Моите първи спомени за лудории почват още от 3-годишен. Тогава живеехме с братовчед ми. От малък си падам пироман, и веднъж гледам на масата един кибрит. Реших "да си запалим огън", братовчед ми одобри идеята, и след малко табуретката беше в пламъци, а ние обикаляхме около "огъня" и се радвахме

По едно време дойде баща му, и за огромно наше учудване ни отмъкна "огъня" и го занесе бегом на терасата

Много се чудих защо не ни се кара, докато преди няколко години разбрах, че си помислил, че табуретката се била запалила сама от печката с реотани.
Друг спомен пак от това време - влизам аз в пералнята - Перла 04 (страшна работа), сядам в барабана да се люлея. По едно време идва братовчед ми, вижда ме вътре и решава да ме "изпере" - затваря пералнята, и вече почва да сипва прах за пране. Добре, че дойде кака, че сега можеше и да не пиша
Като по-голям не се разделях с прашката, доста керемиди и прозорци съм потрошил (естествено, не нарочно, аз какво да направя, че зад врабчето примерно е имало прозорец, и точно преди камъка да го отнесе, то е изхвърчало?!), но още помня как веднъж с още 2-ма приятели накривихме капаците на 10-на коли в квартала, били сме на 6-7г. Беше по времето, когато имаше само москвичи, лади, волги и запорожци. Бяхме седнали на капака на една ЗАЗ-ка, и си лафехме. После се преместихме на един Москал, и... капака хлътна

. На ЗАЗката не хлътна, а на Москала - хлътна. Стори ни се странно, и решихме да проверим колко са здрави ламарините и на останалите коли. След малко вече се катерехме по една Волга, и скачахме от нея на земята. Явно не беше толкова здрава, колкото изглеждаше на пръв поглед
По едно време дойде един 'батко' (ко прайте ве, зайци?), и реши да ни покаже един "номер" - 2-3 коли се озоваха с картофи в ауспуха. Както се забавлявахме, по едно време дойдоха баща ми и бащата на братчеда, видимо ядосани от нещо (тогава изобщо не разбрах защо се ядосани). Оказа се, че един съсед ни видял... Резултата - по един бой и няколко часа наказани затворени долу в мазетата, всеки в отделно и на тъмно.
М/у другото, москвича на съседа беше чисто нова 12-ца, червена, на 2 седмици, а човека кой знае колко е чакал ред за нея. Още си го пази, а първите му драскотини по багажника са наше дело...