G60 срещу Sedici

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 19 апр 2007 20:55

Не ми е ясно що сравнявате атмосферка със компресорна кола...
Що не сравнявате да речем с Бета Волумекс да ви видим Г60-ките тогава? :D

Не че нещо против ВАГ групата , ама момчета , осъзнайте се , Фолксвагените не са нито най-бързите , нито най-здравите коли :)
Сравнявайте коли в еднакъв клас и приблизително еднакви тегла , както и предавателен/ни мост/ове.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 19 апр 2007 20:58

The_Machine написа:Не ми е ясно що сравнявате атмосферка със компресорна кола...
Що не сравнявате да речем с Бета Волумекс да ви видим Г60-ките тогава? :D

Не че нещо против ВАГ групата , ама момчета , осъзнайте се , Фолксвагените не са нито най-бързите , нито най-здравите коли :)
Сравнявайте коли в еднакъв клас и приблизително еднакви тегла , както и предавателен/ни мост/ове.

Това е ясно, важното е да има храна :lol:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 19 апр 2007 21:11

The_Machine написа:Фолксвагените не са нито най-бързите , нито най-здравите коли :)

В случая Fiat VS VW са по-бързи. Типо VS Golf2 и Bravo VS Golf3 и в двата случая голфчетата са по-добри, при приблизително еднакви коне и килограми :wink:

Потребителски аватар
oHua
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oHua » Чет 19 апр 2007 21:46

scirocco gt написа:
oHua написа:
POLO_SPORT написа:Ако си на мнение, че КР върви повече от Г60, няма смисъл от коментар...

Аз мисля,че КР върви повече от корадо или пасат с ПГ мотор.По тежки са.Ако е голф Г60 не знам,не съм се дърпал с такъв.

Спри да го мислиш :D

Не мога.
П.П.Ако тоя пич се навие пак да се пуснем,ще сложа някой да снима,и ще ти пратя клипчето.Компресорен сектант. :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
K_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот K_Power » Чет 19 апр 2007 22:24

oHua написа:
scirocco gt написа:
oHua написа:
POLO_SPORT написа:Ако си на мнение, че КР върви повече от Г60, няма смисъл от коментар...

Аз мисля,че КР върви повече от корадо или пасат с ПГ мотор.По тежки са.Ако е голф Г60 не знам,не съм се дърпал с такъв.

Спри да го мислиш :D

Не мога.
П.П.Ако тоя пич се навие пак да се пуснем,ще сложа някой да снима,и ще ти пратя клипчето.Компресорен сектант. :lol: :lol: :lol: :lol:

Незнам Корадото колко е по-тежко, то е Голф 2 отдолу, така че какво му е по-тежкото незнам! А относно дали Фолксвагените са най-бързите или най-здравите! Най-бърза ... това е ... много общо изказване, една може да е бърза, друга може да е бавна, един може да отпуска съединител, един не ... трети има гуми, втори няма гуми, четвърти на трети цилиндър има 3 бар компресия, друг пък има 12 бара! Всяка кола може да се тунингова, работата е там, че Фолксваген са едни от най-тунингованите автомобили! Имат достатъчно успехи в спорта, първият автомобил световен шампион в група А, Фолксваген Голф 2 1986 година, преди това имат доста успехи с Ауди в световния рали-шампионат имат и много успехи в пистовите състезания! Сега имат прекрасни успехи с дизели в крос-кънтри шампионата и отново в пистовите състезания! За здравина ... ми съжалявам много, Фиат, Форд може всеки един да си ги потърка отзад! Имат достатъчно успехи и достатъчно награди, най-продфаван автомобил и т.н. ... просто толкова успехи колкото има Фолксваген ... ми малко фирми могат да се похвалят! Може да не са най-здравите, но са едни от тях! А за бързината ... 1400 кубика 170 коня ... 7,2 литра разход .... супер ... факт!!! От европейските прозиводители не отстъпва нито на БМВ, нито на Мерцедес, нито на Пежо-Ситроен групата!

