в Белгия масово си карат стари коли на 10-15 години. И там нещо данъците ги измъчвали. Тъй че щом там си правят сметката хората, какво остава ние изведнъж да изхвърлим всичко и да минем на нови. Би било пълен хаос, а в ЕС поне мислят малко повече отколкото нашите.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 18 апр 2007 8:44

То докато научат катаджиите да работят с газ анализ и ги оборудват с преносими газ анализатори отдавна ще има евро 16 :).Иначе и да мерят на пътя като караме на газ анализатора няма и да разбере че мери вредни емисии а повечето коли нямат екстрата бензин от доста време.
Според мен при добре работеща запалителна система и свестна центровка на двигателя вредните емисии и без катализатора ще са в нормата.
Бях чел някъде,че ако не греша в Америка ако колата ти отговаря на заводските си изисквания за вредни емисии независимо какви са настоящите норми имаш право да си я караш.Гарантирам ви че 99% от колите ни отговарят в пъти по-добре не заводските данни за вредни емисии най-малкото защото заводски на пасат и мерцедес дават зверски цифри за разход на масло на 100км (не помня колко точно ама беше много голяма цифра).

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Сря 18 апр 2007 9:32

Аз се замислих по темата за катализатор щото съм без и се чудя какво мислите за това :
http://emk-33.com/www/index.php?option= ... Itemid=129

Ако се наложи наистина да слагаме катализатори тези, които предлагат в Ем комплект заслужават ли си и има ли смисъл да се бърза да се слага? Не разбрах в сила ли е такъв закон или още е проекто-закон? Има логика цялата работа ама на нас просто ни се сервираха хиляди глупости на куп откакто сме член на ЕС и ни идват в повече тия щуротии. Иначе какво лошо има да дишаме малко по чист въздух? :roll:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”