pugsy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pugsy » Чет 19 апр 2007 23:38

musura написа:
The_Machine написа:Фолксвагените не са нито най-бързите , нито най-здравите коли :)

В случая Fiat VS VW са по-бързи. Типо VS Golf2 и Bravo VS Golf3 и в двата случая голфчетата са по-добри, при приблизително еднакви коне и килограми :wink:

защо
Типо VS Golf2
и
Bravo VS Golf3

може типо VS G3

както писах по горе,приятел си купи абф,дърпам го 1 кола,с кр засега не съм се пускамл,но на бояна типо седичи бие кр с 1-2 коли като голфа е мнооого олекотен,няма дори и прозорци,виждал съм кр който да бие седичи,лично според мен си е до кола и шофер

Потребителски аватар
Vextor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vextor » Чет 19 апр 2007 23:50

pugsy написа:
musura написа:

защо
Типо VS Golf2
и
Bravo VS Golf3

може типо VS G3

както писах по горе,приятел си купи абф,дърпам го 1 кола,с кр засега не съм се пускамл,но на бояна типо седичи бие кр с 1-2 коли като голфа е мнооого олекотен,няма дори и прозорци,виждал съм кр който да бие седичи,лично според мен си е до кола и шофер
)Okey ,бие АБФ ,но АБФ-а не е наи -силният мотор на 3-ката :wink: забрави за ВР6.........а относно КР-а ..... там работата е малко сложна ... по4ти всеки втори леко тунингован КР е с нови валове , генерация ,олекотени маховици ала бала ,така 4е както каза ти единия сте го бие ,но другият има таини козове ;) . Но наистина зависи и от шофиора до голяма степен , но стига ОФФтопил
Седи4и НЯМА шанс срещу ГОЛФ Г60 ,про4ети им техни4еските характеристики и сам ще се убедиш :wink:

pugsy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pugsy » Пет 20 апр 2007 7:56

маховици,валове,клапани какво ли не ами ако на типото също се направи,за да са и 2-те коли "тунинговани" :wink: ,а не едната пипана,а другата сток,най добре ще се разбере ако типо седичи и някой с г60 се пуснат -:)

Потребителски аватар
Golf_Blade
Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
Двигател: M43B16

Мнениеот Golf_Blade » Пет 20 апр 2007 11:10

pugsy написа:маховици,валове,клапани какво ли не ами ако на типото също се направи,за да са и 2-те коли "тунинговани" :wink: ,а не едната пипана,а другата сток,най добре ще се разбере ако типо седичи и някой с г60 се пуснат -:)

Стига ги хвали тез МАКАРОНИ бе пич,нема смисъл да се сравняват Голф 2 и Типо! Нали се сещаш че Типо 2.0 150 коня ще си купя за 3000лв и то ще е в перфектно състояние! Намери ми перфектен Голф 2 КР за тия пари и направо да го взимам! Цената определя качеството има един закон в икономиката! А за разлика от 1000,1500 лв ще има драстична разлика в качеството м/у Фиатката и Голфа не мислиш ли ? А защо слагаш Седичи,сложи 93г Типо фабрично,2.0 16клапана 115 коня VS Голф 3 2.0 16 клапана същата година да видим кой кого а ? Аде стига с тия вечни тъпотии Фиат или Volkswagen! Сектата си е секта,какво мнение очакваш да чуеш? :roll:

П.П. Мисля че Голф-а се е доказал в годините, като машина и като БЕГАЧКА !Мисля ,че няма смисъл от някви безумни тестове и гонки за да покаже какво представлява! ПОЗДРАВИ!

Потребителски аватар
Golf 3 1.8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf 3 1.8 » Пет 20 апр 2007 11:47

pugsy написа:маховици,валове,клапани какво ли не ами ако на типото също се направи,за да са и 2-те коли "тунинговани" :wink: ,а не едната пипана,а другата сток,най добре ще се разбере ако типо седичи и някой с г60 се пуснат -:)

Ти на божура тествал ли си го тва типо?Ходи дай ниски 16-ки ,ма много ниски и може да се тестваме ако не съм си продал голфа......В сток състояние говора без олекотяваници и тем подобни

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 20 апр 2007 11:59

Golf 3 1.8 написа:

Ти на божура тествал ли си го тва типо?Ходи дай ниски 16-ки ,ма много ниски и може да се тестваме ако не съм си продал голфа......В сток състояние говора без олекотяваници и тем подобни

едно седичи.. тунинговано до зъби без турбо обаче.. Нии го има на телефона си как даде 16-ска.. обикновенните голфове дават толкова.. така че няма смисъл да говорим седичито върви.. голфа върви по добре + това седичи е 142 коня до колкото знам .. с доста по нисък въртящ момент и ако забележете фабричните данни голфа е с 0.8 по бърз на 1/4 миля.

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Пет 20 апр 2007 13:01

G3 написа:
фиатадйиите написа:С предишните джанти и гуми (205/40/16) спря да върви както трябва.Вервай ми.Една голфара G60 замалко да ме шамароса.

аххахаххаххаахха
хахахахахахахаха
бих го питал за колко малко

205/40/16 е с 6мм по-малка в диаметър от 195/50/15 и със 7мм по-малка в диаетъра от 185/60/14...
Нека собственика на фиата каже сега с какви гуми се е отпушила откъм вървене колата, щом с 205/40/16 се е спъвала :idea:

Edit: Прочетах в темата за продажбата на седичито, че сега е с гуми 195/50/15. Айде сега ако някой може да ми обясни как тази кола върви повече с по-големи гуми, а с по-малки се спъва ще го черпя бира :wink:

Потребителски аватар
Golf_Blade
Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
Двигател: M43B16

Мнениеот Golf_Blade » Пет 20 апр 2007 13:10

А защо слагаш Седичи,сложи 93г Типо фабрично,2.0 16клапана 115 коня VS Голф 3 2.0 16 клапана същата година да видим кой кого а ?

Все пак не получих обосновка на това си твърдение от собственика на фиатката :gruebel ! Мой много добър приятел има Типо 2.0 16В 115 коня 93 година,доста читава фиатка! Просто ако му сложим спагетата с една винтилирана тройка същата година ще бъде много лошо НАКАЗАН :smackbum ! А за тва с гумите дето се изказа е направо смешно :lol: ! Ми сложи му 13-ки на тоз Фиат ,че да земе да яде тройки с по 4,5 коли тогава! mhihi mhihi mhihi

П.П. И ние сме вадили картофи,ама не с гранати е брат! :wink: :lol

pugsy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pugsy » Пет 20 апр 2007 15:07

115 коня типото е 8 клапана,а не 16 :wink: ,нормално да падне от кола 150к.с.,независимо марката

не хваля фиатките,просто казвам какво съм видял и какво съм дръпнал :wink: ,нито искам да споря кое по хубаво и кое не,всеки си има мнение и вкус :),но много хоря си кривят душата :!:

Grisha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Grisha » Съб 21 апр 2007 6:56

DOHC написа:
Grisha написа:
DOHC написа:Определено G60-ката върви доста повече и ще с около 2 или 3 коли пред Типото на 400м.

ПП. Едно старо филмче (макар, че това типо няма нищо общо със седичи :D :wink: )
http://www.vbox7.com/play:9a576e41

Чакай бе братми,2 г60 се дърпаха със съвсем обикновен кр (без спортен филтър даже 2врат напълно сток) и кр-а ги насра и двете,а черното седичи на бояна поцепи кр с 3 коли ;) Смятай какво ще се случи с г60 :)

Брат ми докарай го това супер бързо седичи на Божура и дай време па после можем па да си говориме. :wink:

ПП. Надявам се, че си говориме за stock коли!
ПП2. А ето тука едно, което е барно по двигателя и е доста олекотено:http://www.vbox7.com/play:1a48dc3b

Това е голям мъртвец :lol:

Върни се в “Силов тунинг”